Arhiv novic in obvestil

Šolsko leto 2020/2021

Kulturni dan

torek, 1. 12. 2020, 13:33, objavil Darjan Kocmut

Spoštovani,

v četrtek, 3. 12. 2020, bomo izpeljali kulturni dan.

Učencem od 1. do 5. razreda bodo navodila posredovale razredničarke.

Učenci od 6. do 9. razreda boste navodila našli v naših spletnih učilnicah pod predmetom "Kulturni dan". Do tja vas vodi tudi spodnja povezava.

Predlagava vam, da k aktivnostim povabite tudi ostale družinske člane, ki so doma.

Ostanite zdravi.

Teja Haložan, Darjan Kocmut

Obvestilo

sobota, 21. 11. 2020, 11:44, objavila Sabrina Barbarič

Spoštovani starši/skrbniki!

Obveščamo vas, da bosta v ponedeljek, 23. 11. 2020, zaradi izpada elektrike kosilo v šoli in prehrana v vrtcu temu prilagojena.

Prosimo za razumevanje. Hvala.

Vse dobro in lep pozdrav,
Sabrina Barbarič, organizatorka šolske prehrane

O telesni dejavnosti

torek, 17. 11. 2020, 13:18, objavila Irena Kos

Spoštovani!

Včasih je potrebno pogledati, da spregledamo, včasih je potrebno poslušati, da slišimo. Vzemite si teh 20 min časa in poglejte spodnji posnetek.

Virtualni karierni sejem

nedelja, 15. 11. 2020, 22:19, objavila Renata Klemenčič

Od 16. do 20. 11. 2020 bo na povezavi www.karierni-sejem.si v živo potekal virtualni karierni sejem, na katerem se bodo predstavljale srednje šole ter druge ustanove in organizacije, ki so povezane s karierno orientacijo. Dogodki, ki se bodo odvijali v živo, bodo dostopni le v tem tednu, ostale vsebine pa tudi kasneje. Obisk virtualnega kariernega sejma bo zagotovo zanimiv za učence 9. in 8. razredov, ogledajo pa si ga lahko tudi mlajši učenci. Za obisk je potrebno opraviti preprosto registracijo, ki jo morajo za učence, stare pod 15 let, potrditi tudi starši. Ob vpisu se vpišite v OŠ Benedikt in v svoj razred. Podrobna navodila za prijavo so v priloženem dokumentu. Za dodatne informacije se lahko obrnete na renata.klemencic@os-benedikt.si.

Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

nedelja, 15. 11. 2020, 17:17, objavila Sabrina Barbarič

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že jubiljeni, deseti po vrsti. Njegova izvedba, bo zaradi epidemije Covid-19, letos drugačna.

Več pa v priloženi priponki.

Zagotavljanje toplega obroka

sobota, 14. 11. 2020, 13:26, objavil Aljoša Bradač

Obveščamo vse starše/skrbnike učencev Osnovne šole Benedikt, da bomo na šoli v torek, 17. 11. 2020, začeli pripravljati tople obroke za vse učence naše šole, ki bi topel obrok potrebovali.

Topel obrok je mogoče naročiti na sabrina.barbaric@os-benedikt.si.

Cena obroka je veljavna cena velikega kosila (2,80 EUR) in nabavna cena embalaže (0,30 EUR). Skupna cena obroka je torej 3,10 EUR.

Starši učencev, ki obiskujejo OŠ Benedikt, se lahko na topli obrok, ki se bo začel izdajati v torek, 17. 11. 2021, prijavijo najkasneje do nedelje, 15. 11. 2020, do 17.00 ure, na zgoraj navedenem elektronskem naslovu.

Kasneje se je na topli obrok potrebno prijaviti vsaj tri delovne dni prej.

Učenci oziroma njihovi starši bodo lahko tople obroke prevzeli na šoli.

Spletna učilnica šolske knjižnice

četrtek, 12. 11. 2020, 11:13, objavila Mihaela Ruhitel

Drage učenke in učenci,

vabim vas, da se vključite tudi v spletno učilnico šolske knjižnice. Vsak izmed vas bo našel kaj koristnega za svoje šolsko delo. Nahajajo se tudi navodila za opravljanje bralne značke.

Upam, da imate kaj časa tudi za branje knjig.

Vaša knjižničarka.

Pouk na daljavo in pravica do zasebnosti

sreda, 11. 11. 2020, 17:37, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši/skrbniki!

Izobraževanje na daljavo predstavlja velik izziv tako za učitelje, kakor tudi za učence in tudi starše/skrbnike. V tem izzivu se skriva tudi veliko pasti, ki so pogosto vezane na uporabo računalniške in video tehnologije in tudi na zakonodajo in zaščito človekovih pravic.

