Arhiv novic in obvestil

Šolsko leto 2021/2022

Zaključek bralne značke

torek, 28. 6. 2022, 8:30, objavila Mihaela Ruhitel

V torek, 14. 6. 2022, je na naši šoli potekal kulturni dan Zaključek bralne značke. Gost ob zaključni prireditvi je bil Boštjan Gorenc Pižama.

Tema kulturnega dne je bila drugačnost, nenasilje, prijateljstvo.

Učenci 1., 2., 3. in 4. razreda so spoznali slikanice in stripe našega gosta ter poustvarjali.

Učenci od 6. do 9. razreda so se seznanili z deli in prevodi Boštjana Gorenca Pižame ter ustvarjali na temo drugačnosti, nenasilja in prijateljstva. Spomnili smo se tudi pred kratkim preminulega pisatelja, domoljuba in pričevalca 20. stoletja, Borisa Pahorja. Ogledali so si tudi predstavitve o zamejskih Slovencih.

V športni dvorani se je odvijala prireditev ob zaključku bralne značke. Program je popestril pevski zbor, ki ga vodita mentorici Petra Škrlec in Emanuela Strmšek. S harmoniko sta nas razvedrila Lan Lebreht in Filip Ogrinc. Nato se je predstavil naš gost. Najprej je potekala prireditev za predmetno stopnjo, nato za razredno stopnjo.

Na koncu prireditve je potekala podelitev priznanj za doseženo bralno značko ter priznanja Naj bralcem ter spominska priznanja oz. Zlatim bralcem/ Zlatim bralkam, ki so vseh devet let opravili bralno značko. Bralno značko je usvojilo 185 učencev.

Naj bralci in bralke:

  1. a: Julia Belna, Jona Kočunik, Tara Mitrović, Zara Perger
  1. b: Emma Kocmut, Anamarija Kugl, Nuša Merklin, Zoya Vajngerl
  2. a: Nia Perko, Samanta Zemljič
  2. b: Lana Gomzi, Zoja Gumzar
  3. a: Aljaž Kociper, Bine Varga
  3. b: Filip Hödl
  4. a: Nina Tavželj
  4. b: Eva Gorišek, Benjamin Klobasa, Jakob Mihael Hajnc
  5. a: Tai David Perko, Iza Naja Rihtarič
  5 b: Tinkara Klobasa, Zoja Kovačič
  6. a: Svit Perger, Inja Plemenič
  6. b: Nika Senekovič, Vita Verdnik
  7. a: Tinkara Hajnc
  8. a: Lorena Lovrec
  9. b: Taja Hobot, Nives Senekovič

Zlati bralci/ zlate bralke so:

  9. a:
  Ana Lorbek
  Zala Kocbek
  Maruša Polanec
  Laura Lissa Purgaj
  Daša Ratnik
  Kimi Ratnik
  Nika Šipek
  9. b:
  Dolores Maurič
  Taja Hobot
  Patricija Kuronja Križnik
  Nives Senekovič
  Žan Sraka
  Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke.
fotografije

Vodne igre

četrtek, 23. 6. 2022, 5:50, objavila Antonija Zorko

22. 6. 2022 smo imeli na naši šoli zadnji športni dan v tem šolskem letu in sicer za učence od 1., 2. 3. in 4. razred.

Športnemu dnevu smo učiteljice dale naslov VODNE IGRE.

Pri sami izvedbi smo za sodelovanje prosili GASILSKO DRUŠTVO BENEDIKT, ki so se z veseljem odzvali naši prošnji . Za učence so pripravili dve tekmovalni vodni igri, kjer so učenci posebej uživali.

Učenci so tekmovali še v treh igrah, ki smo jih vodile učiteljice. Oddelki so med seboj tekmovali v spretnostih, sposobnostih in hitrosti.

Posebej je pri teh igrah prišla do izraza tekmovalnost, kjer so se morali učiti, kako prenesti poraz, kar pa je za današnje otroke najtežje.

Zapisala: Antonija Zorko

fotografije

Potujoča knjižnica

torek, 21. 6. 2022, 13:55, objavila Mihaela Ruhitel

obveščamo vas, da Potujoča knjižnica Maribor pripelje še v ponedeljek, 27. 6. 2022, ter v ponedeljek, 11. 7. 2022, od 8.00 do 11.00 ure. Obiščejo nas ponovno v ponedeljek, 5. 9. 2022. Knjige imajo lahko učenci doma čez počitnice in jih ni potrebno podaljševati. Ne bodo vam pošiljali zamudnin. Knjige lahko vračajo v septembru, 5. 9. 2022 in 19. 9. 2022. Urnik in vsa obvestila lahko najdete na njihovi spletni strani Potujoče knjižnice Maribor: https://www.mb.sik.si/potujoca-knjiznica-bibliobus.html

Lepo pozdravljeni.

Anketa o šolski prehrani - starši

ponedeljek, 20. 6. 2022, 12:26, objavila Sabrina Barbarič
Anketa

Anketa bo aktivna do petka, 24. 6. 2022

OBVESTILO

petek, 17. 6. 2022, 13:25, objavila Romana Slana

V petek, 24.6.2022, bo v športni dvorani ob 10.30 zaključna prireditev ob koncu šolskega leta.

Spoštovani starši oz. skrbniki, vljudno vabljeni na ogled prireditve.

Po prireditvi gredo učenci, ki se niso prijavili za ta dan v OPB, domov. Krožna vožnja avtobusa bo po koncu prireditve okoli 12. ure.

Za učence, ki bodo ta dan v OPB, se bo izpeljala še krožna vožnja ob 15.15.

Aljoša Bradač, ravnatelj

UVRSTITEV LIKOVNEGA DELA

petek, 17. 6. 2022, 11:50, objavila Dragica Kocmut - Brumen

Z učenci Likovne ustvarjalnice smo sodelovali na natečaju za osnovnošolce: "Vtisi iz mojega kraja". Na natečaj je prispelo 723 likovnih izdelkov iz vseh koncev Slovenije.

Izbor najboljših del likovnega natečaja je do konca avgusta 2022 na ogled v avli Narodne galerije, vhod Prešernova 24, Ljubljana. Na razstavi je na ogled 35 najboljših likovnih del, dodatnih 55 izdelkov je predstavljenih v pomanjšanem formatu v obliki plakatnega kolaža. Med izdelke plakatnega kolaža je uvrščeno delo naše likovne ustvarjalke Ariane Kapš Rokavec iz 3. razreda. Iskrene čestitke avtorici Ariani Kapš Rokavec.

Mentorica likovne ustvarjalnice Dragica Kocmut - Brumen

Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo

ponedeljek, 13. 6. 2022, 7:20, objavila Jesenja Slana

Z veseljem z vami delimo FOTO utrinke svečanega dogodka v Hiši Evropske unije v sklopu nepridobitnega projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, ki je potekal v torek, 7. junija v Ljubljani. Naša Hana Muršak je prejela plaketo za 1. mesto na likovno - literarnem natečaju v kategoriji likovni izdelki od 7. do 9. razreda.

Čestitke!

fotografije

Plesno-navijaška skupina OŠ Benedikt

torek, 7. 6. 2022, 9:30, objavila Valerija Miklič

Učenke plesno-navijaške skupine OŠ Benedikt so se 1. 4. 2022 in 11. 5. 2022 udeležile območnih revij plesnih skupin v sklopu Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, in sicer na območju Ormoža in območju Lenarta. Devetošolkam ZALI JEŠOVNIK, ZALI KOCBEK, ANI LORBEK, MARUŠI POLANEC IN AMILI ŠEHIĆ za oba nastopa iskreno čestitam.

Valerija Miklič, mentorica plesno-navijaške skupine

15. MEDNARODNI LIKOVNI NATEČAJ ‘IGRAJ SE Z MANO’ 2021/22

torek, 7. 6. 2022, 5:55, objavila Romana Slana

Na 15. mednarodnem likovnem natečaju Bodi umetnik ‘Igraj se z mano’ je letos sodelovalo 340 šol, vrtcev, zavodov in varstveno delovnih centrov, ki so na natečaj skupno poslali 4260 likovnih del. Sodelovalo je 622 mentorjev iz skupno 7 držav (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Hong Kong, Severna Makedonija, Italija, Ukrajina).

Med vsemi deli so jih izbrali 550, ki so na ogled na potujoči razstavi, izbor pa je temeljil na dovršenosti izbrane likovne tehnike ter na raznolikosti in izvirnosti motivov.

Najprej so bila dela na ogled v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, sedaj pa potujejo po različnih institucijah po celotni Sloveniji.

Na natečaju je za razstavo bilo izbrano tudi delo Amile Šehić, učenke 9. razreda, ki je v tehniki akvarela ustvarila delo z naslovom Dekliška igra v snegu.

Iskrene čestitke Amili za odlično uvrstitev na razstavo.

Mentorica Andreja Štancer"

Benediški Erasmusovci spet na poti, 5.-10. junij, 2022

ponedeljek, 6. 6. 2022, 20:10, objavil Aljoša Bradač

V okviru programa Erasmus +, smo se s projektom HILS odpravili na 5. mednarodno srečanje v mestu Ede, na Nizozemskem. Naše učenke in naši učenci so spoznali nove prijatelje iz Italije, Nizozemske, Španije, Francije in Portugalske, Združenega kraljestva in Finske. Učenci bivajo pri družinah in spoznavajo življenje Nizozemcev iz »prve roke« in na uvodnem srečanju že predstavili, kaj so se naučili v projektu do sedaj. Čaka nas še kar nekaj aktivnosti, preden bomo na zaključni konferenci predstavili našo temo (Well-being), ki jo boste lahko spremljali v živo v četrtek, 9. 6. 2022, od 11.30 na povezavi, ki jo bomo objavili naknadno.

Spremljajte nas na:

Instagramu: @erasmusosbenedikt

Facebook: HILS - Healthy Inclusive Lifestyle through Schools- Erasmus+

Youtube: Ersamus+ HILS Conference

Fotografije

Vabilo

torek, 31. 5. 2022, 08:30, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani,

V prilogi objavljamo vabilo na delavnico "Tveganja in rizične situacije v družini - nasilje in možnosti za preprečevanje", ki bo v četrtek, dne 9.6.2022 ob 18.00 uri v Večgeneracijskem centru Benedikt. Vljudno vabljeni!"

Atletika

četrtek, 26. 5. 2022, 11:20, objavila Irena Kos

Spoštovani!

Danes, 26.5.2022, imamo v Mariboru tekmovanje v atletiki. Izpred Petelinove kleti odrinemo ob 14.30, vrnemo se okrog 19.00 ure.

Vsa navodila so tekmovalci dobili v šoli. Prilagam seznam tekmovalcev.

Irena in Andrej

Planinski pohod na Košenjak (1522 m)

četrtek, 26. 5. 2022, 8:20, objavila Melita Kramberger

V nedeljo, 22. 5. 2022, smo se mladi planinci iz OŠ Benedikt in OŠ Sveta Trojica odpravili na pohod na Košenjak. Z avtobusom smo se okoli 7. ure zjutraj odpeljali iz Benedikta do Maribora in po Dravski dolini do Dravograda. Nato smo zavili na Ojstrico nad Dravogradom in tam začeli s pohodom. Do doma na Košenjaku smo potrebovali dobre pol ure hoje. Tam smo pomalicali in pot nadaljevali po dokaj strmi poti med smrekovimi gozdovi ter prispeli na vrh Košenjaka. Uživali smo v občudovanju narave in v razgledu. Po položnejši poti smo se nato vrnili do planinskega doma, tam smo se okrepčali, otroci pa so imeli čas tudi za igro. Peš smo se podali do avtobusa, ki nas je odpeljal do Selnice, kjer smo se posladkali s sladoledom. V Benedikt smo prispeli ob 17. 30. Preživeli smo krasen planinski dan.

fotografije

Italija

petek, 20. 5. 2022, 12:05, objavila Petra Cafnik Novak

Benediške Erasmovke premagale korono ter osvojile Sicilijo

Erasmus + HILS projekt se pod taktirko Darje Stražišnik in Petre Cafnik Novak na OŠ Benedikt izvaja že tretje leto. Projektne dejavnosti so usmerjene predvsem v razvijanje in spodbujanje zdravega načina življenja že pri osnovnošolcih. Tako smo decembra 2019 gostili učitelje in učence iz vseh strani Evrope in uspešno dokazali, da smo kljub majhnosti zelo uspešni.

