Domov‎ > ‎Učitelji‎ > ‎Učitelji od 6. do 9. razreda‎ > ‎

Irena Kos

POZDRAVLJENI V NOVEM ŠOLSKEM LETU!!!

VELIKO SPREMEMB, VELIKO ZANIMIVOSTI, VELIKO IZIVOV, VELIKO....VELIKO....VELIKO....

IMAM NOVEGA SODELAVCA ( ANDREJ ŠALAMUN - UČITELJ ŠPORTA )

IMAM NOVE ŠPORTNE PREDMETE - ŠE VEDNO ŠPORT

IMAM ... SPLOH NE VEM KAJ NIMAM... PUSTITE OTROKOM IZBIRO... VERJEMITE, VSI SE UČIMO, VSI SI ŽELIMO VEČ GIBANJA, VSI HLEPIMO PO VEČ...

VERJAMEM V USPEH, VERJAMEM V ŠPORTNI DUH, VERJAMEM V NAŠE IN VAŠE UČENCE,,,VERJEMITE ŠE VI...

VSI UČENCI IN STARŠI,  PUSTITE SE PREENETITI...


ZA ZAMUDNIKE ŠE PUSTIM KAKŠEN TEDEN LANSKO ŠPORTNO STRAN...MALO SEM POZNA - ZA VSE TISTE, KI BERETE MOJO STRAN PA TOLE....

Bilo je lepega sončnega, če ne že vročega poletnega dne....ŽALEC 2018... državno tekmovanje v ATLETIKI ZA POSAMEZNIKE... Podala sem se na pot... naši trije udeleženci tega prestižnega tekmovanja so se podali napot z drugega konca Slovenije... Prisrčno, živčno, polno pričakovanj je bilo srečanje v Žalcu... Učiteljica Barbara, ki je spremljala učence, je bila polna adrenalina... Sergej Šijanec ni kaj dosti govoril, Pia Senekovič je delala mostove pred skokom, Aleksandra pa je vila roke... Za ograjo smo spremljali Piine skoke v višino...skok za skokom večje veselje...148 cm njen osebni rekord in 10. mesto v državi med učenkami 8. in 9. razreda...Sergej se je spopadal z močno konkurenco in s skokom 476 cm pristal na 16. mestu med učenci 5., 6. in 7. razredov... Aleksandra, ki je bila že v prvem planu naš adut za višja mesta, je metala vorteks - zadnja...Ne morem vam povedati, kaj smo doživljai proti koncu tekmovanja v vorteksu, saj smo vsi vedeli, da se bodo za prva mesta pomerile vsaj tri tekmovalke...IN USPELO JE ALEKSANDRI GERATIČ.. Z rezultatom 58.70 cm je pometla z vso konkurenco...postala je prva državna prvakinja na OŠ Benedikt v vseh 22. letih kar sem na šoli.

Vredno vseh pohval... čestitam...


Zadnji športni dan za učence od 6. - 8. razreda

V ponedeljek, 18.6.2018, je zadnji športni dan s plavalno vsebino. V Male Moravce se odpravimo ob 8.20 uri in vrnemo ob 12.45. Cena bazena za tri ure je 3,80€, cena avtobusa pa je odvisna od števila otrok. Učenci morajo imeti pokrivala, sončno kremo in seveda primerna oblačila.

LP Irena


Zadeva: Zaključna ekskurzija za učence 7. razredov

Sporočamo vam, da bo zaključna ekskurzija za učence 7. razredov izvedena v sredo, 20.6.2018. Predviden imamo obisk jame Pekel in obisk športnega centra Prodnik. Ker smo pridno zbirali papir, je cena izleta 4,72€ in bo pripisana na položnici za malico. Cena je izračunana na 29 otrok.

Učenci morajo imeti obvezno rezervna oblačila, obutev za v vodo in brisačo. Malica je iz nahrbtnika. Kosilo je v gostišču Prodnik.

Odhod izpred športne dvorane je ob 6.30 uri, prihod pa po 18.00 uri.

 

Razredničarki: Irena Kos, Jelka Pulko

 

Obvestilo za učence devetih razredov!

Jutri, 13.6.2018, se bomo z g. Breznikom odpeljali na bowling v Lenart. To je še pod predmetom Šport za sprostitev. Odhod je ob 12.00 uri, prihod pa 14.30.
Cena prevoza je 3€, cena bowlinga pa je odvisna od števila otrok ( okrog 4€ ). Plačilo je ja roko.
LP Irena


Spoštovani starši oz. skrbniki!
Sporočam vam, da bo v ponedeljek, 11.6.2018, za devete razrede peti športni dan. Ob 8.20 uri se odpeljemo izpred športne dvorane proti Malim Moravcem na kopanje.Vrnemo se do 12.45 ure.
Cena bazena je 3,80 €, cena avtobusa pa je odvisna od števila udeležencev. Plačilo na položnicah.

LP, Irena


POMEMBNO OBVESTILO!