Zato nam je naš pooblaščenec za varovanje osebnih podatkov posredoval pojasnilo, ki ga najdete tukaj.

Bistveno iz pojasnila je sledeče:

"Snemanje učitelja pri podajanju učne snovi ali izvedbe roditeljskega sestanka, predstavlja njegovo delovno okolje. Snemanje učitelja v njegovem delovnem okolju, brez njegove vednosti in soglasja, ne glede na razlog, ni dopustno in pomeni prekomerno ter posledično nezakonito obdelavo osebnih podatkov."

Enako nedopustno je tudi nedovoljeno snemanje sošolcev ali drugih udeležencev izobraževanja na daljavo.

Prosimo, da se z vsebino pojasnila podrobno seznanite in nanjo opozorite tudi svoje otroke.

Zagotavljanje toplega obroka za učence, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo

petek, 6. 11. 2020, 17:08, objavil Aljoša Bradač

Obveščamo vse starše učencev Osnovne šole Benedikt, da bomo na šoli v najkrajšem možnem času zagotovili topli obrok za vse tiste učence, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano šolanje na daljavo in ki tak obrok potrebujejo.

POMEMBNO:

Brezplačni obrok pripada vsem tistim učencem, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 eur (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topel obrok pripada tudi učencem, ki so nameščeni v rejniško družino.

Učenci se na topli obrok prijavijo preko šole, le-ta pa za učence, ki so se prijavili na šolsko kosilo, upravičenost do brezplačnega obroka preveri v uradnih evidencah.

Učenci oziroma njihovi starši bodo lahko tople obroke prevzeli na šoli.

Starši omenjenih učencev, ki obiskujejo OŠ Benedikt, se lahko na topli obrok prijavijo najkasneje do nedelje, 8. 11. 2020, do 17.00 ure, na elektronskem naslovu organizatorja šolske prehrane: sabrina.barbaric@os-benedikt.si.

O upravičenosti do prevzema otroka in načinu prevzemanja obrokov ter začetku izdajanja obrokov boste upravičenci obveščeni v najkrajšem možnem času.

Delo na daljavo od 9. 11. 2020

četrtek, 5. 11. 2020, 18:11, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši in skrbniki!

Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi v četrtek, 5. 11. 2020 sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolski zavodih (Uradni list RS, št 152/20).

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo. Delo na daljavo bomo izvajali po prilagojenem urniku in v spletnih učilnicah.

Vrtec Benedikt bo v skladu z Odlokom Občine Benedikt tudi v prihodnje deloval v zmanjšanem obsegu in zagotavljal varstvo za tiste otroke, katerih starši morajo nujno opravljati delo na delovnem mestu in lahko to dokažejo s potrdilom delodajalca.

Prosimo, da spremljate našo spletno stran, kjer vas bomo redno obveščali o dogajanju in spremembah.

Zbiralna akcija papirja

sreda, 4. 11. 2020, 19:53, objavil Aljoša Bradač

Od 19. do 23. oktobra 2020 je potekala zbiralna akcija papirja. Bila je zelo uspešna, saj smo skupaj (šola in vrtec) zbrali 18 ton in 116 kg papirja. O tem, koliko papirja je posamezni razred zbral, bodo učenci obveščeni, ko se vrnejo v šolo.

Vsem, ki ste s svojim prispevkom papirja pri tem sodelovali, se iskreno zahvaljujemo. Še posebej pa se zahvaljujemo vsem tistim prostovoljcem – staršem, ki ste zbiralno akcijo organizirali in pomagali pri njeni izvedbi.

Že sedaj pa vas vabimo k temu, da doma shranjujete papir za naslednjo zbiralno akcijo.

Naše mednarodne aktivnosti niso zamrle

sreda, 4. 11. 2020, 15:14, objavil Aljoša Bradač

Mednarodna dejavnost je na OŠ Benedikt že dolgoletna stalnica. V okviru projekta Erasmus+ je Benedikt obiskalo že veliko gostov iz tujine, tako učiteljev kakor tudi učencev in dijakov, in tudi naši učenci so obiskali že veliko krajev širom Evrope in tudi dlje.

Vendar to ni edini način sodelovanja s šolami v tujini. Preko portala e-Twinning, mednarodne platforme, namenjene šolarjem in učiteljem za sodelovanje na daljavo, je učiteljica DARJA STRAŽIŠNIK v šolskem letu 2018/2019 izpeljala projekt My Digital Classroom (Moja virtualna učilnica). Vanj so bili vključeni učenci iz 7. 8. in 9. razreda in spoznavali razna učna okolja, v njih ustvarjali plakate, predstavitve, kvize, sodelovali z učenci iz drugih držav, predvsem pa spoznavali, da je medmrežje široko uporabno okolje za učenje in spoznavanje - tako ljudi, kakor tudi drugih kultur in držav.

