TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

objavljeno: 13. nov. 2013 01:32 avtor: Simona Lorenčič
Spoštovani starši!

V petek, 15. novembra 2013, bomo že drugič obeleževali Dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.
 
Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo letos izvajali že tretje leto zapored. Projekt organizira Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v sodelovanju z drugimi ministrstvi, zavodi in agencijami.  
                                                                                                                                                  V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka imajo otroci na razpolago kruh, maslo, med, mleko in jabolko

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk in dneva slovenske hrane je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, zato so zgoraj navedena živila, ki bodo na razpolago za zajtrk pridelana oziroma predelana v Sloveniji. 

V sklopu projekta bomo izvedli tudi določene vsebinske aktivnosti. 
Comments