Na žalost se v koronskem času niso izvajale mobilnosti v tujino in prav zaradi tega je bil obisk Sicilije toliko slajši, še posebej za Benedičanke, ki smo prispele dan prej in si omogočile nekaj raziskovanja na lastno pest. Tako nas je pot peljala iz zasnežene Slovenije v sončno, a vetrovno mesto Sirakuze, veter pa nam je še dodatno pokazal zobe ob vzponu na delujoč vulkan Etna.

V tednu od 2. do 9. aprila je delegacija iz OŠ Benedikt, v kateri so bile Nives Senekovič, Nuša Borko, Ema Zorko, Zala Kocbek, Laura Lissa Purgaj, Amila Šehić ter učiteljici Darja Stražišnik in Petra Cafnik Novak, aktivno sodelovala na mednarodnem srečanju, ki ga je organiziral Liceo Leonardo da Vinci iz Floridie (Sicilija). Na tem srečanju so sodelovale šole iz Francije, Italije, Nizozemske, Španije, Portugalske in Slovenije. Po dolgem času so se ponovno obnovile ter na novo vzpostavile prijateljske vezi med učenci ter učitelji. Srečanje je bilo posvečeno predvsem skrbi za okolje, zdravju ter varnosti. Na otvoritveni ceremoniji je vsaka šola v angleščini predstavila, kako skrbi za okolje ter poudarila pomen varnosti in zdravja. Splošna ugotovitev je bila, da vse premalo energije in skrbi posvečamo varnemu in spodbudnemu okolju. V tednu, ki je sledil, so učenci nabirali izkušnje v mednarodnem timskem sodelovanju, izpopolnjevali znanje angleščine ter širili kulturna obzorja. Učenci so sodelovali v narodno mešanih skupinah, vsaka izmed njih je imela svojo tematiko, ki so jo na koncu predstavili ostalim. Kljub pomanjkanju časa so učenci svoje delo izpeljali zelo inovativno in ustvarjalno in so nam lahko v vzgled.

Naši gostitelji so se potrudili, da so nam pokazali čim več vidikov Sicilije: kulturne znamenitosti, pregovorno sicilijansko gostoljubnost in strastnost ter seveda kulinariko. Za vse nas je bil to nepozaben teden, v katerem smo nabrali veliko izkušenj in s seboj pripeljali tudi kak kilogram več. Najbolj pomembno pa je, da so naši učenci spoznavali nove kulture ter se naučili, kako lahko vsak posameznik prispeva v skupno dobro za ljudi in okolje.

Razmišljanja naših učenk:

Ko smo bili v Italiji, mi je bilo najbolj všeč, ko smo šli drugi dan ven z Italijani in Nizozemci. V Siciliji skrbijo za okolje malo slabše kot pri nas ker večinoma smeti ne mečejo v koš, ampak včasih na ulico. Uporabljajo pa tudi zelo veliko vode v plastenki, kar tudi ni najbolj ekološko. (Zala Kocbek)

V Italiji sem preživela super teden. Res smo uživali. Na splošno je Sicilija bolj onesnažena kot Slovenija, vsepovsod vidiš smeti. Je pa res, da pa za mesta bolje poskrbijo in so večinoma čista. (Nives Senekovič)

V Italiji sem si najbolj zapomnila ljudi, ki so nas dobro sprejeli. Navdušil me je tudi obisk naravnega rezervata, kjer smo videli veliko živali in rastlin. zelo sem hvaležna za to nepozabno izkušnjo. (Ema Zorko)

Potovanje v Italijo je bila zares nepozabna izkušnja, ena izmed mojih najljubših stvari tam je bila hrana. Skrb za okolje v Italiji se zelo razlikuje od slovenskega, več porabijo plastične embalaže. (Laura Lissa Purgaj)

V začetku junija pa načrtujemo novo mobilnost, ki pa nas bo popeljala na sever Evrope, na Nizozemsko. Nova skupina učencev bo šla nepozabnim doživetjem naproti.

Objava

sreda, 18. 5. 2022, 8:10, objavila Jožica Kovačič

Z velikim veseljem sporočamo, da je Hana Muršak iz 7.b dosegla 1. mesto na likovno - literarnem natečaju v kategoriji likovni izdelki od 7. do 9. razreda, ki ga je organiziral Izobraževalni center Eksena v sklopu projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Letošnja tema je bila »Z drugimi ravnaj tako, kot želiš, da bi drugi ravnali s tabo« in sodelovali so kar 204 vrtci in šole iz celotne države.

Vsem sodelujočim pohvala za odlično opravljene naloge.

Razstava z izbranimi izdelki, ki so nastali v sklopu projekta, bo na ogled od 7. 6. do 30. 6. 2022 v Hiši Evropske unije v Ljubljani.

Čestitke Hani!

Projekt Varno na kolesu 2021/22

sreda, 18. 5. 2022, 8:10, objavila Jožica Kovačič

Učenci 5. razreda so tudi letošnje šolsko leto sodelovali v okviru projekta Varno na kolesu. Ob različnih nalogah so osvajali in utrjevali prometna pravila ter uporabo kolesa – trajnostnega prevoznega sredstva. Do konca meseca decembra so na kreativen način predstavili razloge in priporočila za uporabo kolesarske čelade za vse tiste udeležence v prometu za katere le-ta ni več obvezna (po dopolnjenem 18. letu starosti) in v mesecu marcu ustvarili didaktično igro s knjižico in likovne izdelke, kjer so opozorili na pomen kolesa v konceptu trajnostne mobilnosti.

Vsem sodelujočim pohvala za odlično opravljene naloge.

Najboljši izdelki so predstavljeni na povezavi: https://www.varnonakolesu.si/sklop1-kon-an.html.

Mentorici: Viktorija Kukovec – Potrč in Jožica Kovačič

Mali šef Slovenije sprejem

sreda, 18. 5. 2022, 8:00, objavil Aljoša Bradač

V zimskih mesecih sta bila učenca naše osnovne šole, Alex Bratuša in Tim Katan iz 8. b razreda precej aktivna. Zakaj? Zato, ker sta se pomerila v vihtenju kuhalnic in kuharskem znanju v oddaji Mali šef Slovenije. Ponosno in veselo naznanjamo, da sta s svojim zadnjim trihodnim menijem Alex in Tim v nedeljo, 15. 5. 2022 dvignila zmagovalni pokal Mali šef Slovenije. Ja, prav ste prebrali, Alex in Tim sta zmagovalca četrte sezone Mali šef Slovenije in s tem sta naši šoli priborila donacijo Mercatorja v višini10.000 evrov, ki jo bomo porabili za obnovitev učilnice gospodinjstva. Čestitke Alex in Tim!

Utrinke s sprejema v šoli po njuni zmagi lahko pogledate tukaj.

Vabilo

sreda, 18. 5. 2022, 07:05, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani,

v prilogi vam pošiljamo Vabilo na delavnico "Tveganja in rizične situacije v družini - odvisnost pri katerem od staršev", ki jo bomo izvedli v torek, dne 24.5.2022 ob 18.00 uri v Večgeneracijskem centru Benedikt."

Govorilne ure v maju

sreda, 11. 5. 2022, 09:08, objavila Romana Slana

Spoštovani starši in skrbniki,

Govorilne ure v torek, 17. 5. 2022, bodo potekale od 17.00 dalje.

Starše/skrbnike prosimo, da svojo namero, da se govorilne ure udeležijo, sporočijo razrednikom, ki jim bodo sporočili, kdaj se lahko govorilne ure udeležijo.

Prosimo, da se govorilne ure udeleži le en starš/skrbnik.

Hvala za razumevanje.

Aljoša Bradač, ravnatelj

Pokloni zvezek

sreda, 11. 5. 2022, 09:05, objavila Valerija Miklič

Spoštovani starši in skrbniki,

vabimo vas k podpori in sodelovanju v letošnji akciji Pokloni zvezek. Z akcijo želimo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke.

Prosimo vas, da poklonite enega ali več novih, velikih, črtastih zvezkov za osnovnošolce, ki potrebujejo pomoč. Zvezke zbiramo za 13.000 otrok, ki jim Karitas preko poletja pomaga s šolskimi potrebščinami.

Učenci bodo v šoli prejeli razglednico in bodo lahko na zadnjo stran razglednice narisali risbo ali zapisali misel oz. pozdrav za sovrstnika, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v zvezek in ga prinesejo v šolo razrednikom, ki bodo zbrane zvezke po razredih predali svetovalni delavki Valeriji Miklič najkasneje do 8. 6. 2022.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

ZBIRALNA AKCIJA PAPIRJA

torek, 26. 4. 2022, 08:15, objavila Renata Klemenčič

Od 19. do 22. aprila 2022 je ponovno potekala tradicionalna zbiralna akcija papirja, ki jo organizira Šolski sklad Osnovne šole Benedikt. Tudi tokrat je bila zelo uspešna, saj smo skupaj (šola in vrtec) zbrali 18 ton in 887 kg papirja. O tem, koliko papirja je posamezni razred zbral, smo učence obvestili v šoli po šolskem radiu, razpored pa si lahko ogledajo tudi na oglasni deski v jedilnici šole.

Vsem, ki ste s svojim prispevkom papirja pri tem sodelovali, se iskreno zahvaljujemo. Še posebej se zahvaljujemo tistim posameznikom in družinam, ki ste prinesli več kot 200 kg papirja.

Velika zahvala pa je ponovno namenjena vsem tistim staršem in učiteljem, ki ste pri zbiralni akciji pomagali. Tudi tokrat brez vas zbiralne akcije papirja ne bi mogli izvesti. Že sedaj pa vas vabimo, da doma shranjujete papir za naslednjo zbiralno akcijo, ki jo načrtujemo v mesecu oktobru 2022.

Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Benedikt

Kresnička 2022 - šolsko naravoslovno tekmovanje

torek, 26. 4. 2022, 07:15, objavila Jožica Kovačič

V četrtek, 14. 4. 2022, je potekalo šolsko tekmovanje iz naravoslovja - Kresnička. Bronasta priznanja so dosegli naslednji učenci:

 • 4. razred: Gal Gorišek
 • 5. razred: Lina Turin Roškar in Tinkara Klobasa
 • 6. razred: Inja Plemenič
 • 7. razred: Hana Muršak

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke.

Zapisala: Jožica Kovačič

Potujoča knjižnica

ponedeljek, 25. 4. 2022, 13:45, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši/skrbniki.

obveščamo vas, da Potujoče knjižnice Maribor v ponedeljek, 2. 5. 2022, ne bo, saj je takrat praznik. Obiščejo nas ponovno v ponedeljek, 16. 5. 2022. Knjige lahko podaljšate na njihovi telefonski številki 031 634 460 ali elektronski pošti enota.po@mb.sik.si. Urnik in vsa obvestila lahko najdete na njihovi spletni strani Potujoče knjižnice Maribor: https://www.mb.sik.si/potujoca-knjiznica-bibliobus.html.

Lep pozdrav

Vabilo

ponedeljek, 25. 4. 2022, 08:39, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši/skrbniki.

Vabimo vas, da se v okviru psihosocialnega programa Podpora družinam, udeležite delavnice »ČUSTVA IN ZAVEDANJE«, ki je namenjena staršem ali osebam, ki skrbijo za otroka. Program financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in je za udeležene brezplačen. Delavnica »Čustva in zavedanje«, se bo izvajala v torek, dne 10.5.2022 ob 18.00 uri, v prostoru Večgeneracijski center Benedikt, Šolska ulica 4 ( stari vrtec), 2234 Benedikt.

Več v prilogi

Lep pozdrav
Aljoša Bradač

ZAVRŽENA HRANA JE EDEN RESNEJŠIH IZZIVOV DANAŠNJE DRUŽBE

petek, 22.4.2022, 12:35, objavila Sabrina Barbarič

Zavržena hrana, eden večjih globalnih izzivov, je vseobsežna težava, a ker je na prvi pogled precej nevidna, se je mnogi ne zavedajo. Dejstvo pa je, da s sabo nosi visoko finančno, etično in okoljsko ceno. Globalno gledano vržemo stran toliko hrane, kot je pridelamo na predelovalni površini, veliki za kar 635 Slovenij. V razvitih državah, kjer imamo svežo in poceni hrano vedno na voljo, tako v smeti romajo ogromne količine odvečne, pretečene ali celo sveže hrane.