Marca 2020 so mentorice DARJA STRAŽIŠNIK, TIMOTEJA HALOŽAN in PETRA CAFNIK NOVAK združile moči med zaprtjem šol in učence naše šole od 2. do 9. razreda povezale v mednarodnih dejavnostih, ki so se nanašale na preprečevanje okužbe s Covid-19 in bojem proti virusu. V mednarodnem projektu Together Against Coronavirus (Skupaj proti koronavirusu) so učenci na daljavo z učenci iz Portugalske, Italije, Turčije in Poljske izmenjevali izkušnje, kako preživljati karantenski čas. V tem času so ponovno spoznavali razna učna okolja, izdelovali plakate, logotipe, videe, pisali verze, stripe, pesmi in še veliko več. Predvsem pa so delili optimizem in vero v to, da bo nekoč tudi ta kriza premagana.

Oba projekta sta najprej dobila Slovenski znak kakovosti, oktobra 2020 pa jima je bil v BRUSLJU podeljen tudi EVROPSKI ZNAK KAKOVOSTI. Ta znak predstavlja veliko priznanje mentoricam, učencem in naši šoli in poudarja, da tudi v današnjem storilnostno naravnanem svetu, v katerem pogosto štejejo le rezultati, ocene, povprečja itd. še vedno znamo in se posvečamo kvalitetam, kot so srčnost, spoštljivost, delavnost, integriteta, kreativnost, komunikativnost, človečnost, sodelovanje ...

PONOSNI SMO NA NAŠE UČENCE IN MENTORICE TER JIM IZ SRCA ČESTITAMO ZA PRIZNANJE!

Delo v tednu od 2. 11. 2020 do 8. 11. 2020

petek, 30. 10. 2020, 11:52, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši in skrbniki!

Ministrica dr. Simona Kustec je v skladu s podaljšanjem ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Covid-19, ki ga je včeraj sprejela Vlada RS, spremenila šolski koledar in jesenske počitnice podaljšala do 8. 11. 2020. Do takrat bodo vsi učenci OŠ Benedikt doma, pouka ne bomo izvajali, predlagamo pa, da otroci ohranjajo psihofizično kondicijo (gibanje, branje, gledanje izobraževalnih oddaj (Infodrom) in podobno).

Vrtec Benedikt bo v skladu z Odlokom Občine Benedikt deloval v zmanjšanem obsegu in zagotavljal varstvo za tiste otroke, katerih starši morajo nujno opravljati delo na delovnem mestu in lahko to dokažejo s potrdilom delodajalca.

Prosimo, da spremljate našo spletno stran, kjer vas bomo redno obveščali o dogajanju in spremembah.

Nove cene šolske prehrane

četrtek, 29. 10. 2020, 10:32, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši/skrbniki!

Svet zavoda OŠ Benedikt je na dopisni seji dne 23. 10. 2020 sprejel nove cene šolske prehrane. Nove cene šolske prehrane stopijo v veljavo 1. 11. 2020. Nov cenik se nahaja tukaj.

Obvestilo o izrednih razmerah

petek, 23. 10. 2020, 13:56, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 26. 10. 2020, Vrtec Benedikt ZAPRT iz razloga zajezitve širitve koronavirusa.

Od ponedeljka, 26. 10. 2020, bomo v dogovoru z Občino Benedikt organizirali varstvo za otroke staršev, ki zaradi službenih dolžnosti ne morejo zagotoviti varstva za svoje otroke.

Sprejemali bomo le zdrave otroke, ki ne bodo kazali znakov obolelosti s Covid-19 (vročina, izcedek iz nosa, kašelj, obolelo grlo, utrujenost, slabo počutje itd.).

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi dela na domu ipd.), naj OTROK ostane DOMA.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali, vas prosimo, da nas obvestite o PRISOTNOSTI vašega otroka na e - naslov vrtec@os-benedikt.si ali na tel. št. 040 646 653 (Nataša Golob) do sobote, 24. 10. 2020, do 20.00.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite, ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko naše spletne strani.

Za nujne primere vam je na voljo tel. št. 051 622 830 (Aljoša Bradač).

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

Ravnatelj: Aljoša Bradač

Prilagojen urnik

petek, 16. 10. 2020, 9:34, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši/skrbniki!

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2 se začasno v tednu, od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020, v osnovni šoli Benedikt pouk izvaja prilagojeno in sicer:

 • učenci od 1. do vključno 5. razreda se izobražujejo v šoli,
 • učenci od vključno 6. do 9. razreda se izobražujejo na daljavo.

