Arhiv šport

Zimski športni dan

V petek, 24. 1. 2020, bo zimski športni dan. Učenci od 5. do 9. razreda imajo smučanje (Rogla) in drsanje (Ledna dvorana MB).

Smučarji se boste prijavili v šoli ali na tel. št. 040 327 429 (Irena). Cena karte je 16,50 €, cena avtobusa (okrog 7 €) pa je odvisna od števila prijavljenih na avtobusu. Pobiram na avtobusu. Odhod na Roglo ob 8.00 izpred športne dvorane Benedikt.

Za drsalce je odhod ob 9.00 izpred Petelinove kleti. Prihod okrog 12.00 ure. Drsalci se, prosim, primerno oblecite. Obvezne so rokavice. Cena avtobusa bo odvisna od števila prijavljenih, plačilo po položnicah. Za drsalke in drsanje bomo pobirali denar v šoli. Cena drsanja: 2,50 €, cena drsalk: 2,30 €.

Zimski smučarski sejmi

Spoštovani!

Zimski smučarski sejmi:

 • 7. 12. 2019 v gasilskem domu Gornja Radgona (dopoldan)
 • 14. 12. 2019 v Centru slovenskih goric v Lenartu (8.00 – 12.00 dopoldan)
 • Privatna prodaja doma: Alojz Smrke, Žepovci 97a, Apače, tel.: 040 310 479 (tudi menjava z majhnim doplačilom)
Smuči lahko prinesete v pogled v telovadnico. Prosim, da me prej pokličete, da bova z Andrejem sigurno tam, ker imava kar nekaj tekmovanj.

Irena: 040 327 429
Andrej: 040 641 082

Obisk košarkarjev KK Ajdas Lenart - Igriva košarka

4. novembra 2019 so nas obiskali igralci in trenerji Košarkarskega kluba KK Ajdas iz Lenarta. Predstavitve so se udeležili učenci od 1. do 5. razreda. Vsi učenci so zelo uživali ob prikazu lepote košarkarske igre.

Košarka na OŠ Sv. Ana

Obveščam vas da je, 17. 10. 2019, košarka na OŠ Sv. Ana za starejše deklice in dečke. Tekmovanja se bodo udeležili: Gašper Šijanec, Sergej Šijanec, Luka Lovrec, Jakob Rajšp, Alen Šipek, Nejc Oprešnik, Alex Potočnik, Kimi Lavrenčič, Daša Bratuša, Maja Repič, Lana Režonja, Ronja Premzl, Lara Hajnžič, Ana Krepek, Nika Peklar, Tjaša Perša. Vrnemo se okrog 15.30 ure.

Športni pozdrav!

Utrinki in rezultati krosa

Na spodnjih povezavah se nahaja nekaj utrinkov in rezultati krosa.

Obvestilo

Obveščam vas, da jutri, 10. 10. 2019, zaradi slabšega vremena športni dan odpade. Prestavljen je na torek, 15. 10. 2019.

Športni pozdrav!

Tekmovanje v atletskem troboju

Spoštovani starši!

Jutri, 24. 9. 2019, bo na Sveti Ani tekmovanje v atletskem troboju. Tega tekmovanja se bodo udeležili: Luka Lovrec, Sergej Šijanec, Gašper Šijanec, Jakob Rajšp, Daša Bratuša, Ronja Premzl, Barbara Vogrin in Lana Režonja. Odidemo ob 12.00, domov pa se vrnemo okrog 15.30 ure.

Obvestilo za športni dan 17. 6. 2019

V ponedeljek, 17. 6. 2019, se učenci 6., 7. in 8. razredov odpravljajo na kopanje v Malo nedeljo. Prevoznik je Lešnik-Zemljič. Cena bazena je 3,8 evra plus prevoz za avtobus, ki je odvisen od števila udeležencev. Plačilo za avtobus bo preko položnice. Denar za bazen pobere blagajnik razreda in ga odda Ireni Kos.

Obvezna oprema: kopalke, brisača, sončna krema + pokrivalo, voda, sončna očala.

Odhod: 8.20 izpred šole, prihod: 12.45

Irena Kos, vodja izleta

Četrti dan šole v naravi - Fiesa 2019

Dragi moji v Benediktu in okolici!