S tem ko med odpadke vsakodnevno mečemo še užitna živila, svet ne trpi le finančnih in etičnih posledic, pač pa plačuje tudi visoko okoljsko ceno, saj zavržena hrana pomeni tudi neizmeren negativni vpliv na naše okolje. Zaradi hrane, ki je mogoče sploh ne užijemo, smo izsekali gozdove, v izumrtje poslali številne rastlinske in živalske vrste, preselili avtohtona prebivalstva in degradirali prst. Še več, zavržena hrana prispeva k povečevanju toplogrednih izpustov, saj z razgradnjo organskih odpadkov nastaja toplogredni plin metan, ki v primerjavi z ogljikovim dioksidom še intenzivneje vpliva na globalno segrevanje. Vpliv zavržene hrane na okolje sega še nekoliko dlje – skupaj s hrano namreč zavržemo tudi ogromne količine vode in energije.

Zavržena Hrana

Rastem s knjigo

četrtek, 21. 4. 2022, 08:33, objavila Mihaela Ruhitel

Učenci 7. razredov bodo v petek, 22. 4. 2022, v sklopu projekta »Rastem s knjigo« obiskali Knjižnico Lenart. V Knjižnico Lenart se bomo odpeljali po šolski malici ob 10.30 uri. Knjižničarke Knjižnice Lenart jim bodo predstavile splošno knjižnico ter pripravile bibliopedagoške ure, kjer bodo učenci aktivno sodelovali. Prejeli bodo tudi knjigo pisatelja Vinka Möderndorferja Jaz sem Andrej. V šolo se bomo vrnili do 12.40 ure. Pred malico in po vrnitvi iz Knjižnice Lenart bo potekal normalen pouk po urniku.

Mihaela Ruhitel
knjižničarka

32. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

petek, 15. 4. 2022, 06:52, objavila Valerija Miklič

V ponedeljek, 11. aprila, je v veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije potekalo zasedanje 32. nacionalnega Otroškega parlamenta v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Med 111 mladimi parlamentarci iz vse Slovenije sta bila tudi naša dva devetošolca Rene Brodnjak in Ema Zorko, ki sta zastopala mariborsko regijo.

Mladi parlamentarci so razpravljali o osrednji temi Moja poklicna prihodnost oz. petih podtemah: - Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine;

 • Poti do mojega poklica;
 • Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti;
 • Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo;
 • Vpliv covid19 na izbiro poklica.

Uvodoma jih je pozdravil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije g. Igor Zorčič. Spodbudne besede je mladim parlamentarcem namenila tudi predsednica ZPMS ga. Darja Groznik.

V plenarnem delu zasedanja je mlade nagovoril predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor. Mladim so prisluhnili tudi Damir Orehovec (Državni sekretar na MIZŠ), dr. Jože Ruparčič (namestnik Varuha človekovih pravic), Mojca Pršina (direktorica Direktorata za trg dela in zaposlovanje), mag. Ružica Boškić (Direktorat za družino), poslanka Lidija Divjak Mirnik ter drugi gostje.

Za temo 33. nacionalnega Otroškega parlamenta, ki bo potekal v prihodnjem šolskem letu, so mladi parlamentarci izbrali Duševno zdravje otrok in mladih.

Še enkrat iskrene čestitke Reneju in Emi za suveren nastop v Državnem zboru Republike Slovenije in njun prispevek h konstruktivni debati.

Nekaj utrinkov iz zasedanja Otroškega parlamenta si lahko ogledate tukaj.

Mentorici: Jesenja Slana in Valerija Miklič

Govorilne ure

sreda, 13. 4. 2022, 22:33, objavila Romana Slana

Spoštovani starši oz. skrbniki.

Govorilne ure v torek, 19. 4. 2022, bodo potekale od 17.00 dalje.

Starše/skrbnike prosimo, da svojo namero, da se govorilne ure udeležijo, sporočijo razrednikom, ki jim bodo sporočili, kdaj se lahko govorilne ure udeležijo.

Prosimo, da se govorilne ure udeleži le en starš/skrbnik.

Hvala za razumevanje
Aljoša Bradač, ravnatelj

Dan šole.

nedelja, 11. 4. 2022, 21:03, objavila Dragica Kocmut

V petek, 8. 4. 2022, se je na naši zgodil dogodek, ki smo ga v teh koronskih časih zelo pogrešali in pričakovali.

Dan šole je bil velik dogodek za šolo ter širšo okolico.

Letošnji je bil plesno obarvan. K nam smo povabili plesno šolo Samba iz Maribora.

Plesni učitelji so naše učence naučili posameznih koreografij ter jih pripravila na plesno točko s katero so se oddelki predstavili svojim staršem in obiskovalcem.

Poskrbeli smo tudi za prigrizek dobrodošlice in majhno pozornost.

Veseli smo bili vašega obiska in prostovoljnih prispevkov.

Na spodnji povezavi si oglejte utrinke naše pripreditve.

https://photos.app.goo.gl/BNUYQujTebaXMokw8

NAGRAJENO LIKOVNO DELO

nedelja, 11. 4. 2022, 21:03, objavila Dragica Kocmut

Zavod Republike Slovenije za šolstvo v Ljubljani podeljuje priznanje ANI ROLA za avtorstvo izbranega likovnega dela SOUSTVARJAJMO IGRO SVETLOBE. Bravo Ana, čestitke.

Mentorica likovnega krožka: Dragica Kocmut - Brumen

VABILO NA DELAVNICO

četrtek, 7. 4. 2022, 8:10, objavil Aljoša Bradač

»KOMUNIKACIJA V DRUŽINI«

Vabimo vas, da se v okviru psihosocialnega programa Podpora družinam, udeležite delavnice, ki je namenjena staršem ali osebam, ki skrbijo za otroka. Program financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in je za udeležene brezplačen. VEČ

Spomladanska akcija zbiranja starega papirja

četrtek, 7. 4. 2022, 8:03, objavila Antonija Zorko

sreda, 6. 4. 2022, zapisala Antonija Zorko

Obveščamo vas, da se bo pričela akcija zbiranja starega papirja. Začela se bo v torek, 19. 4. 2022 in bo potekala do petka, .

22. 4. 2022.

Papir lahko oddate v keson, ki bo postavljen na parkirišču pred šolo, in sicer vsak delovni dan od 7.00 do 8.30. Papir se bo tehtal, količina se bo pripisala razredu, ki ga otrok obiskuje.

Denar, ki ga bodo zbrali posamezni razredi, bo namenjen za KONČNO EKSKURZIJO ali za ŠOLO V NARAVI.

Vsi skupaj se potrudimo in prinesimo čim več odpadnega papirja.

Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Benedikt

Benediški Erasmusovci na Siciliji, 2.-9. April, 2022

četrtek, 7. 4. 2022, 7:30, objavila Darja Stražišnik

Veseli smo, da nam je končno upelo premagati vse ovire, ki nam jih je nametala corona pod noge, in smo pristali na Siciliji. V okviru programa Erasmus +, smo se s projektom HILS udeležili 4. mednarodnega srečanja v Floridii, na Siciliji. Naše učenke so spoznale nove prijatelje iz Italije, Nizozemske, Španije, Francije in Portugalske. Najprej smo premagale vulkan Etna, sedaj pa se udeležujemo mednarodnih delavnic in izobraževanj na temo varnost, okolje in zdravje.

Prilagamo nekaj foto utrinkov, sicer pa nas spemljajte na:

instagramu: @erasmusosbenedikt

Facebook: HILS - Healthy Inclusive Lifestyle through Schools- Erasmus+

Prometno obarvan ponedeljek

četrtek, 7. 4. 2022, 8:20, objavila Melita Kramberger

V ponedeljek, 4. 4. 2022, je učence prve triade obiskal policist g. Danilo Juršnik. S prvimi razredi je šel na učni sprehod, nato pa so si učenci lahko pogledali tudi policijski kombi. Drugim in tretjim razredom pa je v razredu predstavil poklic policista. Ta dan so učenci sodelovali tudi v programu Kolesarčki. Na šolskem igrišču so se na prometnem poligonu preizkusili v vožnji s štirikolesniki na nožni pogon. Ker so se vsi odlično izkazali, so ob koncu prejeli diplome. Spodaj si lahko pogledate nekaj utrinkov tega dne. V tem in naslednjem tednu bo na hodniku 1. triade razstava izdelkov, ki so jih otroci izdelali pri pouku in podaljšanem bivanju na temo promet v sklopu projekta Pasavček.

Vabilo na čistilno akcijo

ponedeljek, 4. 4. 2022, 9:03, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani.

Vse učence in učenke OŠ Benedikt ter vse občane vabimo, da se udeležijo občinske čistilne akcije, ki bo potekala v soboto, 9. 4. 2022. Več informacij najdete tukaj.

Očistimo naš kraj!

Aljoša Bradač, ravnatelj

Knjižnica Lenart

petek, 14.01.2022, 10:30, objavila Melita Kramberger

Knjižnica Lenart nas je ob svoji 60. obletnici ustanovitve povabila k sodelovanju. Učenci 1. triade so v poljubni tehniki likovno ustvarjali na temo knjig, besed in knjižnic. Njihovi likovni izdelki bodo razstavljeni na mladinskem oddelku od 17. januarja do 15. februarja. Vabljeni v knjižnico Lenart, da si jih ogledate.

Učiteljice 1.triade

Božična oddaja

petek, 24. 12. 2021, 11:50, objavila Helena Kotnik

Dragi starši in skrbniki,

učenci in učitelji OŠ Benedikt smo za vas pripravili posebno presenečenje, ki vas naj z veliko pozitivne energije ponese v leto 2022.

Našo božično proslavo si lahko ogledate na spodnji povezavi.

https://youtu.be/w8-CV_XVk1k

Če pa si želite ogledati ples svojega otroka v celoti, kliknite na to povezavo.

https://www.youtube.com/watch?v=2J-DrX1bvl8

ZIMSKA PRAVLJICA

petek, 24.12.2021, 11:10, objavila Jesenja Slana

V petek, 17.12.2021 smo za otroke prve triade pripravili pravo predpraznično vzdušje z zimsko pravljico Vesel božič, mišek Matiček. V čudovitem ambientu Večgeneracijskega centra Benedikt so otroci ob poslušanju pravljice zelo uživali. Ob slastnih dišečih piškotih in suhem sadju smo spoznavali, kako pomembno je, da si stvari delimo in smo prijazni drug do drugega. Čudovit dopoldan smo zaključili z božično glasbo in lepimi željami za prihajajoče praznike.

Fotografije

Saša Firbas in Jesenja Slana

Kolesarčki

sreda, 30. 3. 2022, 21:30, objavila Dragica Kocmut

Program KOLESARČKI je program prometne vzgoje za najmlajše. Namen programa je, da otroke preko igre in na neprisiljen način poučimo, kako se vesti v prometnem okolju, tako da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. Postavljeni so v vlogo voznika štirikolesnika na nožni pogon in doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Prav tako so otroci postavljeni v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu. Več informacij o programu najdete na www.jumicar-kolesarcki.si. Program KOLESARČKI se bo v ponedeljek, 4. aprila 2022 v dopoldanskem času, izvajal za otroke I. triade OŠ Benedikt in dveh skupin vrtca. Vso odgovornost na poligonu prevzame izvajalec programa KOLESARČKI (Jumicar d.o.o.). Prav tako za vso opremo za otroke poskrbi izvajalec.

Izvedbo programa KOLESARČKI bodo omogočili:

Občina Benedikt- OBČINSKI SVET za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Vabilo ob dnevu šole

sreda, 30.3.2022, 12:48, objavil Andrej Šalamun

Učenci, otroci, delavci vrtca in OŠ Benedikt vas vabimo na 11. dobrodelno prireditev ob Dnevu šole. V petek, 8. 4. 2022, vam bomo ob 17.30 v športni dvorani Benedikt ob plesu, petju in igranju prikazali šolski živ-žav.

S prostovoljnimi prispevki boste preko šolskega sklada pomagali učencem pri raznih šolskih in izvenšolskih dejavnostih.

Veselimo se srečanja z vami.

Obvestilo o dnevu OŠ Benedikt

torek, 29.3.2022, 6:48, objavil Aljoša Bradač

Obvestilo

REGIJSKI OTROŠKI PARLAMENT

nedelja, 27. 3. 2022, 23:30, objavila Jesenja Slana

Otroški parlament je program vzgoje otrok za aktivno državljanstvo in demokracijo, ki ga vsako leto organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Otroke skozi aktivnosti spodbujamo k sodelovanju v družbenem življenju in jih izobražujemo o človekovih in državljanskih pravicah.

V četrtek, 24. 3. 2022, je v Mariboru potekalo zasedanje 32. regijskega Otroškega parlamenta na temo »Moja poklicna prihodnost«. Lenarško območje sta zastopala naša učenca: Ema Zorko in Rene Brodjak. Zelo dobro sta se odrezala med debatami in predstavitvijo dela v skupinah ter se uvrstila med 12 delegatov mariborske regije, ki se bodo udeležili nacionalnega Otroškega parlamenta, 11. 4. 2022, v Državnem zboru RS.