Izobraževanje na daljavo bo za učence 6. – 9. razreda potekalo v spletnih učilnicah po prilagojenem urniku.

Ostanite zdravi in lep pozdrav, Aljoša Bradač

Šola v naravi – Libeliče, 4. dan

četrtek, 15. 10. 2020, 21:35, objavila Mojca Ketiš

Še zadnje javljanje. Deževen dan smo preživeli bolj ali manj noter, zvečer pa smo imeli ples. Polni vtisov se počasi pripravljamo na to, da bo treba domov. Libeliče z okolico nam bodo ostale v lepem spominu. Se vidimo jutri!

Športni dan za učence od 1. do 5. razreda

četrtek, 15. 10. 2020, 21:27, objavila Irena Kos

V ponedeljek, 19.10.2020, bo drugi športni dan za učence razredne stopnje. Se opravičujem, da je prišlo do manjše zmede, vendar nismo vedeli, da nas bodo na predmetni stopnji zaprli že ta dan.

Ker bo športni dan potekal v večini dneva na prostem in v manjših skupinah, upoštevajte vsa navodila, ki ste jih ali jih še boste dobili od razredničark. Predvsem otroke dobro oblečite.

Ostanite zdravi!

Naravoslovni dan: V objemu narave

četrtek, 15. 10. 2020, 13:47, objavila Suzana Zelko

V sredo, 7. 10. 2020, smo imeli naravoslovni dan učenci 6., 7. 8. in 9. razredov. Izvedli smo 10 delavnic na različnih točkah v Benediktu. Učenci so poustvarjali na temo lipe, izvedeli zanimivosti o benediški cerkvi, spoznavali drevesne vrste v okolici Lovskega doma, spoznavali ptice v okolici šole, opazovali šolski vrt, načrtovali turistične aktivnosti za občino Benediktu. Čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, so se učenci vseeno imeli lepo. Na koncu so svoje vtise in spoznanja napisali ter narisali na razredni plakat, ki jih bomo izobesili na šolskem hodniku.

Pogovor z Evo Rajter

četrtek, 15. 10. 2020, 13:31, objavila Suzana Zelko

Eva Rajter, učenka 7. a razreda, je v imenu bolnišnične šole, ki jo občasno obiskuje, 2. 10. 2020 skupaj z družino obiskala ministra za zdravje, Tomaža Gantarja. Obisk je bolnišnična šola organizirala v okviru tedna otroka, ki je letos bil od 5. do 11. oktobra, in sicer na temo Odgovor je pogovor.

Gospod Tomaž Gantar je bolnišnično šolo obiskal na prvi šolski dan in takrat so mu podarili umetnino, ki so jo ustvarili učenci in učenke bolnišnične šole. Minister jih je povabil na obisk na Ministrstvo za zdravje, da bi podarjeno umetnino obesili na prazno steno njegove pisarne.

Za to častno nalogo so izbrali Evo. Z Evo smo se pogovorili, kako je bilo na obisku.

Kakšen je občutek podeliti sliko ministru za zdravje?
"V redu, zelo sem ponosna nase."

Kako je prišlo do tega, da si bila izbrana za to nalogo?
"Dosegla sem prvo mesto na natečaju slikanja. Na natečaju smo uporabili mešane barve." (Zlato priznanje na mednarodnem likovnem natečaju Cvetje, 2019).

S kakšnim namenom si se odločila za sodelovanje na natečaju?
"Ker zelo rada slikam, še posebej s temperami in ker me je učiteljica vprašala, če bi naslikala sliko za natečaj, saj je videla, da lepo slikam."

Kdo vse je bil vključen v ta dogodek?
"Na obisku pri ministru za zdravje smo bili učiteljica bolnišnične šole, Tina Žvab, vodja bolnišnične šole, Tanja Bečan, jaz ter moji starši in brat Žan."

Kakšen je bil tvoj prvi vtis o ministru za zdravje Tomažu Gantarju?
"Zdel se mi je v redu, bil je prijazen."

Si imela kaj treme pred podelitvijo?
"Ja, bila sem zelo živčna, ker nisem vedela, kaj vse me bo minister vprašal."

Z Evo sva se pogovarjali Nuša Fridau in Pia Zorman iz 9. a razreda.

Prihod iz šole v naravi

četrtek, 15. 10. 2020, 12:33, objavila Mojca Ketiš

Iz šole v naravi se vračamo jutri, v petek, 16. 10. 2020, okrog 14.30 ure.

Šola v naravi – Libeliče, 3. dan

sreda, 14. 10. 2020, 22:36, objavila Mojca Ketiš

Ponovno pozdravljeni,

nadaljujemo po programu. Danes smo bili športno aktivni ter se izobraževali o prvi pomoči. Vreme je bilo odlično.

