Projekti

Nacionalni mesec skupnega branja 2018 in Povabimo besedo

Od 8. 9. do 8. 10. 2018 je potekalo skupno branje knjig v šolski knjižnici. Učenci višjih razredov so brali knjige mlajšim učencem.

V okviru tehniškega dneva, 8. 10. 2018, Mi med seboj smo organizirali srečanje s knjižničarko, pravljičarko in mladinsko pisateljico Vesno Radovanovič.

Srečanje je potekalo v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru projekta Povabimo besedo ter z Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije. Sodelovali so učenci od 1. do 3. razreda.

Prvošolci so prejeli tudi slikanico pisateljice Anje Štefan Kotiček na koncu sveta, ki jo je podarilo Društvo Bralne značke – ZPMS s pomočjo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije in sponzorjev, ki so označeni na knjigi. Knjigo jim je podelila naša gostja gospa Vesna Radovanovič ter jih navdušila za branje.

Oktober – Mednarodni mesec šolskih knjižnic

"Zakaj imam rad/a svojo šolsko knjižnico"

Učenci bodo izražali svoje misli o knjižnici ter zakaj imajo svojo šolsko knjižnico radi. Misli bodo razstavljene v naši knjižnici.

Rastem s knjigo - izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu

V tem šolskem letu nadaljujemo s projektom, kjer učenci 7. razreda obščejo Knjižnico Lenert, spoznajo njeno ureditev, sodelujejo pri bibliopedagoških urah ter prejmejo knjigo Nataše Konc Lorenzutti Avtobus ob treh.

Brati gore

V tem letu bomo sodelovali v projektu "Brati gore" in brali alpsko literaturo ter pripravili razstavo knjig z alpsko tematiko.

Noč knjige 2019 – Pogumne punce

V torek, 23. aprila 2019, je v dopoldanskem času potekal projekt Noč knjige. Sodelovali so učenci 5. razreda. Amnesty International Slovenije nam je podaril knjigo Nike Kovač Pogumne punce. Učencem sem knjigo predstavila. Prebrali smo nekaj zgodb pogumnih žensk, ki presegajo stereotipe spolnih vlog. Opisane so ženske, ki so s svojo dejavnostjo postale pomembne in pokazale, da tudi ženske zmorejo marsikaj ter spreminjajo svet.

Sledile so aktivnosti učencev.

Super junakinje in super junaki.

Iskali so junakinje in junake v leposlovju, filmih in risankah. Iskali so njihove skupne točke ter predstavljali, zakaj so njim pomembni. Izdelali so plakat ter ga opremili z ilustracijami.

»Izjemni ljudje.«

Vemo, da je vsak izmed nas izjemen na različnih področjih. Učenci so izbrali svoje močno področje in ga zapisali na cvetni list sončnice. Tako so nastale sončnice »izjemnih ljudi«.

Sončnice in plakat so razstavljene v avli 2. nadstropja.