Čestitke obema!

Nekaj utrinkov iz zasedanja Otroškega parlamenta si lahko ogledate na fotografijah

Mentorici: Valerija Miklič in Jesenja Slana

Materinski dan - Sončki

nedelja, 27.3.2022, 18:10, objavila Klavdija Rola

Članek

Gledališče

četrtek, 24. 3. 2022, 9:10, objavila Timoteja Haložan

Obveščamo vas, da bomo z učenci od 1. do 5.r v sredo ,30.3.2022, obiskali SNG Maribor in si ogledali predstavo Nanine pesmi.

V Maribor se bomo odpravili 10.15 in se vrnili okoli 13.ure.

OPB poteka ta dan po ustaljenem urniku.

Cena predstave je 7€.

Okvirna cena avtobusa pa 5,53€.

Stroški bodo zaračunani pri položnici za prehrano.

15 mednarodni likovni natečaj

torek, 22. 3. 2022, 19:50, objavila Dragica Kocmut

Z likovnimi deli smo se udeležili 15. mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik "Igraj se z mano" (Center Janeza Levca Ljubljana - Oddelek za projetne dejavnosti). Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temo »Igraj se z mano«. Izbor sta pripravili Nina Popič - kustosinja razstave »Igraj se z mano« in Kaja Jeseničnik - likovna pedagoginja. Med izbranimi likovnimi deli je bilo izbrano likovno delo učenke naše šole Eme Huber iz 1. b, z naslovom: Igra vlog, katerega mentorica sem bila. Likovna dela bodo razstavljena na razstavi Bodi umetnik "Igraj se z mano" v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. Kasneje bo razstava potovala po celotni Sloveniji.

Iskrene čestitke avtorici Emi Huber.

Mentorica likovnega krožka Dragica Kocmut - Brumen

Pohod na Zasavsko Sveto goro

ponedeljek, 14. 3. 2022, 20:30, objavila Melita Kramberger

V soboto, 12.3.2022, smo se mladi planinci iz OŠ Benedikt in OŠ Sveta Trojica odpravili na planinski pohod na Zasavsko Sveto goro. Ob 7.15 smo se z avtobusom odpeljali iz Benedikta do Vač. Tam so nas že pričakali planinci iz OŠ Sveta Trojica, njihova mentorica Marta Jemenšek in vodnika PD Hakl Marjan Rebernik in Drago Lipič. Vseh skupaj nas je bilo 70. Pot smo začeli pri cerkvi Sv. Andreja in se vzpenjali do Klenika, mimo arheološke poti Vače, do kamnoloma vse do cerkve na Sveti gori. Ob poti smo si ogledali Vaško situlo. Ko smo prispeli na vrh, smo občudovali Kamniško - Savinjske Alpe, v ozadju smo videli tudi Triglav. Po okrepčilu na planinskem domu na Zasavski Sveti gori smo se spustili po krajši poti do zaselka Razpotje, kjer nas je počakal avtobus. Prehodili smo osem kilometrsko pot. Avtobus je prispel v Benedikt okoli 16. ure. Preživeli smo čudovit pohodniški dan. Spodaj si lahko pogledate nekaj fotografij iz pohoda.

Fotografije

Vabilo

ponedeljek, 14. 3. 2022, 10:10, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani

Vabimo vas na sejem izmenjave oblačil za predšolske in šolske otroke, ki bo v soboto, 26. 3. 2022, v prostorih Večgeneracijskega centra Benedikt. VEČ

Vabilo

ponedeljek, 14. 3. 2022, 10:00, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani

Vabimo vas na delavnico "Starševska skrb in vzgoja, ki bo v torek, 29. 3. 2022, v prostorih Večgeneracijskega centra Benedikt. VEČ

Zlata in srebrna medalja

četrtek, 10. 3. 2022, 10:20, objavila Dragica Kocmut

V soboto, 26. 2. 2022 sta se učenca naše šole (brat in sestra) Luka Lebreht iz 1. b razreda in Ela Lebreht iz 3. b razreda udeležila AJP TURNIRJA V BRAZILSKEM JIU-JITSU v Ljubljani. Tekmovanje je bilo mednarodno.

Luka je tekmoval v kategoriji – FANTJE-GI/OTROCI 2/BELI PAS/26 kg. Osvojil je zlato medaljo.

Ela je tekmovala v KATEGORIJI: PUNCE-GI/OTROCI 3/BELI-RUMENI PAS/36kg in osvojila srebrno medaljo.

Fantastično, čestitke obema.

Govorilne ure

torek, 8. 3. 2022, 17:00

Spoštovani starši oz. skrbniki.

Govorilne ure v torek, 15. 3. 2022, bodo potekale od 17.00 dalje.

Starše/skrbnike prosimo, da svojo namero, da se govorilne ure udeležijo, sporočijo razrednikom, ki jim bodo sporočili, kdaj se lahko govorilne ure udeležijo.

Prosimo, da se govorilne ure udeleži le en starš/skrbnik.

Pri vstopu v šolo je za obiskovalce obvezna uporaba zaščitnih mask.

Hvala za razumevanje
Aljoša Bradač, ravnatelj

OBVESTILO

sobota, 5. 3. 2022, 19:40, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši/skrbniki.

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 29/22 z dne 4. 3. 2022 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Spremenjen odlok začne veljati v soboto, 5. 3. 2022.

Na področju vzgoje in izobraževanja je spremenjeno določilo glede nošenja zaščitnih mask. Od 5. 3. 2022 uporaba zaščitne maske za učence in dijake ni več obvezna ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Prav tako uporaba zaščitne maske ni obvezna za strokovne delavce in druge zaposlene, ki z njimi sodelujejo pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega programa v osnovnem in srednjem šolstvu.

Zato bo pouk v šoli od ponedeljka, 7. 3. 2022, potekal brez zaščitnih mask.

Nošenje mask je še vedno obvezno za vse obiskovalce šol in vrtcev – torej tudi za starše in ostale odrasle, ki prihajajo po njihove otroke v šolo. Ker tako prispevate k večji varnosti otrok v šoli in vrtcu, vas prosim, da obveznost nošenja mask dosledno upoštevate.

Lep pozdrav
Aljoša Bradač, ravnatelj

Vabilo

petek, 4. 3. 2022, 16:32, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši, skrbniki, učenke in učenci.

Vabimo vas na otvoritev likovne razstave Moja veduta, ki bo v četrtek, 10. 3. 2022, ob 18.00, v prostorih OŠ Benedikt. Po razstavi vas bo vodil Mario Berdič, likovni kritik in kustos.

Razstavo organizira JSKD RS v sodelovanju z OŠ Benedikt.

Več..

Vljudno vabljeni.
Aljoša Bradač, ravnatelj

Pustno obarvan petek

petek, 25. 2. 2022, 21:40, objavila Melita Kramberger

Petek, 25. 2. 2022, je na naši šoli od 1. - 4. razreda minil v znamenju veselja, rajanja in pustnih šem. Učenci so prišli v šolo namaskirani v različne pustne šeme in tako pokazali svojo izvirnost ter ustvarjalnost. Prvi dve uri smo imeli pouk, nato pa smo se ob 11. uri podali na pustno povorko po naselju in odganjali zimo. Kot se za pustni čas spodobi, smo se za malico posladkali s pustnim krofom. Preživeli smo čudovit pustno obarvan dan. Nekaj utrinkov iz naše šolske povorke si lahko pogledate na spodnjih fotografijah.

Fotografije

Robotika v zimskih počitnicah

četrtek, 24. 2. 2022, 10:40, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši oz. skrbniki.

V času zimskih počitnic bo v VGC organizirana delavnica iz robotike. Izvajalec delavnic je isti kot decembra, le ime je drugačno.

Vse informacije najdete na priloženem letaku.

Brihtna buča opis tečajev

Zimska robotika plakat

Lep pozdrav.

Aljoša Bradač, ravnatelj

ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU FIZIKE ZA STEFANOVA PRIZNANJA

sreda, 23. 2. 2022, 22:10, objavila Romana Slana

Tekmovanje je bilo izvedeno 2. 2. 2022.

V 8. razredu je tekmovalo 9 učencev. Bronasto Stefanovo priznanje prejmejo Mihel Maj Leva, Živa Čeplak in Maša Vidovič.

V 9. razredu je tekmovalo 10 učencev. Bronasto Stefanovo priznanje prejmejo Nives Senekovič, Rene Brodnjak in Zala Kocbek.

Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo 14. 4. 2022 v Mariboru, se je uvrstilo 5 učencev: Mihel Maj Leva, Živa Čeplak, Nives Senekovič, Rene Brodnjak in Zala Kocbek.

Vsem tekmovalcem se zahvaljujeva za udeležbo, udeležencem regijskega tekmovanja pa iskreno čestitava za uvrstitev in želiva veliko uspehov na regijskem tekmovanju.

Jelka Pulko in Romana Slana

OBVESTILO

nedelja, 20. 2. 2022, 14:40, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši/skrbniki.

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 22/22 z dne 19. 2. 2022 je objavljen Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Odlok začne veljati v ponedeljek, 21. 2 2022.

Za področje vzgoje in izobraževanja so poglavitne naslednje novosti:

na področju vzgoje in izobraževanja se opušča ugotavljanje izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT);

ukinja se samotestiranje v šolah, tako za zaposlene kot tudi za učence in dijake.

V veljavi še vedno ostajajo nekateri ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, in se z njimi zagotavlja varno učno okolje – torej obvezno nošenje mask v vseh prostorih, vzdrževanje medosebne razdalje in redno prezračevanje in razkuževanje.

Starše/ skrbnike, ki pridejo po otroke 1. do 3. razreda prosimo, da še vedno upoštevajo dogovorjene ure, ko otroci zapuščajo pouk in se v prostorih šole zadržujejo kar najkrajši čas oz. počakajo na otroke pred vhodom v šolo.

Lep pozdrav
Aljoša Bradač, ravnatelj

URNIK POTUJOČE KNJIŽNICE

torek, 15. 2. 2022, 13:10, objavila Mihaela Ruhitel

VSAK DRUGI PONEDELJEK: 8.00 – 10.00

Prvi obisk knjižnice je 21. 2. 2022.

JAVNI VPIS NOVINCEV V VRTEC BENEDIKT ZA ŠOLSKO LETO 2022/2023

torek, 15. 2. 2022, 12:45, objavila Nataša Golob

Osnovna šola Benedikt, Šolska ulica 2, enota Vrtec Benedikt, vabi K VPISU OTROK v vrtec Benedikt za šolsko leto 2022/2023. Vpis bo potekal od 1. 3. 2022 do 25. 3. 2022. Obrazec VLOGA ZA VPIS OTROKA V VRTEC lahko dvignete pri glavnem vhodu šole Benedikt, vsak dan od ponedeljka do petka, od 7. 00 do 8. 30, v vrtcu od 7. 00 do 14. 00, ali si jo izpišete na spletni strani vrtca Benedikt.

Javni vpis 2022/23

Aljoša Bradač,mag. posl. ved
ravnatelj

VALENTINOVO PRESENEČENJE

torek, 15. 2. 2022, 9:54, objavila Jesenja Slana

Ker nekaj sladkega vedno polepša dan, so prostovoljke iz 9. a za vse učence naše šole pripravile prav posebno presenečenje. V ponedeljek, 14. 2. 2022, je v vsakem razredu čakala košarica dišečih piškotkov. Učenke so vse izdelale same, od košaric do piškotov. Pika na i pa je bila še lepa misel, ki jo vsem polagamo na srce.

»Prijaznost se širi sama od sebe. Če si prijazen do drugih, bodo oni danes prijazni s teboj, jutri z nekom drugim. (Šri Činmoj)

Nekaj utrinkov kako je vse nastajalo si lahko ogledate na fotografijah.

Mentorica: Jesenja Slana

POTUJOČA KNJIŽNICA PONOVNO V BENEDIKTU

četrtek, 3.02.2022, 20:00, objavila Marjana Zorko

V ponedeljek, 7. februarja bo v našem kraju med 8. in 10. uro ponovno prisoten Bibliobus - Potujoča knjižnica, pred Osnovno šolo Benedikt. Vsi, ki se bodo včlanili v mesecu februarju, bodo oproščeni plačila članarine za letošnje leto. Bibliobus bo naš kraj obiskoval redno, in sicer vsak drugi ponedeljek v mesecu, ob isti uri. Vse knjigoljubce vabimo,da v ponedeljek obiščejo Bibliobus, pobrskajo med knjižnimi policami in najdejo kaj zase.