Lep pozdrav iz Libelič

Zbiralna akcija papirja

sreda, 14. 10. 2020, 14:15, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši in skrbniki!

Ponovno smo se odločili za organizacijo zbiralne akcije starega papirja. Tokratna akcija bo potekala od ponedeljka, 19. 10. 2002, do petka, 23. 10. 2020, med 7.00 in 8.30.

Starše in skrbnike prosimo, da si za tehtanje in odlaganje papirja rezervirajo dovolj časa, saj učenci in zaposleni na šoli pri odlaganju in tehtanju ne bodo pomagali. V pomoč vam bodo prostovoljci, ki so prijazno ponudili svojo pomoč.

Papir bomo ponovno tehtali posamezno po razredih in za vrtec. Zbrani denar se bo porabil za zaključne ekskurzije, šole v naravi ali druge nadstandardne dejavnosti. Upamo, da bomo zbrali kar največ papirja.

Aljoša Bradač

Šola v naravi – Libeliče, 2. dan

torek, 13. 10. 2020, 20:57, objavila Mojca Ketiš

Uspešno je za nami že drugi dan šole v naravi. Danes smo bili zelo aktivni, saj smo šli peš do Drave, kjer smo se preizkusili v vožnji s kanuji. Popoldan pa smo preživeli v gozdu in na igrišču ob domu.

Vsi smo zdravi in polni energije, imamo se super. Tudi vreme nam je naklonjeno in zaenkrat ne dežuje. Dan sta nam popestrila tudi g. ravnatelj in ga. Irena, ki sta nas obiskala.

Lep pozdrav s Koroške.

Šola v naravi – Libeliče, 1. dan

ponedeljek, 12. 10. 2020, 20:27, objavila Mojca Ketiš

Pozdravljeni,

tukaj nas je pričakala že zimska idila. Vsi smo dobro, uspešno smo preživeli prvi dan. Po kosilu se je 8. a preizkusil v izdelavi bivakov, 8. b pa je osvojil nekaj osnov prve pomoči. Nekaj dokazov si lahko ogledate. Trenutno se družimo ob igrah v jedilnici.

Lep pozdrav v Benedikt, otroci z učiteljema

Šola v naravi – Libeliče

petek, 9. 10. 2020, 14:40, objavila Irena Kos

Odhod v šolo v naravi za 8. a in 8. b je v ponedeljek, 12. 10. 2020, ob 10.30 izpred Petelinove kleti.

Učenci morajo imeti obvezno:

 • dežnik
 • dvojne čevlje
 • topla oblačila
 • kakšen tanjši šal, kapo ali trak
 • zadostno število nogavic
 • zadostno število mask
 • copate za po hiši

Telefonska št. doma Ajda: 02 878 40 51. Kličite, če je res kaj nujnega. Učitelja bosta dosegljiva okrog 19.00 ure. Uživajte!

Teden otroka

torek, 6. 10. 2020, 9:59, objavila Renata Klemenčič

Od 5. do 11. oktobra poteka Teden otroka, letos na temo Odgovor je pogovor. To je tudi tema letošnjega praznovanja 30-letnice Tom telefona, ki ima številko 116 111. V času Tedna otroka zveze in društva prijateljev mladine organizirajo različne prostočasne in razvedrilne aktivnosti za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, obeležujejo pa ga tudi vrtci in šole.

Za otroke in mladino so v zadnjih nekaj letih pripravili poslanico, ki so jo spisala znana slovenska imena: Primož Suhodolčan, Feri Lainšček, Tone Pavček, Desa Muck in Andrej Rozman Roza. Letos mladim pošiljajo prav posebno VIDEO POSLANICO, v kateri nastopata nadvse priljubljena igralka Nika Rozman in voditelj Malih sivih celic na RTV Slovenija Nik Škrlec. Nika in Nik sta mladim vzor in navdih, zato jim letošnje pomembno sporočilo – Odgovor je pogovor – prenašata prav ona dva. Njun video posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Naravoslovni dan "V objemu narave"

ponedeljek, 5. 10. 2020, 21:28, objavila Jelka Pulko

Spoštovani starši in skrbniki, drage učenke in učenci,

kot že vemo, imamo v sredo, 7. 10. 2020, naravoslovni dan V OBJEMU NARAVE. Naravoslovni dan bo potekal v vsakem vremenu. Ker bo del naravoslovnega dne potekal na prostem in vremenske napovedi niso najboljše prosimo, da ste primerno oblečeni in obuti. S seboj prinesite dežnike, pelerine, rezervna oblačila in rezervno obutev.