Za nami je presneto vroči dan. Poln presenečenj in zabave ... Obisk g. ravnatelja, plavanje na sto in en način, priprava na večerno zabavo "Fiesa ima talent" ... Medtem, ko vam pišem še zadnje sporočilo, poteka zabava in je na višku naših moči. Vidimo se jutri okrog 15.00 ure.

Nič skrbet, g. Breznik ima že vsa navodila. Cesto pa bodo baje za nas sprostili od Fiese do Benedikta (zastoji prepovedani). Moji devetošolci so mi zagrozili, če ne pridem pravočasno na valeto.

Po zadnjih fotografijah se naužijte morja, sladoleda in poslednjega zapravljanja ...

Tretji dan šole v naravi - Fiesa 2019

Evo, pa smo v vročem in napornem dnevu preživeli že tretji plavalni in pohodni maraton. Danes smo imeli po zajtrku spoznavni in delovni dopoldan s prijatelji z Ljubljane, nato kopanje, kosilo in ogled piranskega akvarija. Popoldan pa smo se namučili na obali. Ta trenutek smo zaključili naše aktivnosti s spoznavnim večerom – plesom.

Imamo se lepo, malo vas pogrešamo, pa smo se vseeno odločili, da še bomo jutri ostali na obali. Lepo in vročo noč tudi vam, naj vam bo toplo tako kot nam.

Drugi dan šole v naravi - Fiesa 2019

Po burni ... noči, se vam javljajo vaši pomorščaki. Preživeli smo še en lep dan. Zjutraj smo si privoščili potovanje iz Pirana do Sečoveljskih solin. Barka nas je zazibala, imeli smo se lepo.

Popoldan pa smo preživeli na plaži. Slike povejo veliko, vsega pa pač ne. Vsi smo OK.

Prvi dan šole v naravi - Fiesa 2019

Dragi domači!

Po nekoliko daljši vožnji na morje, smo današnji dan preživeli zelo intenzivno. Kosilo, kopanje, ogled Mediadoma, sladoled, pakiranje iz kovčkov, večerja, športne igre, tuširanje in priprava na spanje. Točno takšno je bilo zaporedje dogodkov. Voda ima 25 stopinj, zrak pa preko 30, tako da nimate kaj skrbeti.

Jutri se ponovno oglasimo. Če kakšen posnetek ni ravno vrhunski, ga pač hitro poglejte ali pa preskočite ...

Poletna šola v naravi

Dragi starši,

obveščamo vas, da so otroci okrog 13.00 srečno prispeli na cilj v Fieso.

Obvestilo za poletno šolo v naravi

Konec vikenda, jutri, se vidimo ob 8.00 uri na parkirišču pri športni dvorani. Prosim vse učence, da ne pozabite na brisače za tuširanje po sobah.

Javila se bom vsak dan zvečer. Slikice in kakšen komentar lahko najdete na strani Aktualno ali pa na strani Učenci > Šport.

Državno tekmovanje v atletiki Žalec 2019

Po ponedeljkovem uspehu, sem z največjim ponosom in veseljem peljala na državno tekmovanje štiri učence naše šole. Tudi v sredo nam je bilo naklonjeno vreme. Po končanem tekmovanju pa sem lahko ponovno zavriskala. Dobili smo staro-novo državno prvakinjo.

Aleksandra Geratič je z metom vorteksa 60,24 m postala že drugo leto zapored državna prvakinja starejših deklic v tej disciplini.

Njen uspeh so dopolnili še:

 • Ronja Premzl, met vorteksa za mlajše učenke 50,54 m - 5.mesto
 • Pia Senekovič, skok v višino, 150 cm za starejše učenke - 6. mesto
 • Benjamin Gungl, skok v daljino z zaletom za starejše učence 5,56 m - 13. mesto

Iskrene čestitke

Atletsko tekmovanje v Mariboru

V ponedeljek, 3. 6. 2019, nam je uspelo speljati predtekmovanje v atletiki. Vreme je bilo prečudovito, rezultati naših otrok pa še lepši. Prejeli smo 8 medalj.