PREGLOVO TEKMOVANJE S KEMIJE

četrtek, 3.02.2022, 10:14, objavila Barbara Waldhütter

V ponedeljek, 17. 1. 2022, je potekalo šolsko Preglovo tekmovanje s kemije. Udeležilo se ga je 10 učencev iz 8. razreda in 7 učencev iz 9. razreda. Na regijsko tekmovanje, ki bo 26. 3. 2022, sta se uvrstila dva učenca in sicer: Mihel Mai Leva iz 8. b razreda in Zala Kocbek iz 9. a razreda. Obema tekmovalcema iskrene čestitke za uvrstitev in veliko uspehov na regijskem tekmovanju.

Mentorica: Barbara Waldhütter

VPIS BODOČIH PRVOŠOLCEV V 1. RAZRED OSNOVNE ŠOLE

četrtek, 3.02.2022, 7:40, objavila Renata Klemenčič

Na podlagi 44., 45. in 48. člena Zakona o osnovni šoli bomo v Osnovni šoli Benedikt v mesecu februarju izvajali vpis v 1. razred za šolsko leto 2022/23. V šolo bodo vpisani otroci, ki bodo v koledarskem letu 2022 dopolnili starost 6 let in tisti, ki so v lanskem šolskem letu šolanje odložili. Po 48. členu Zakona o osnovni šoli so starši dolžni vpisati otroka v šolo v šolskem okolišu stalnega ali začasnega bivališča. V drugo osnovno šolo lahko starši vpišete otroka, če ta šola s tem soglaša. Pri vpisu oziroma prepisu otroka v osnovno šolo je potrebna soglasna odločitev obeh staršev kot zakonitih zastopnikov otroka.

Postopek prepisa na drugo šolo

V primeru, da starši želite otroka vpisati na šolo v drugi šolski okoliš, otrok pa spada v naš šolski okoliš:

 • obvezno vpišete otroka pri nas in nas obvestite o vaši nameri,
 • na izbrano šolo (najkasneje v 14 dneh po izteku roka za vpis) naslovite pisno vlogo, v kateri navedite razloge za prešolanje.
 • Enak postopek velja za starše, ki želite prepisati otroka v našo šolo in ne živite v našem šolskem okolišu. O soglasju k prepisu se medsebojno dogovorita matična šola in šola, kamor želite vpisati otroka.

  Odložitev šolanja

  Otroku se lahko začetek šolanja na predlog staršev oziroma na podlagi odločbe o usmeritvi odloži za eno leto, če se ugotovi, da otrok še ni pripravljen za vstop. Če starši sami predlagate odložitev šolanja, ker menite, da vaš otrok še ni pripravljen za vstop v šolo, oziroma če odložitev šolanja predlaga zdravstvena služba, je ugotavljanje pripravljenosti otroka za vstop v šolo obvezno.

  Če razmišljate o odložitvi šolanja, morate čim prej na šolo nasloviti ali prinesti pisno vlogo za odložitev šolanja s podpisom staršev. Na podlagi oddane vloge stečejo postopki za ugotavljanje pripravljenosti otroka. Strokovna komisija, ki jo imenuje ravnatelj, poda strokovne mnenje, ki vpliva na odločitev ravnatelja o odložitvi šolanja.

  Več informacij o vpisu v 1. razred in nekatere obrazce najdete na tej spletni strani pod rubriko svetovalna služba.

  Vpise v šolo bomo letos izvajali predvidoma od 9. do 11. 2. 2022. Starši bodočih prvošolcev ste po pošti dobili vabilo z vsemi informacijami. Za dodatne informacije v zvezi z vpisom in morebitnim prepisom se lahko obrnete na šolsko svetovalno delavko na spletni naslov renata.klemencic@os-benedikt.si ali na tel. št. 02 729 58 28.

  Opomnik – pouka prost dan

  torek, 1.02.2022, 18:14, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Želimo vas opomniti, da je MIZŠ ponedeljek, 7. 2. 2022, s šolskim koledarjem za šolsko leto 2021/2022, določilo kot pouka prost dan.

  Tako se učenci, po podaljšanem vikendu in državnem prazniku, ponovno vračajo v šolo v sredo, 9. 2. 2022.

  Lep pozdrav.
  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Tehniški dan – OTROŠKI PARLAMENT

  ponedeljek, 31. 1. 2022, 11:50, objavila Jesenja Slana

  V četrtek, 27.1.2022 smo na šoli izvedli tehniški dan z naslovom Otroški parlament – Moja poklicna prihodnost.

  Prvo šolsko uro smo glasovali za temo šolskega parlamenta v prihodnjem šolskem letu. Izglasovana tema, ki jo bo predstavnik otroškega parlamenta posredoval naprej na medobčinskem otroškem parlamentu je ŠPORT IN ŠPORTNI DOSEŽKI SLOVENCEV. Učenci so nato sodelovali v različnih aktivnostih. Najmlajši so igrali igre na temo poklicev (pantomima, spomin, solata poklicev, uganke o poklicih…), poslušali pravljice, poustvarjali, brali slikopise ipd. Druga in tretja triada sta raziskovali poklice prihodnosti in poklice preteklosti. Ogledali so si dokumentarni film Fabrika Maribor. 3., 6. in 8. razredi so imeli delavnice v izvedbi Centra za varnejši internet – Safe.si. Sledile so ustvarjalne delavnice, kjer so se 2., 3., 4., 5., 6., 7. in 8. razredi preizkušali v šivanju. Na koncu smo imeli radijsko oddajo, kjer so posamezniki iz vsakega razreda poročali o izvedenih aktivnostih.

  Dan je minil prijetno, učencem pa so bile najbolj všeč ustvarjalne delavnice, kjer so razvijali svoje ročne spretnosti.

  Zapisala: Jesenja Slana

  Fotografije

  Izjeme od karantene na domu – NOVO – velja od 19. 1. 2022

  torek, 18.01.2022, 19:30, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Vlada RS je po priporočilu NIJZ na dopisni seji spremenila odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

  Med nove izjeme pri karanteni na domu po visoko tveganem stiku s COVID-19 sodijo tudi učenci, ki so imeli visoko tvegani stik v vzgojno-izobraževalnem zavodu. Ti učenci morajo v obdobju sedem dni od visokorizičnega stika vsakodnevno opraviti test HAG za samotestiranje V ŠOLI. Zaradi tega učencem pripada mesečno 20 HAG testov za samotestiranje, ki jih lahko starši/skrbniki prevzamete v lekarni.

  Prav tako med izjeme spadajo predšolski otroci, za katere pa samotestiranje NI POTREBNO.

  Pouk na daljavo oz. preklic izvajanja vzgoje v oddelkih vrtca stopi v veljavo šele, ko je v oddelku potrjenih več kot 30% okužb pri učencih oz. otrocih.

  Sprememba odlokov velja od 19. januarja 2022, dalje.

  Zimski športni dan

  torek, 18.01.2022, 6:42, objavila Irena Kos

  V petek, 21.1.2022, bo zimski športni dan. Učenci od 5. – 9. razreda imajo smučanje ( Areh ) in drsanje (Ledna dvorana MB ).

  Smučarji ste se prijavili v šoli ali na št. 040 327 429 ( Irena ). Cena karte 10€ za otroka, 23 € za odraslo osebo, cena avtobusa ( okrog 8 € ) pa je odvisna od števila prijavljenih na avtobusu. Za smučarske karte pobiram denar v šoli, za avtobus pa na samem avtobusu.

  PRED ODHODOM JE OBVEZNO SAMOTESTIRANJE ZA VSE UČENCE PO USTALJENEM PROTOKOLU V MATIČNI UČILNICI. V RAZREDIH SE ZBEREMO OB 8.20.

  MASKE OBVEZNE!!!!

  Odhod na Areh je ob 8.40 izpred športne dvorane Benedikt.

  Drsalci: odhod je ob 9.00 izpred Petelinove kleti.

  Drsalci se, prosim, primerno oblecite. Obvezne so rokavice.

  Cena avtobusa bo odvisna od števila prijavljenih, plačilo po položnicah.

  Cena drsanja: 2,5€

  Cena drsanja: 2,3€

  Govorilne ure oz. roditeljski sestanki 18. 1. 2022

  ponedeljek, 17.01.2022, 12:42, objavila Romana Slana

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Govorilne ure oz. roditeljske sestanke v torek, 18. 1. 2022, bomo izvedli na daljavo, praviloma preko aplikacije Zoom. Povezave, podrobnosti in specifike vam bodo posredovali razredniki.

  Lep pozdravljeni.
  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Obvestilo staršem/skrbnikom

  nedelja, 16.01.2022, 17:30, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2 obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravimo v šoli, do napotitve v karanteno na domu, podaljšalo na nekaj dni. V soboto, 15. 01. 2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik.

  Vrtci in šole bodo še nadalje ravnali skladno z navodili. To pomeni, da bomo ob potrjeni okužbi v oddelku pričeli z izobraževanjem na daljavo oz. preklicali izvajanje vzgoje v oddelku vrtca.

  Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo oz. preklica izvajanja vzgoje v oddelku.

  Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

  Lep pozdrav in ostanite zdravi

  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Kulturni dan 24. 12. 2021

  torek, 21.12.2021, 11:48, objavila Romana Slana

  Spoštovani starši/skrbniki.

  V petek, 24. 12. 2021, je zadnji dan pouka v tem koledarskem letu. Kot je običaj na naši šoli, ga bomo obeležili s spominsko uro za dan samostojnosti in enotnosti ter druženjem učencev po oddelkih.

  Avtobus bo odpeljal učence domov ob 13.20 – krožna vožnja.

  Za učence v OPB bo še izvedena krožna vožnja ob 15.15.

  Vesele praznike in vse lepo.

  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Govorilne ure 21. 12. 2021

  sreda, 15.12.2021, 9:50, objavila Romana Slana

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Govorilne ure v torek, 21. 12. 2021, bomo izvedli na daljavo, praviloma preko aplikacije Zoom. Povezave, podrobnosti in specifike vam bodo posredovali razredniki.

  Lepo pozdravljeni.
  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Robotika v novoletnih počitnicah

  torek, 14. 12. 2021, 07:00, objavila Romana Slana

  Spoštovani starši oz. skrbniki.

  V času novoletnih počitnic bo v VGC organizirana delavnica iz robotike. Vse informacije najdete na priloženem letaku.

  POČITNIŠKA ROBOTIKA

  Lepo pozdravljeni.

  Aljoša Bradač,mag. posl. ved
  ravnatelj

  Tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje

  ponedeljek, 29.11.2021, 12:19, objavila Mihaela Ruhitel

  9. 11. 2021 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje. Tekmovalo je 31 učencev od 4. do 9. razreda. Bronasto priznanje so prejeli naslednji učenci: Mia Belna, Vid Barton, Nina Tavželj (4. a), Eva Gorišek (4. b), Iza Naja Rihtarič, Sara Bratuša, Ema Golob (5. a), Tia Katan, Lina Turin Roškar (5. b), Vita Verdnik, Nika Senekovič (6. b), Hana Muršak (7. a), Lorena Lovrec (8. a), Živa Čeplak (8. b), Nives Sekovič (9. b).

  Vsem prejemnikom priznanj iskrene čestitke.

  Živa Čeplak in Nives Senekovič sta se uvrstili na območno tekmovanje.

  Želim jima veliko ustvarjalnega pisanja.

  Mihaela Ruhitel

  Organizator šolskega tekmovanja.

  MEDNARODNI DAN STRPNOSTI – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO 2021/2022

  petek, 26.11.2021, 12:19, objavila Jesenja Slana

  Ob mednarodnem dnevu strpnosti, ki je bil 16. 11. 2021, je Izobraževalni center Eksena razpisal projekt Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2021/2022, kateremu sta se pridružila tudi naša šola in vrtec.

  Namen projekta je bil, da ozaveščamo pomen strpnosti in izpostavimo problematiko nestrpnosti ter da skozi aktivnosti spodbujamo prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje in sodelovanje.

  V tednu od 15. do 19. 11. 2021 smo tako izvedli izobraževalno – ustvarjalne delavnice na temo: Z DRUGIMI RAVNAJ TAKO, KOT SI ŽELIŠ, DA BI DRUGI RAVNALI S TABO. Otroci so skozi projekt spoznali, da je strpnost medsebojno spoštovanje, kjer spoštujemo drug drugega, kljub temu da smo si različni. Na delavnici smo se najprej pogovarjali o strpnosti in nestrpnosti ter prebrali pravljico na to temo. Zatem smo otrokom dali priložnost, da skozi lastno likovno ustvarjanje in izražanje še bolj ozavestijo pomen strpnosti. Z izbranimi izdelki bomo sodelovali na likovnem natečaju.