Učiteljici Suzana Zelko in Jelka Pulko

Vzdrževalna dela na električnem omrežju

ponedeljek, 5. 10. 2020, 15:00, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši in skrbniki!

S strani Elektro Maribor smo dobili obvestilo, da v četrtek, 8. 10. 2020 dopoldan, izvajajo vzdrževalna dela na električnem omrežju. Ker to pomeni, da bo okrnjena priprava prehrane in zagotavljanje tople vode, vas prosimo za razumevanje. Vse ostale aktivnosti bodo potekale nemoteno.

Oddelčni roditeljski sestanki

nedelja, 27. 9. 2020, 19:15, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši in skrbniki!

Zaradi boljše komunikacije smo začeli izvajati roditeljske sestanke "v živo". Nekateri ste že prejeli vabila, drugi jih še boste. Prilagamo razporeditev roditeljskih sestankov v septembru in oktobru 2020.

Na sestankih bomo v skladu z bojem proti Covid – 19 sledili priporočilom NIJZ in čim večjemu zagotavljanju varnosti. Zato je uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok ob prihodu in odhodu tako kot vzdrževanje medosebne razdalje OBVEZNO. Prosimo, da se navodil v celoti držite.

 • 1. a, 7. 10. 2020 ob 17.00, VGC
 • 1. b, 7. 10. 2020 ob 17.00, Kulturni dom
 • 2. a, 13. 10. 2020 ob 16.30, Kulturni dom
 • 2. b, 14. 10. 2020 ob 17.00, VGC
 • 3. a, 14. 10. 2020 ob 17.00, Kulturni dom
 • 3. b, 16. 10. 2020 ob 17.00, VGC
 • 4. a, 30. 9. 2020 ob 17.00, VGC
 • 4. b, 30. 9. 2020 ob 17.00, Kulturni dom
 • 5. a, 12. 10. 2020 ob 16.30, VGC
 • 5. b, 5. 10. 2020 ob 17.00, Kulturni dom
 • 6. a, 28. 9. 2020 ob 17.00, Kulturni dom
 • 6. b, 28. 9. 2020 ob 17.00, Kulturni dom
 • 7. a, 6. 10. 2020 ob 17.00, Kulturni dom
 • 7. b, bo sporočeno naknadno
 • 8. a, 23. 9. 2020 ob 17.00, VGC
 • 8. b, 23. 9. 2020 ob 17.00, VGC
 • 9. a, bo sporočeno naknadno
 • 9. b, bo sporočeno naknadno

Gremo peš s kokoško Rozi – projekt Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah

četrtek, 17. 9. 2020, 11:30, objavila Renata Klemenčič

V lanskem šolskem letu se je naša šola skupaj z vrtcem vključila v projekt Trajnostna mobilnost v vrtcih in šolah, ki poteka pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo. Z njim bomo nadaljevali tudi v tem šolskem letu. Namen tega projekta je prispevati k spreminjanju potovalnih navad otrok in njihovih bližnjih ter posledično k zmanjševanju motornega prometa v okolici osnovnih šol. Na ta način želimo prispevati k zmanjšanju okoljskih obremenitev, k spodbujanju gibanja otrok in s tem h krepitvi njihovega zdravja.

V naslednjem tednu, od 21. do 25. 9. 2020, bo v okviru tega projekta potekala druga izvedba aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi. Sovpadala bo z Evropskim tednom mobilnosti (16. - 22. 9. 2020) in Evropskim tednom športa (23. – 30. 9. 2020).

V tem času bodo učitelji učence spodbujali k temu, da bodo v celoti ali vsaj del poti v šolo prihajali na trajnosten način (peš, s kolesom, s skirojem, z avtobusom,…) in da bodo v popoldanskem času čim več pešačili. Učenci bodo cel teden zbirali igralne karte z motivom kokoške Rozi, ki jih bodo dobili, če bodo trajnostno mobilni. V šoli bomo beležili načine prihodov učencev v šolo na razredne plakate in skupni šolski transparent, s čimer bomo poskušali povečati delež prihodov učencev na trajnostno mobilen način za 7%. V ta namen bomo z učenci pred izvedbo aktivnosti naredili analizo stanja prihodov v šolo. Pridobljene igralne karte kokoške Rozi bodo učenci shranili, saj jih bodo med šolskim letom potrebovali pri igranju različnih družabnih iger na to temo.