Prvo mesto sta zasedli:

 • Aleksandra Geratič, met vorteksa – 72,21 m
 • Pia Senekovič, skok v višino – 151 cm

Drugo mesto so zasedli:

 • Benjamin Gungl, skok v daljino – 5,71 cm
 • Ronja Premzl, met vorteksa, 46,51 m
 • Karin Kocbek Bratina, skok v daljino z zaletom – 4,51 cm

Tretje mesto so zasedli:

 • Sergej Šijanec, skok v daljino – 5,42 cm
 • Lovro Repič, tek na 300 m – 41,78 sek
 • Valentin Skrbinšek, tek na 300 m – 47,36 sek

Tudi vsem ostalim tekmovalcem čestitam za izredno lepe rezultate. Tekmovalo je 25 učencev iz naše šole.

Finale male odbojke v Hočah

Dekleta so se po dveh turnirjih prebila v finale male odbojke, ki je bilo v OŠ Hoče. Zamudile smo lepo priložnost za boljšo uvrstitev, kot je bilo četrto mesto, vendar je potrebno spet nekje začeti. Ker se je tekmovanje zavleklo že v pozen mesec maj, je bila tudi motivacija slaba. Pripravljali smo se že za atletiko. Čestitke za uvrstitev v finale!

Atletsko tekmovanje v Mariboru

Spoštovani!

Jutri, 15. 5. 2019, bi naj bilo atletsko tekmovanje v Mariboru. Ker mi v torek do 13.00 ure še niso javili, če se tekmovanje zaradi slabega vremena prestavi, vam sporočam naslednje:

 • odhod izpred športne dvorane bo ob 14.30 uri,
 • potrebna je topla športna oprema ( nekaj za preobleči in preobuti),
 • prihod po 19.00 uri.

V primeru odpovedi, pridejo učenci domov normalno.

Mala odbojka

V torek po praznikih je bilo v Benediktu tekmovanje v mali odbojki. Deklice so se borile za finale mariborskih in obmariborskih šol. To nam je tudi uspelo. Z drugim mestom smo si zagotovile ta turnir, ki bo nekje konec maja.

Čestitke!

Atletski športni dan

Jutri, 25. 4. 2019, bo atletski športni dan. Učenci od 4. do 9. razreda morajo imeti primerno športno opremo. Za atlete je nujno potrebno, da imajo dvojne nogavice, primerne športne copate in primerno športno obutev (lahko tudi bosi) za skok v višino v telovadnici. Priporočam pokrivala.

Športna tekmovanja

V mesecu marcu smo imeli na šoli kar nekaj športnih tekmovanj.

V mali odbojki so si dekleta z 2. mestom zagotovila napredovanje v finale mariborskih in obmariborskih šol.

Mešano tekmovanje v mali odbojki je potekalo v Benediktu. Telovadnica je pokala po šivih od bučnega navijanja in velike udeležbe učencev in učenk sosednjih šol. Priigrali smo si 1. mesto.

Proti koncu meseca marca pa je bilo v Benediktu še tekmovanje v odbojki za starejše deklice in starejše dečke. Po lepih in uspešnih borbah so učenke in učenci zasedli 2. mesto.

Zadnje tekmovanje je bilo v malem nogometu za mlajše dečke. Fantje so v Voličini odigrali štiri tekme in po boljši gol razliki osvojili 1. mesto.

Čestitke vsem!

Zimska šola v naravi (peti dan)

Pošiljam vam še utrinke zadnjega dne šole v naravi. Učenci so po svojih močeh premagali progo, se po kosilu poslovili od svojih novih prijateljev z OŠ Raka in se z velikim veseljem odpravili domov.

Za nami je še ena šola v naravi, ki smo jo uspešno zaključili. Hvala učiteljici Barbari Wehrle in učitelju smučanja za pomoč. Zahvaljujem se tudi učiteljema iz OŠ Raka za prijetno sobivanje in osebju hotela Areh. V hotelu Zarja nam je vselej lepo.

Zimska šola v naravi (četrti dan)

Preživeli smo prečudovit sončen dan. Res smo želeli smučati v kratkih rokavih, pa smo se temu le odpovedali ... Popoldan nam je popestril lovec, večer pa smo si popestrili sami. Učenci obeh šol so se predstavili s svojimi duhovitimi točkami, nato pa je sledil utrujajoč ples. Slike s plesa so nekoliko slabše, bilo je temno, vroče in na poskok.

Jutri nas čaka še smučarsko tekmovanje. Doma nas pričakujte okrog 16.00 ure.