  Koordinatorica projekta: Jesenja Slana

  Praznični bazar OTROCI ZA OTROKE

  četrtek, 25.11.2021, 13:19, objavila Renata Klemenčič

  V torek, 23. 11. 2021 smo v avli v drugem nadstropju Osnovne šole Benedikt organizirali praznični bazar OTROCI ZA OTROKE. Učenci so si po razredih ogledali razstavljene izdelke, ki so jih pripravljali na naravoslovnem dnevu v petek, 19. 11. 2021. Ob praznični glasbi in usmerjanju predstavnikov Šolske vlade učencev OŠ Benedikt ter njihovih mentoric so uživali ob ogledu čudovitih izdelkov. Vsak si je lahko izbral tudi izdelek, ki ga bo odnesel domov.

  V času, v katerem živimo, so vrednote spoštovanja, strpnosti, dobrosrčnosti, medsebojne pomoči in solidarnosti zelo pomembne. Zato smo otroke predhodno povabili, da na bazarju prispevajo prostovoljni prispevek iz svoje žepnine ali se odpovejo kakšni sladkariji ali čemu podobnemu. O tem smo seznanili tudi starše in skrbnike, ki so se z otroki o tem pogovarjali v domačem okolju. Otrokom se je na bazarju poleg ogleda zdelo to, da so lahko v skrinjico za prostovoljne prispevke dali svoj prispevek, zelo pomembno. Zato se zahvaljujemo vsem otrokom, njihovim staršem in skrbnikom ter vsem zaposlenim, ki ste pri tej dobrodelni akciji pomagali. Zbrane prispevke bomo namenili medsebojni pomoči otrokom v okviru šolskega sklada OŠ Benedikt.

  Otroci so izrazili željo, da bi bazar v prazničnem decembru še ponovili, saj jim je bilo praznično vzdušje zelo všeč. Upamo, da nam bo njihovo željo tudi uspelo uresničiti in jim tako kljub temu, da živimo v času, polnem skrbi in negotovosti, pričarati čarobne in nepozabne praznične dni tudi v šolskem okolju.

  Fotografije

  2. naravoslovni dan – TRADICIONALNO IN LOKALNO; BOŽIČNI – NOVOLETNI BAZAR

  četrtek, 25.11.2021, 8:19, objavila Antonija Zorko

  V petek, 16. 11. 2021 smo na šoli imeli naravoslovni dan z naslovom Tradicionalno in lokalno; BOŽIČNI BAZAR.

  Ob 8.00 smo začeli s tradicionalnim zajtrkom, kjer smo učence seznanili o pomenu zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana v Sloveniji. Ob videoposnetkih smo se pogovarjali o pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje.

  Po zajtrku smo ustvarjali božično-novoletne izdelke, ki smo jih ponudili na božičnem bazarju v torek, 23. 11. 2021.

  Učenci so uživali in izdelali unikatne izdelke.

  Zapisala: Antonija Zorko

  Fotografije

  OTROCI OTROKOM SKUHAMO ZDRAVO TRADICIONALNO KOSILO

  torek, 16.11.2021, 10:00, objavila Sabrina Barbarič

  V okviru nacionalnega programa Dober tek Slovenija, ki ga financira Ministrstvo za zdravje, že 11. leto poteka projekt Kuhna pa to. V sklopu projekta Kuhna pa to so učenci 8. razreda, Tim Katan, Alex Bratuša in Mai Mihel Leva, ter učenke 9. razreda, Maruša Polanec, Nika Šipek in Zala Kocbek, v ponedeljek, 15. 11. 2021 vihteli kuhalnice v šolski kuhinji in v Tednu slovenske hrane pripravili eno izmed tradicionalnih slovenskih kosil – JOTO, katero so postregli svojim vrstnikom.

  Organizatorka projekta Anka Peljhan, ki je spremljala pripravo jedi, je ocenila, da so bile jedi izjemno okusne in dovršeno pripravljene.

  Učence je pri kuhanju vodila mentorica Sabrina Barbarič.

  S projektom Kuhna pa to se spodbuja pozitiven med-vrstniški vpliv, predvsem pa, da bodo mladi bolj naklonjeni jedem, ki so del zdrave prehrane in predstavljajo pomemben del slovenske kulinarične dediščine.

  Ogledate si lahko nekaj utrinkov včerajšnjega dne.

  Fotografije

  govorilne ure 23. 11. 2021

  četrtek, 18.11.2021, 12:48, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Govorilne ure v torek, 23. 11. 2021, bomo izvedli na daljavo, praviloma preko aplikacije Zoom. Povezave, podrobnosti in specifike vam bodo posredovali razredniki.

  Lep pozdrav
  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Tradicionalni slovenski zajtrk in Dan slovenske hrane

  torek, 16.11.2021, 7:05, objavila Sabrina Barbarič

  Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki ga že več let pripravljamo tudi kot ekološkega. Na ta dan pridejo vsi učenci v šolo ob 8:00 Po tradicionalnem slovenskem zajtrku in aktivnostih na temo TSZ začnejo učenci z izdelavo izdelkov za božični bazar.

  Pri letošnjem obeleževanju dneva slovenske hrane in izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka se bomo več pogovarjali o vlogi ter pomenu domačega sadja in zelenjave. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

  Naša šola se bo letos pridružila vseslovenski akciji priprave tradicionalnega kosila iz različnih slovenskih pokrajin.

  Tako bomo v mesecu novembru in decembru vsaj 1x na teden pripravili kosilo iz ene od slovenskih pokrajin.

  Samotestiranje protokol in soglasje

  ponedeljek, 15.11.2021, 14:00, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Objavljamo Protokol o samotestiranju učencev, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje RS. V skladu s tem protokolom bomo na šoli od 17. 11. 2021 izvajali samotestiranje učencev 3x tedensko.

  Samotestiranje bomo izvedli prvič v sredo, 17. 11. 2021, prvo šolsko uro, nato pa vsak petek, ponedeljek in sredo. Teste prinesejo učenci s seboj na dan samotestiranja.

  Prosimo, da do srede, 17.11.2021, do 8.00, šoli posredujete soglasje k samotestiranju. Učenci so izvod soglasja prejeli danes v šoli.

  Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje.

  Prosimo vas, da nam to do pričetka samotestiranja sporočite (pri prebolevnosti mora biti rezultat pozitivnega PCR testa starejši od 10 dni, vendar ne starejši od 180 dni). Uporabite lahko tudi predlogo na hrbtni strani soglasja.

  Vsi, ki se s samotestiranjem ne strinjate, boste otroke obdržali doma, o tem pa obvestili razrednike (podatek potrebujemo tudi zaradi odjave prehrane) jutri, v torek, 16. 11. 2021. Za vse učence, ki bodo ostali doma, bomo organizirali izobraževanje na daljavo v okviru naših možnosti. To pomeni, da jim bodo učitelji posredovali zaposlitve v spletne učilnice.

  ŠOLA V NARAVI LIBELIČE – 5. dan

  ponedeljek, 15.11.2021, 07:00, objavila Renata Klemenčič

  Zadnji dan našega skupnega druženja smo se po prespani noči zbudili v megleno jutro. Po zajtrku smo spakirali svoje stvari in spraznili sobe. Nato smo se odpravili na orientacijski pohod, kjer smo se orientirali z zemljevidom in s kompasom. Po malici smo spoznali še vsebino torbice prve pomoči. Sledil je le še zaključek s kosilom in nato smo se polni vtisov in doživetij z avtobusom odpeljali proti Benediktu, kamor smo prispeli malo čez 15. uro.

  Skupaj smo preživeli lep in nepozaben teden, v katerem smo se ob izkustvenem učenju v naravi naučili veliko novega. Na našo skupno druženje bomo ohranili le lepe spomine, če pa je bilo kaj slabega, pa bomo to čim prej pozabili. Osmošolci, hvala vam za vse lepe trenutke z vami.

  učiteljici Suzana in Renata

  Fotografije

  OBVESTILO STARŠEM/SKRBNIKOM

  petek, 12.11. 2021, 21:50, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Na vas se obračamo s prošnjo in željo po pomoči, razumevanju in sodelovanju z namenom, da vsem učencem v šoli zagotovimo zdrav in varen šolski prostor, predvsem pa, da otrokom zagotovimo izobraževanje v šoli.

  Vlada RS je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021), s katerim za učence osnovne šole določa obvezno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Samotestiranje se opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj. Starši/Skrbniki prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.

  Za izvedbo samotestiranja učencev v šoli odlok določa, da starši oziroma drugi zakoniti zastopniki podajo predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje. Odlok določa, da se bo učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvedli na način, kot ga določa odlok, začasno prepovedalo zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se bodo izobraževali na daljavo. Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje.

  Ravnatelj se za spoštovanje in izvajanje varnostnih ukrepov nisem odločil na lastno pest in ne gre za mojo samovoljno odločitev, temveč je ta odločitev sprejeta v skladu s predpisi in pristojnostmi, ki jih imam ravnatelj kot zastopnik vzgojno-izobraževalnega zavoda. Kot odgovorna oseba naše šole sem skladno s čl. 49 Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja odgovoren zagotavljati zakonitost delovanja šole, izvrševati odločbe državnih organov ter zagotoviti zdravo in varno okolje vsem učencem in zaposlenim. Kot ravnatelj sem dolžan spoštovati in izvrševati vse pravno zavezujoče akte, med slednje se uvrščajo tudi odloki vlade.

  Želim pa izpostaviti, da ravnatelj ni in ne more biti pristojen za presojo ustavnosti in zakonitosti pravnih aktov, dolžan jih je zgolj izvrševati, za presojo ustavnosti in zakonitosti pravnih aktov je izključno pristojno le Ustavno sodišče RS. Trenutni odlok vlade je objavljen v Uradnem listu RS; je v veljavi in uporabi ter je za vse nas zavezujoč.

  Z velikim upanjem se obračam na vas, spoštovani starši/skrbniki, da bi obvezno samotestiranje učencev v šoli sprejeli na miren način in z razumevanjem. Morda se bodo nekateri med vami odločili, da ne podajo soglasja za samotestiranje učencev in se bodo s tem za svojega otroka odločili za pouk na daljavo. Spoštoval bom tudi to odločitev. Zagotavljam vam, da noben otrok ne bo na kakršenkoli način podvržen nedopustnemu posegu v njegovo telesno oziroma duševno integriteto.

  Ob zaključku bi vas ponovno želel pozvati, da vsi skupaj zasledujemo največjo korist otrok in na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način skupaj prehodimo to izjemno težko obdobje, ki ga živimo.

  Lep pozdrav
  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Navodila in pojasnila za obvezno samotestiranje učencev

  AKCIJA »OTROCI ZA VARNOST V PROMETU«

  petek, 12.11.2021, 16:30, objavila Doris Debelak

  Učenci 1., 2. in 3. razredov smo v sklopu akcije ustvarjali izdelke (risali risbice) na temo alkohol v prometu. Namen te akcije je bil ozaveščati voznike »Samo trezen udeleženec v prometu je VAREN udeleženec v prometu«.

  Učiteljice prve triade.

  Obvestilo staršem osmošolcev.

  petek, 12.11.2021, 10:00, objavila Suzana Zelko

  Spoštovani starši.

  Sporočamo vam, da se iz Libelič vračamo danes 12. 11. 2021, med 14.45 in 15.00. Avtobus nas bo odložil na parkirišču pri penzionu Petelin.

  Se vidimo.

  ŠOLA V NARAVI LIBELIČE – 4. dan

  petek, 12.11.2021, 07:00, objavila Suzana Zelko

  Danes smo zelo uživali. Tako kot po navadi smo se zbudili ob 7.30 ter odšli na zajtrk. Po zajtrku smo odšli v gozd po les, da smo lahko zakurili ogenj. Ogenj smo poskušali zanetiti na različne načine kot recimo: uporaba magnezijeve palčke, z vžigalnikom… Nato smo odšli na malico. Po malici smo odšli na poučno uro prve pomoči. Učili smo se tehniko oživljanja nezavestne osebe. Po kosilu smo odšli plezat na plezalno steno. Po plezalni steni pa smo odšli na ples. Potem pa je bil čas za malo športa. Igrali smo nogomet, odbojko… Se vidimo jutri predvidoma med 14.45 in 15. uro v Benediktu na istem mestu, kjer smo se od vas poslovili.