Starše prosimo, da svoje otroke v tem času spodbujate k aktivnemu prihodu v šolo in na popoldanske aktivnosti in jim to omogočite, kolikor je to v vaši moči (peš, s kolesom, s skirojem, z avtobusom…). Od vas pričakujemo, da jih boste pri tem vzgajali z vzgledom, jih po potrebi spremljali v šoli ter poskušali čim več popoldanskih opravkov izvesti na trajnosten način (npr. peš do trgovine, parkiranje avtomobila na enem mestu in greste peš od ene do druge stavbe…). Prav tako bo zelo dobrodošlo, če boste v popoldanskem času skupaj z vašim otrokom pešačili, saj si bo z vsaj 2 km prehojeno potjo vaš otrok prislužil dodatno igralno karto. Prav tako vas prosimo, da v primeru, če otroke vozite v šolo z avtomobilom, poskušate parkirati nekoliko dlje od šole in vsaj del poti skupaj z vašim otrokom prehodite peš.

Valerija Miklič, Renata Klemenčič, koordinatorki projekta

Tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje

četrtek, 17. 9. 2020, 11:11, objavila Mihaela Ruhitel

Zavod RS za šolstvo v skladu z 8. in 9. členom Pravilnika o tekmovanju v znanju za slovenščino za Cankarjevo priznanje razpisuje v šolskem letu 2020/2021 tekmovanje z naslovom: SLOVENIJA, VSE NAJBOLJŠE

Državna komisija za tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje je oblikovala naslov tekmovanja in izbrala besedila za šolsko leto 2020/2021, ki bodo podlaga za preverjanje bralne zmožnosti ter zmožnosti pisanja besedil, povezanih z izbranimi književnimi teksti ter priporočeno dodatno literaturo.

Tekmovanje temelji na naslednjih književnih besedilih:

1. VIO – MEHURČKI
Šolsko tekmovanje: četrtek, 8. 4. 2021

 • 1. razred: Leopold Suhodolčan: Piko Dinozaver
 • 2. in 3. razred: Desa Muck: Anica in grozovitež

2. in 3. VIO
Šolska raven: torek, 17. 11. 2020

 • 4. in 5. razred: Sebastijan Pregelj: Deček Brin na domačem kolišču (1. del), (Zbirka: Zgodbe s konca kamene dobe)
 • 6. in 7. razred: Igor Karlovšek: Pobeg
 • 8. in 9. razred: Mate Dolenc: Kako dolg je čas

Za 8. in 9. razrede se tekmovanje nadaljuje na območni in na državni ravni.

 • območna raven: četrtek, 14. 1. 2021,
 • državna raven: sobota, 13. 3. 2021.

Veliko bralnega užitke želimo vam in vašim mladim bralcem.

Športni dan - pohod

torek, 15. 9. 2020, 13:12, objavila Irena Kos

Jutri, 16. 9. 2020, bomo izvedli prvi športni dan. Učenci so dobili vsa navodila v šoli. Obvezna so pokrivala in rezervna voda.

Prihod v šolo: 8.15, športna dvorana
Zaključek športnega dne: 12.55

Obvestilo o spremembi voznega reda šolskega avtobusa

četrtek, 3. 9. 2020, 11:58, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši/skrbniki!

S ponedeljkom, 7. 9. 2020, pričenja veljati nov vozni red šolskih avtobusov. Vozni red je objavljen tukaj.

Izvajanje pouka od 2. 9. 2020

ponedeljek, 31. 8. 2020, 09:49, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši, skrbniki, učenke in učenci!

Tudi to šolsko leto bomo začeli v skladu s priporočili NIJZ glede izvajanja pouka. To pomeni, da bomo v največji možni meri zagotavljali varnostno razdaljo, uporabljali označene poti gibanja po šoli, skrbeli za higieno rok, kašlja itd. Malico bodo učenci pojedli v razredih, kosilo pa v jedilnici ob upoštevanju navodil. Razen tega vam posredujemo še nekaj navodil glede gibanja po šoli.

Učenci 2. in 3. razreda v šolo vstopajo pri vhodu iz smeri "stari vrtec".

Ostali učenci ter učenci vozači v šolo vstopajo pri glavnem vhodu.

Vsi učenci šolo zapuščajo pri glavnem vhodu.

Vstop drugim osebam, staršem in skrbnikom je mogoč le ob predhodni najavi na tel. številko 02 729 58 20 oz. po dogovoru z zaposlenimi šole.

Ob vstopu v šolo je obvezno razkuževanje rok in uporaba obrazne maske.

Učenci v razredih obraznih mask ne nosijo, jih pa uporabljajo v skupnih prostorih in na hodnikih.

Jutranje varstvo se izvaja za učence 1. razreda od 6.15 do 8.15.

Varstvo vozačev se izvaja za učence vozače od 7.00 do 8.15 in od 13.00 do 15.15. Učenci, ki v šolo prihajajo peš ali na drugačen način, v šolo pridejo ob 8.00 in se napotijo v garderobe. Učence bomo po vstopu v šolo usmerjali proti učilnicam. Na pouk bodo počakali v oranžni oz. modri avli in v jedilnici.