Lepo noč, Vaši smučarji

Zimska šola v naravi (tretji dan)

Današnji dan nam je postregel z zelo lepo smuko. Kljub zelo toplemu vremenu že od jutra, smo imeli zelo lepo in trdo progo vse do 14.00 ure. Uživanje ...

Popoldan so nam postregli s predavanjem alpinista, zvečer pa še s predavanjem splavarja.

Lep pozdrav in ne skrbite, mi smo OK.

Zimska šola v naravi (drugi dan)

Kljub smučanju skoraj v kopalkah, smo lepo preživeli današnji dan. Uspešno napredujemo in smo danes že vsi okusili, kaj pomeni beseda vlečnica. Popoldan smo se izobraževali in ponovili FIS pravila.

Zvečer smo napeli naše "sive celice" in ugotovili, da še delujejo. Ob dobri hrani in toplem sončku, bomo preživeli ...

Zimska šola v naravi (prvi dan)

Spoštovani starši in skrbniki!

Prvi dan zimovanja je za nami, vsaj kar se tiče smučanja in dejavnosti v naravi. Uspeli smo ... Danes nas je obiskal g. Franček in nam popestril večer z zgodbami s Pohorja. Snega je zaenkrat dovolj, neke brzine ravno ne proizvajamo, počasi in sigurno ...

Lep večer.

Obvestilo učencem in staršem 6. a in b za zimsko šolo v naravi

Odhod v malo bolj zasnežene kraje je predviden v ponedeljek, 25. 2. 2019, ob 8.00 uri izpred športne dvorane Benedikt. Oprema za učence, ki nimajo svoje, je urejena. Prosim, da v nedeljo pogledate na šolsko stran, če bi prišlo do kakšnih sprememb. V primeru, da otrok zboli v počitniških dneh, mi prosim, javite. Kontaktna številka: 040 327 429 (Irena). Če vas bo zamikalo, da želite videti otroka, poglejte na šolsko spletno stran. Potrudili se bomo, da bomo vsak dan v stiku z vami. Lepo počitnice!

Šport za sprostitev - dejavnosti v Mariboru

V sredo, 13. 2. 2019, bomo z učenci, ki so prijavljeni k predmetu Šport za sprostitev, obiskali dve športni dejavnosti v Mariboru. Odhod izpred športne dvorane je ob 14.45 uri, prihod pa ob 19.45 uri. Biljard je gratis, drsanje in avtobus pa sta za plačati. Drsanje in drsalke (2,5 € + 2,3 €), cena avtobusa pa je odvisna od števila udeležencev.

Tekmovanje v malem nogometu za mlajše deklice

V sredo, 6. 2. 2019, bo v Voličini tekmovanje v malem nogometu za mlajše deklice. Barve šole bodo zastopale: Živa Juršnik, Laura Horvat, Ana Krepek, Nuša Fridau, Staša Pintarič, Sara Pelc, Lara Hajnžič, Vanessa Belna. Domov se vrnemo po tretji uri.

Spoštovani starši oz. skrbniki učenk in učencev šestih razredov

Približuje se zimska šola v naravi, zato vas prosim, da se udeležite roditeljskega sestanka, ki bo v torek, 5. 2. 2019, v učilnici SLO (6. b) ob 16.00 uri. Lepo vabljeni! Irena Kos

Zimski športni dan

V sredo, 23. 1. 2019, bo zimski športni dan. Učenci od 5. do 9. razreda imajo smučanje (Rogla) in drsanje (Ledna dvorana MB).

Smučarji se boste prijavili v šoli ali na št. 040 237 429 (Irena). Cena karte je 14 €, cena avtobusa (okrog 7 €) pa je odvisna od števila prijavljenih na avtobusu. Pobiram na avtobusu. Odhod na Roglo je ob 8.00 izpred športne dvorane Benedikt.

Za drsalce je odhod je ob 7.15 izpred Petelinove kleti, po končanem drsanju so aktivnosti v šoli.

Vsi se pripeljete v šolo s prvo vožnjo. Za točne ure povprašajte šoferja. Drsalci se, prosim, primerno oblecite. Obvezne so rokavice.

Cena avtobusa bo odvisna od števila prijavljenih, plačilo po položnicah. Za drsalke in drsanje bomo pobirali denar v šoli. Cena drsanja: 2 €, cena drsalk: 2 €