  Tristan, Maša, Nadja, Mia, Tomaž, Mihel, Tim in vsi ostali osmošolci ter učiteljici Suzana in Renata

  Fotografije

  ŠOLA V NARAVI LIBELIČE – 3. dan

  četrtek, 11.11.2021, 07:00, objavila Renata Klemenčič

  Danes smo dan začeli s pohodom v gozd, kjer smo raziskovali gozdna tla. Nato smo se odpravili na orientacijski pohod po adrenalinski gozdni učni poti, kjer smo preko tabličnega računalnika reševali kratke kvize. Po kosilu smo odšli na igrišče, kjer smo igrali različne igre. Po igrah smo se naučili, kako narediti nekaj zanimivih vozlov. Nato pa smo pridobivali znanje, kako preprečiti krvavitve in kako pomagati ponesrečencu. Po večerji smo se odpravili na igrišče. Tam smo spoznali novo igro kan jam, ki prihaja iz Amerike. Preživeli smo čudovit dan.

  osmošolci Tim, Mihel, Aljaž, Tomaž, Anže

  Fotografije

  ŠOLA V NARAVI LIBELIČE – 2. dan

  sreda, 10.11.2021, 07:10, objavila Renata Klemenčič

  Danes smo dan začeli z nordijsko hojo ter lokostrelstvom. Po malici smo si ogledali okolico Libeliške Gore in ob tem blazno uživali. Ogledali smo si tudi mejne kamne, kjer meji Slovenija z Avstrijo. Nato pa smo se poučevali še o prvi pomoči in transportu ponesrečenca. Po večerji smo se zabavali z različnimi družabnimi igrami.

  osmošolci Maša, Tim in Nadja

  Fotografije

  ŠOLA V NARAVI LIBELIČE – 1. dan

  torek, 9.11.2021, 07:30, objavila Renata Klemenčič

  Iz Benedikta smo krenili po dolini reke Drave, kjer so nas na poti spremljale dežne kaplje in meglice, ki so zakrivale vrhove Koroške. Dom na Libeliški Gori stoji odmaknjen od mestnega vrveža, obdan z naravo in nam bo predstavljal naš dom naslednjih 5 dni.

  Po prihodu so se učenci namestili v sobah, razpakirali svoje stvari, nato pa nas je vodja doma seznanila s pravili Hišnega reda, ki se jih trudimo čim bolj upoštevati.

  Po okusnem kosilu smo šli na igrišče, kjer smo si z različnimi športnimi aktivnostmi krajšali prosti čas.

  Prva dejavnost je bila obisk bližnjega gozda, kjer so učenci določevali in spoznavali drevesne in grmovne vrste. Sledila je uvodna ura v prvo pomoč. Po večerji smo se odpravili na nočni sprehod do razgledne točke, kjer smo v soju luči videli bližnje kraje naše domovine in sosednje Avstrije.

  Po športnih igrah pa smo se po napornem dnevu odpravili spat….v pričakovanju, kaj nam prinese jutrišnji dan.

  Fotografije

  OBVESTILO STARŠEM/SKRBNIKOM

  ponedeljek, 8.11. 2021, 15:30, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Vlada RS je na seji dne 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS št. 174/2021).

  S sprejetim Odlokom so od 8. 11. 2021 v šoli maske obvezne za vse učence tudi v matičnem razredu. Razen tega so primerne le kirurške maske ali maske FFP2, kar pomeni, da niso več dovoljene maske iz blaga.

  Lep pozdrav
  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Obvestilo gledališče

  ponedeljek, 8.11. 2021, 12:30, objavila Timoteja Haložan

  18.11.2021 imajo učenci od 1.-5. razreda kulturni dan. V SNG Maribor (velika dvorana) si bomo ogledali gledališko predstavo Nanine pesmi.

  Cena vstopnice je 7€. Denar za vstopnico prinesejo otroci razredničarki do ponedeljka, 15.11.2021.

  Stroški avtobusnega prevoza pa bodo obračunani pri mesečni položnici.

  Malica, kosilo, JV in OPB bodo potekali po ustaljenem urniku.

  ŠOLA V NARAVI - AJDA, LIBELIČE

  ponedeljek, 8.11. 2021, 11:10, objavila Renata Klemenčič

  Spoštovani starši.

  Sporočamo vam, da smo varno prispeli v Libeliče. Namestili smo se že v sobe. Otroci se dobro počutijo in komaj čakamo na aktivnosti, ki so jih v domu pripravili za nas.

  Lep pozdrav.
  Suzana Bohar Zelko in Renata Klemenčič

  ZBIRALNA AKCIJA PAPIRJA

  sreda, 3.11. 2021, 07:00, objavila Renata Klemenčič

  Od 18. do 22. oktobra 2021 je na naši šoli ponovno potekala tradicionalna zbiralna akcija papirja, ki jo organizira Šolski sklad Osnovne šole Benedikt. Tudi tokrat je bila zelo uspešna, saj smo skupaj (šola in vrtec) zbrali 14 ton in 821 kg papirja. O tem, koliko papirja je posamezni razred zbral, smo učence obvestili v šoli.

  Vsem, ki ste s svojim prispevkom papirja pri tem sodelovali, se iskreno zahvaljujemo. Še posebej se zahvaljujemo tistim posameznikom in družinam, ki ste prinesli več kot 200 kg papirja.

  Velika zahvala pa je ponovno namenjena vsem tistim staršem in učiteljem, ki ste pri zbiralni akciji pomagali. Tudi tokrat brez vas zbiralne akcije papirja ne bi mogli izvesti.

  Že sedaj pa vas vabimo, da doma shranjujete papir za naslednjo zbiralno akcijo, ki jo načrtujemo v mesecu aprilu 2022.

  Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Benedikt

  Samotestiranje za učence – novo od 29. 10. 2021 dalje

  petek, 29.10.2021, 13:40, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Posredujemo vam informacije glede prostovoljnega samotestiranja učencev, ki smo jih prejeli z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dne 28. 10. 2021. S ciljem, da šole ostanejo odprte, se je država odločila za možnost prostovoljnega samotestiranja za vse učence osnovne šole (od 1. do 9. razreda). Učenci bi se testirali dvakrat na teden (ob ponedeljkih in sredah).

  Seznanite se lahko s protokolom samotestiranja, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje.

  Kompleti za samotestiranje učencev in dijakov bodo na voljo v lekarnah že od petka, 29. 10. 2021. V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom s kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

  Po novem učencu/dijaku trenutno pripada 10 hitrih antigenskih testov na mesec.

  V primeru pozitivnega rezultata testa učenca pri samotestiranju na SARS-CoV-2 na domu učenec ali starši oziroma zakoniti zastopniki nemudoma obvestijo izbranega osebnega zdravnika (v primeru njegove odsotnosti dežurno službo), ki napoti učenca na PCR testiranje.

  Učenec počaka na izvid PCR testiranja doma v samoizolaciji. Učenec ne sme zapuščati doma, omejiti mora stike z ostalimi osebami in dosledno upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja bolezni.

  V primeru pozitivnega PCR testa starši oziroma zakoniti zastopniki obvestijo ravnatelja šole (na el. naslov ) oziroma razrednika ali razredničarko.

  Več o samotestiranju najdete na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.

  Lepo pozdravljeni.
  Aljoša Bradač,ravnatelj

  LIKOVNO USTVARJANJE

  četrtek, 28.10. 2021, 07:10, objavila Dragica Kocmut Brumen

  V petek, pred počitnicami smo v 1.b razredu ustvarjalno in izvirno poslikali buče, ki krasijo nakupovalni center Bags and more Maximus- Murska Sobota

  Ulica Štefana Kovača 43- ČERNELAVCI, 9000 Murska Sobota.

  Hvala učiteljici Doris Debelek, ki nam je priskočila na pomoč pri dostavi buč.

  Tja pa smo poslali tudi zanimiva in doživeta likovna dela, ki ste jih ustvarili učenci prvih in tretjih razredov pri likovnem krožku. Nekateri ste že obiskali trgovski center in si ogledali svoje razstavljene izdelke. Vsi smo ponosni nanje, »Bravo mi!«

  Mentorica: Dragica Kocmut - Brumen

  Fotografije

  Jesenske počitnice s prijatelji

  torek, 19. 10. 2021, 07:42, objavila Marjana Zorko

  Želite počitnice preživeti aktivno in v prijetni družbi? Vabljeni na brezplačni aktivnosti za otroke in mladostnike.

  SREDA, 27.10. 2021 - POHOD NA ZAVRH (9.00 –13.30)
  Za otroke in mlade od 8. leta starosti dalje. Dobimo se v prostorih DPM Slovenske gorice. Za malico bo poskrbljeno.

  PETEK, 29.10. 2021 - USTVARJALNA DELAVNICA (10.00 – 12.00)
  V prostorih DPM Slovenske gorice.

  DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE SLOVENSKE GORICE
  TRG OSVOBODITVE 6, LENART (bivša policijska postaja Lenart)

  email: drustvopmsg@gmail.com

  Pohod na Lovrenška jezera

  torek, 19. 10. 2021, 07:20, objavila Melita Kramberger

  V nedeljo, 17. 10., smo se mladi planinci iz OŠ Benedikt in Sv. Trojica odpravili na Lovrenška jezera. Na Rogli nas je v sončnem, hladnem jutru presenetil sneg, ki se je obdržal cel teden od prejšnje sobote. Tako je bila pot na določenih delih pobeljena, mokra in tudi ledena. Vsem planincem je uspelo prehoditi 10 km dolgo krožno pot. Nadihali smo se svežega zraka, se razgibali in se lepo imeli. Hvala vsem vodnikom iz PD Hakl in spremljevalcem.

  Hvala vsem vodnikom iz PD Hakl in spremljevalcem.

  Mentorica planinskega krožka:
  Melita Kramberger

  Fotografije

  Svetovni dan hrane

  petek, 15. 10. 2021, 08:42, objavila Sabrina Barbarič

  Tri ključna sporočila, združena v sloganu »Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj. Naša dejanja so naša prihodnost.«

  SVETOVNI DAN HRANE

  URNIK POČITNIŠKE ROBOTIKE 29.10.2021

  petek, 15. 10. 2021, 08:30, objavila Romana Slana

  Spoštovani starši oz. skrbniki.

  V času jesenskih počitnic bo v VGC organizirana delavnica iz robotike. Vse informacije najdete na priloženem letaku.

  POČITNIŠKA ROBOTIKA

  Lepo pozdravljeni.

  Aljoša Bradač,mag. posl. ved
  ravnatelj

  Govorilne ure v torek, 19. 10. 2021

  četrtek, 14. 10. 2021, 18:05, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Govorilne ure v torek, 19. 10. 2021, bodo potekale od 17.00 dalje.

  Starše/skrbnike prosimo, da svojo namero, da se govorilne ure udeležijo, sporočijo razrednikom, ki jim bodo sporočili, kdaj se lahko govorilne ure udeležijo.

  Udeležba na govorilni uri je mogoča le ob upoštevanju PCT pogoja za vse udeležence.

  Prosimo, da se govorilne ure udeleži le en starš/skrbnik.

  Hvala za razumevanje.

  Aljoša Bradač, ravnatelj

  Zdravniški pregled za 6.b prestavljen na 14.10.2021

  ponedeljek, 11. 10. 2021, 13:28, objavila Romana Slana

  Spoštovani starši/skrbniki.

  Sporočamo vam, da je zdravniški pregled za učence in učenke 6. b razreda prestavljen na četrtek, 14. 10. 2021, v ambulanto v Benediktu. Vse ostale podrobnosti ostajajo enake.

  Lep pozdrav
  Aljoša Bradač, ravnatelj

  1. TEHNIŠKI DAN: MI MED SEBOJ

  petek, 8. 10. 2021, 11:20, objavila Valerija Miklič

  V četrtek, 7. 10. 2021, smo za vse učence šole izvedli prvi tehniški dan z naslovom Mi med seboj. Učenci so ta dan krepili boljše socialno, čustveno in spoznavno vzdušje v razredu ter ob tem razmišljali o sebi. Izražali so se skozi likovno ustvarjanje in sodelovali pri socialnih igrah. Razmišljali so tudi o tem, kaj bi lahko na šoli spremenili in predloge podali ob razglasitvi šolske vlade, ki je potekala v športni dvorani. Na prireditvi smo slovesno sprejeli prvošolce in nove učence v šolsko skupnost. Ob tej priložnosti so prvošolci dobili tudi velike brate in sestre, ki so za njih pripravili krajši program. Učence je poleg gospoda ravnatelja nagovoril tudi gospod župan mag. Milan Repič.

  Fotografije

  Vodje tehniškega dne: Doris D., Renata K., Valerija M., Jesenja S.