Učenci vozači, ki obiskujejo OPB, bodo oddelke zapustili po voznem redu avtobusa.

Učenci, po katere prihajate starši oz. skrbniki, lahko zapustijo oddelek ob 13.15, 14.00, 14.50, 15.30, 16.00 ali 16.20. Starši oz. skrbniki, ki prihajate po učence, jih počakate ob dogovorjeni uri pred glavnim vhodom.

Starši oz. skrbniki otrok, ki obiskujejo OPB in niso vozači, boste do srede, 2. 9. 2020, obvestili razrednike, kdaj bo vaš otrok zapuščal OPB.

Učenci vozači naj upoštevajo navodila prevoznika (razkuževanje, uporaba mask, vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem in vstopom in izstopom itd.).

Starši oz. skrbniki!

V šolo naj pridejo le zdravi učenci. V kolikor ima otrok znake bolezni ali prehlada, naj ostane doma v skladu s splošnimi priporočili. Prav tako naj doma ostanejo otroci, ki jim je bila odrejena karantena. Največjo varnost zagotavlja redno in učinkovito zagotavljanje higiene (rok, kašlja…) in upoštevanje medosebne razdalje. Pouk se bo praviloma izvajal v matičnih učilnicah, razen, ko to ne bo mogoče. Združevanje učencev različnih oddelkov/razredov bomo izvajali le takrat, ko bo to nujno potrebno in bo mogoče zagotoviti medosebno razdaljo.

V učilnicah učenci ne uporabljajo mask, jih pa uporabljajo v skupnih prostorih in na hodnikih. Masko lahko nadomesti tudi ruta ali šal oz. drugo pokrivalo dihal. Za prvi teden pouka NIJZ priporoča, da maske izven razreda uporabljajo učenci 1. – 9. razreda.

Uporaba mask je obvezna za vse obiskovalce, ki zaradi nujnosti vstopajo v prostore šole.

Starše oz. skrbnike prosimo, da redno spremljate objave na spletnih straneh šole in vrtca, saj se situacija neprestano spreminja in prilagaja epidemiološki sliki.

Drage učenke, dragi učenci,

jutri vstopamo v novo šolsko leto, ki bo od nas vseh zahtevalo veliko energije, strpnosti in razumevanja ter prilagajanja.

Naj vas spomnim, da lisica Malega princa nauči, da je bistvo očem skrito in da je potrebno na svet gledati s srcem. Prepričan sem, da bo novo šolsko leto potekalo veliko bolj pozitivno, če bomo na situacijo gledali s srcem – v smislu veselja, da se vsak dan srečamo, da si lahko pomahamo in pokimamo, se pogovorimo in si pogledamo v oči.

Vsi mi se veselimo, da bomo ponovno z vami in prepričan sem, da se tudi vi veselite snidenja z nami in vašimi sošolci ter vrstniki. Naj bo tudi to šolsko leto lepo.

Obvestilo za prvi šolski dan

sreda, 26. 8. 2020, 21:19, objavil Aljoša Bradač

Dragi učenci in spoštovani starši oz. skrbniki,

prvi šolski dan v novem šolskem letu 2020/21 je torek, 1. 9. 2020. Učence 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8. in 9. razreda pričakujemo pred šolo ob 8.20.

Avtobus bo peljal ob 7.40 s smeri Zagajski vrh – Trstenik – Ihova – Štajngrova - Trotkova - Benedikt in ob 7.40 s smeri Bačkova – Benediški Vrh – Ročica – Ženjak – Benedikt.

Prvi šolski dan se bo izvajal pouk z razredniki. V šolo učenci prinesite šolske copate, beležko in pisalo. Učenci od 6. do 9. razreda v skupnih prostorih (garderobe, hodniki in sanitarije) uporabljajo maske ali kakšno drugo obliko pokrivala za dihala, ki jih prinesejo s seboj.

Učenci prejmejo v šoli malico.

Pouk bo trajal do 11.15. Avtobus bo odpeljal ob 11.20 za smer Bačkova, ob 11.20 pa za smer Zagajski Vrh.

Učenci 1. razredov pridejo pred šolo s svojimi starši oz. skrbniki ob 9.00 oz. 10.00 (glede na vabilo, ki ste ga prejeli po pošti). Starši oz. skrbniki imejte zaradi vstopa v šolo s seboj maske. V šolsko stavbo se bodo podali skupaj z učiteljicami, ki jih bodo poučevale v tem šolskem letu.

V pričakovanju našega srečanja vas lepo pozdravljam.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj