Projekti

Nacionalni mesec skupnega branja 2019

Od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do 13. oktobra (zaključek Tedna otroka) poteka skupno branje knjig v šolski knjižnici.

17. septembra so prvošolci prejeli slikanico pisateljice Svetlane Makarovič in ilustratorja Tomaža Lavriča Škrat Kuzma dobi nagrado, ki jo je podarilo Društvo Bralne značke – ZPMS s pomočjo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije in sponzorjev (Hofer in SVIZ Slovenije). Tako smo prvošolce povabili k branju. Tega dne se je začelo tekmovanje za osvojitev priznanj Bralna značka.

Oktober – Mednarodni mesec šolskih knjižnic

"Predstavljajmo si ..."

V tem mesecu bodo potekale različne aktivnosti v šolski knjižnici. Razmišljali bomo o povezavi med knjigami, branjem, šolskimi knjižnicami in domišljijo.

Rastem s knjigo – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu

V tem šolskem letu nadaljujemo s projektom, kjer učenci 7. razreda obiščejo Knjižnico Lenart, spoznajo njeno ureditev, aktivnosti, ki jim nudi knjižnica ter povabilo v članstvo knjižnice. V knjižnici prejmejo knjigo pisateljice Janje Vidmar Elvis Škorc, genialni štor.

Brati gore

V tem letu bomo sodelovali v projektu "Brati gore" in brali alpsko literaturo ter pripravili razstavo knjig z alpsko tematiko.

Noč knjige 2020

Tudi v tem šolskem letu bodo potekale različne aktivnosti v šolski knjižnici.