  OBVESTILO ZA TEHNIŠKI DAN MI MED SEBOJ

  torek, 5. 10. 2021, 09:50, objavila Renata Klemenčič

  V četrtek, 7. 10. 2021 bo za učence od 1. do 9. razreda potekal tehniški dan z naslovom »Mi med seboj«. Izvedli bomo delavnice v oddelkih. Prav tako bodo prvošolci in novi učenci sprejeti v šolsko skupnost, potekala bo tudi podelitev velikih bratov in sester ter razglasitev šolske vlade učencev. Učenci naj prinesejo s seboj črni flomaster, barvice, lepilo in 1 meter dolgo vrvico (volno ali rafijo).

  ZAKLJUČEK PROJEKTA TRAJNOSTNA MOBILNOST (»Gremo peš s kokoško Rozi«)

  ponedeljek, 4. 10. 2021, 08:15, objavila Renata Klemenčič

  Konec oktobra se zaključuje vseslovenski projekt Trajnostna mobilnost v vrtcih in OŠ! V njem je vsa leta sodelovala tudi Osnovna šola Benedikt. V okviru projekta smo izvedli tri izvedbe aktivnosti Gremo Peš s kokoško Rozi ter ostale igre in aktivnosti, ki so se navezovale na temo trajnostne mobilnosti. Veseli nas, da smo bili del te vseslovenske zgodbe. Še naprej si bomo prizadevali (p)ostati trajnostno mobilni. Na državni ravni so v okviru projekta skupaj z Jožetom Robežnikom in Sašom Staretom pripravili zabaven video, ki povzema zaključke projekta in hkrati na humoren način opozarja na izzive, ki jih imamo starši pri vsakodnevnih poteh v vrtce, šole. Z njihovim dovoljenjem delimo povezave, na katerih si lahko video ogledate.

  YT: https://www.youtube.com/watch?v=-Fth7Btbkpg

  FB: https://www.facebook.com/drustvoFocus/videos/2396817550453333/

  TW: https://twitter.com/Focus_drustvo/status/1437727735082885122

  V šoli so bile koordinatorke projekta Renata Klemenčič, Valerija Miklič in Jesenja Slana.

  NARAVOSLOVNI DAN 6.- 9. RAZRED

  četrtek, 30. 9. 2021, 09:20, objavila Suzana Bohar Zelko

  ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 1. do 5. razreda

  četrtek, 30. 9. 2021, 06:45, objavila Marjana Zorko

  POHOD
  KDAJ: 5. 10. 2021, torek
  ČAS: od 8.20 do 12.55

  Otroci pridejo v šolo oblečeni in obuti primerno vremenu. Pohod bo za posamezni razred potekal v različne smeri.

  Malico vzamemo s seboj na pot.

  Po končanem športnem dnevu je podaljšano bivanje za učence.

  Če otrok ta dan ne bo imel kosila mu ga prosim odjavite.

  Drugi športni dan za učence od 6. - 9. razreda 5.10.2021 – kros, športne igre, kolesarjenje

  sreda, 29. 9. 2021, 11:45, objavila Irena Kos

  Kros – ustrezna obutev in športna oprema ( trava na progi je mokra, zato so obvezni rezervni čevlji in nogavice )

  Športne igre – športna oprema za dvorano ali igrišče

  Kolesarjenje – obvezna čelada in tehnično brezhibno kolo.

  Stroške naravoslovnega dne starši poravnajo s položnico prehrane.

  Pričetek: 8.20

  Zaključek: 13.00

  Lep športni pozdrav
  Irena,Andrej

  1.NARAVOSLOVNI DAN ZA UČENCE 6.- 9. RAZREDA

  ponedeljek, 20. 9. 2021, 09:15, objavila Romana Slana

  V sredo, 22. 9. 2021, bo 1. naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda. Obiskali bomo Naravni rezervat Ormoške lagune.

  Učenci pridejo v šolo ob 7.45 in vzamejo v jedilnici malico. Skupaj z učitelji odidejo do avtobusa. Odhod avtobusov je ob 8.00. Predviden prihod v Benedikt je okoli 13.00.

  Cena naravoslovnega dne je vstopnina in stroški prevoza. 3 € je vstopnina za Naravni rezervat Ormoške lagune. Cena za prevoz bo znana po udeležbi učencev na naravoslovnem dnevu.

  Stroške naravoslovnega dne starši poravnajo s položnico prehrane.

  Prosimo, da so učenci vremenu in terenu primerno oblečeni in obuti.

  Vodji naravoslovnega dne:
  Jelka Pulko
  Igor Koser

  DAN ODPRTIH VRAT UMETNE PLEZALNE STENE PRI TROJIŠKEM JEZERU

  ponedeljek, 20. 9. 2021, 07:01, objavila Melita Kramberger

  ČETRTEK, 23. SEPTEMBRA 2021

  Športno plezanje po umetnih stenah je ta čas športna panoga, ki je postala zelo zanimiva in moderna. Naši športni plezalci so s to dejavnostjo »zastrupili« mlado generacijo. Umetne plezalne stene rastejo, kot gobe po dežju v šolskih telovadnicah v športnih centrih, pa tudi v naravnem okolju, kjer postajajo dodatni rekvizit za vse, ki se vsaj za nekaj časa na dan ali teden umaknejo v naravo na rekreacijo. Tako je tudi naša HAKLOVA umetna stena v letu 2019 obogatila trojiško obalo jezera. Še ni dokončana v celoti, omogoča pa že uporabo in užitke v plezanju.

  V želji, da se z njenimi plezalnimi smermi spozna čim več uporabnikov, vas vse vabimo na »dan odprtih vrat« vodenega plezanja, ki bo potekal v ČETRTEK, 23. 9. 2021, od 15. ure dalje. Poskrbeli bomo, da vam ne bo dolgčas. Izvedeli boste, kako se varno uporablja stena in kakšno opremo potrebujete. Morda se nam priključite pri aktivnostih, ki jih za ta dan načrtujemo na steni. Ko se bo dovolj stemnilo (predvideno okoli 19. ure), pa vas vabimo na ogled filma, ki ga je posnel naš član Robi Kranfogel. Zgodba filma nam predstavi življenje in delo v gorskih pašnih skupnostih na Gorenjskem, ob tem pa boste uživali v čudoviti gorski naravi naših planin, po katerih ste morda nekateri že pretegovali noge.

  Celotno popoldansko druženje je brezplačno in spada med dogodke SLOVENIJA PLANINARI.
  VABLJENI!

  Planinsko društvo Hakl

  RODITELJSKI SESTANEK

  ponedeljek, 13. 9. 2021, 09:30, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši oz. skrbniki.

  Prvi roditeljski sestanek bo v četrtek, 16. 9. 2021, ob 17. uri v športni dvorani.

  Po uvodnem ravnateljevem nagovoru in predstavitvi dela v novem šolskem letu bo Bernarda Vogrin, dr. med. specialist pediatrije, predstavila dejavnost šolske pediatrične službe, ugotovitve preventivnih zdravstvenih pregledov šolarjev in podala nasvete za soočanje z izzivi sedanjega časa.

  Sledijo oddelčni roditeljski sestanki po matičnih učilnicah v šoli.

  Za udeležbo na sestanku je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Sestanek bo potekal skladno s priporočili NIJZ, tako da vas prosimo, da v notranjih prostorih nosite maske in upoštevate varnostno razdaljo.

  Veselimo se srečanja z vami.

  Aljoša Bradač,mag. posl. ved
  ravnatelj

  PRVI ŠPORTNI DAN

  torek, 7. 9. 2021, 11:20, objavila Irena Kos

  V četrtek, 9.9.2021, bo prvi športni dan.

  Učenci od prvih do petih razredov imajo organiziran športni dan v športni dvorani in okolici šole, ostali pa gremo na pohod do Sv. Trojice in nazaj.
  Športni dan se prične ob 8.20 in konča ob 13.00 uri.

  Obvezna športna oprema za pohodnike: primerni športni copati, kratka majica, kratke hlače ali trenirka, pokrivalo, nahrbtnik v katerem priporočam poleg šolske malice še dodatno vodo in kakšno sadje.

  Prvi šolski dan

  četrtek, 6. 9. 2021, 07:10, objavila Dragica Kocmut - Brumen

  Prvi Šolski dan

  NOVI VOZNI RED ŠOLSKIH PREVOZOV

  četrtek, 3. 9. 2021, 13:30, objavil Aljoša Bradač

  Spoštovani starši in skrbniki.

  S ponedeljkom, 6. 9. 2021, velja nov vozni red šolskih prevozov, ki ga najdete tukaj

  Aljoša Bradač,mag. posl. ved
  ravnatelj

  Obvestilo prvi šolski dan 2021.

  četrtek, 26. 8. 2021, 07:30, objavila Romana Slana

  OBVESTILO ZA PRVI ŠOLSKI DAN

  Dragi učenci in spoštovani starši oz. skrbniki,

  prvi šolski dan v novem šolskem letu 2021/22 je sreda, 1. 9. 2021. Učence 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8. in 9. razreda pričakujemo pred šolo ob 8.20. Avtobus bo peljal ob 7.40 s smeri Zagajski vrh – Trstenik – Ihova – Štajngrova - Trotkova - Benedikt in ob 7.40 s smeri Bačkova - Benediški Vrh - Ročica - Ženjak - Benedikt. Prvi šolski dan se bo izvajal pouk z razredniki. V šolo učenci prinesite šolske copate, beležko in pisalo. Vsi učenci uporabljajo maske v skupnih prostorih šole, učenci 6., 7. 8. in 9. razreda pa tudi v učilnici. Učenci prejmejo v šoli malico. Pouk bo trajal do 11.15. Avtobus bo odpeljal ob 11.20 za smer Ženjak - Ročica - Benediški Vrh - Bačkova, ob 11.20 pa za smer Trotkova - Štajngrova - Ihova - Trstenik - Zagajski Vrh.

  Učenci 1. razredov pridejo v športno dvorano s svojimi starši oz. skrbniki ob 9.30. Starši oz. skrbniki vstopate v šolske prostore z upoštevanjem PCT in z masko. Učenci 1. razredov uporabljajo maske v skupnih prostorih šole.

  V pričakovanju našega srečanja vas lepo pozdravljam.

  Aljoša Bradač, mag. posl. ved
  ravnatelj

  "Mini – veliki projekt"

  četrtek, 26. 8. 2021, 07:05, objavil Aljoša Bradač

  Vse se je začelo z "mini projektom" v sklopu projekta Spodbujamo prijateljstvo, kjer smo z učenci 3. b razreda na tla šolskega hodnika zalepili "Pot sprave".

  Takoj se nam je porodila ideja polepšati vse šolske hodnike z barvnimi in uporabnimi "mini projekti", ki bi lahko bili uporabni tako za učence, kot tudi za učitelje.

  Tako smo učenci 8. a in 8. b v zadnjih dveh mesecih iskali in zbirali ideje, za ideje povprašali tudi učitelje, iskali ustrezne materiale za izdelavo in veliko, RES VELIKO izrezovali. "Mini projekti" so se spremenili v naš "Mini - veliki projekt".

  Naše stopnišče boste od zdaj naprej lahko občudovali v vseh mavričnih barvah s polepljeno poštevanko, šolsko himno in slovenskimi skloni. Če boste iskali točno določeno učilnico, se orientirajte samo po tleh – pred vsako učilnico smo namreč zalepili nekaj čisto tipičnega za tisti predmet. Tako imamo pred učilnico geografije celine in Slovenijo, pred učilnico gospodinjstva prehransko piramido in pred učilnico kemije celo cel periodni sistem elementov.

  Uresničili smo tudi veliko idej različne didaktične igre. A ker je dela bilo in je še zelo veliko, smo za pomoč poprosili tudi druge učence, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

  Upamo in želimo si, da bi si naš "Mini – veliki projekt" kmalu lahko ogledali v živo. Do takrat pa Vas vabimo, da si en del projekta ogledate v priloženem videoposnetku.

  Vsi sodelujoči "Mini – velikega projekta"

  (Glasba: Toxic Heart - Naiyah)

  ponedeljek, 16. 8. 2021, 07:30, objavil Aljoša Bradač

   Spoštovani starši, skrbniki, učenci in učenke. Pred začetkom novega šolskega leta vas ga. ministrica RS Simona Kustec in g. minister Janez Poklukar pozivata k odgovornemu ravnanju in cepljenju pred začetkom novega šolskega leta. Njuno pismo objavljamo tukaj.
   Želim vam še lep in miren zaključek poletnih počitnic. Aljoša Bradač, ravnatelj