STARŠEM OZ. SKRBNIKOM UČENCEV ŠOLE V NARAVI SPOROČAM, DA SE ZARADI SLABIH VREMENSKIH RAZMER VRAČAMO DOMOV NEKOLIKO PREJ. PROSIMO, DA NAS PRIČAKATE PO 16.00 URI.
OBVESTITE SE MED SABO!
HVALA


ŠOLA V NARAVI - FIESA 2018

Spoštovani domači v Benediktu!

Končno mi je uspelo prižgati računalnik in napisati teh nekaj vrstic. Mi smo OK. Imamo čudovito vreme, voda je za ta letni čas zelo topla ( 25 stopinj ), kosilo in večerja sta kar teknila. Popoldansko kopanje je danes minilo v igri in spoznavanju terena. Športne igre po sladoledu....zdaj pa spanec...upamo... Za slike kliknite na povezavo.
Lep morski pozdrav...

Tudi drugi dan, čeprav malo deževen, je uspešno za nami. Zbudili smo se v čudovito toplo jutro, se dopoldan naplavali, po kosilu opravili delavnice z učenci iz Ljubljane, nato pa se podali z dežniki na pot proti Piranu. Obiskali smo akvarij, se posladkali s sladoledom, zdaj po večerji pa imamo spoznavni večer. Lepo nam je... Vsi otroci so zdravi in nabiti z energijo, tako da ne rabite skrbeti za nas...no ja, mogoče za nas tri malo...ha..ha


Tretji dan šole v naravi je potekal po vseh načrtih. Obisk g. ravnatelja nam je popestril današnji dopoldan, v popoldanskem času pa nam je v vodi priskočil na pomoč, g. Zoran, ki je tudi "šef" našega doma. Trenutno se učenci mučijo s pisnimi pozdravi za vas doma in po slišanem sodeč, upam, da bodo razglednice še danes napisane.
Danes sem se udeležila državnega tekmovanja v atletiki in z veseljem ter ponosom vam sporočam, da je Aleksandra Geratič postala državna prvakinja v metu vorteksa. Tudi Sergej Šijanec ( 16. mesto v skoku v daljino) in Pia Senekovič ( 10. mesto v skoku v višino) sta upravičila svoje dobre rezultate v Mariboru.

Četrti dan - izlet z ladjico, obisk Solin, ogled znamenitosti Pirana in hitra hoja domov, ker nas je že skoraj preganjal dežek. Vse se je končalo s soncem, kopanjem in večernim zaključkom - Fiesa ima talent. Zdaj, ko to pišem, otroci plešejo in se veselijo. PRIČAKUJTE NAS JUTRI OD 17.00 - 18.00 URE.

KONČANA ŠPORTNA TEKMOVANJA
V petek, 25.5.2018, je bilo v Jurovskem Dolu tekmovanje v nogometu na travi in odbojki na mivki. Naši devetošolci, ki so zastopali šolo so dostojno tekmovali, vendar brez vidnih rezultatov. Imeli smo ples v dežju, saj nas je dvakrat dobro namakalo.ATLETSKI MITING V MARIBORU
Če bi hotela opisati vse svoje vtise včerajšnjega dne, bi pisala pol ure. Bili ste BRILJANTNI. RES SEM PONOSNA NA VAS, res vas imam rada. Imam to srečo, da je v Benediktu lepo število otrok in njihovih staršev, ki se zavedajo, da je šport nekaj lepega, napornega, pa vendar navdušuje še tiste, ki se z njim prav posebej ne ukvarjajo. Včeraj je bil takšen dan!
27 otrok naše šole je nastopalo na predtekmovanju v Mariboru. V tekmovanju obmariborskih in mariborskih šol, je naša zasedba briljirala.
ALEKSANDRA GERATIČ - 1.MESTO VORTEKS
PIA SENEKOVIČ - 1. MESTO VIŠINA
ALEKS POTOČNIK - 1.MESTO DALJINA
TIMOTEJ GUNGL - 2. MESTO KROGLA
DAŠA BRATUŠA - 2. MESTO VIŠINA
JAKOB RAJŠP - 2. MESTO 300 M
LAURA HORVAT - 2. MESTO DALJINA
KLEMEN GERATIČ - 3. MESTO 1000M
KARIN KOCBEK BRATINA  - 3. MESTO DALJINA
SERGEJ ŠIJANEC - 3. MESTO DALJINA
LAURA LISSA PURGAJ - 3. MESTO DALJINA

Vsi ostali udeleženci in vsi rezultati so dosegljivi na povezavi TIMING ( rezultati MB OŠ atletika).
Hvala učiteljici Valeriji Miklič za pomoč. Imela je veliko dela in je zvečer po prihodu domov prav posebej sijala.Spoštovani učenci, učenke, starši!

V ponedeljek, 7.5.2018, bo obmariborsko prvenstvo v malem in velikem šolskem pokalu v atletiki. Tekmovanje se prične ob 16.00 uri in bo trajalo vsaj 2 uri.
Izpred športne dvorane odrinemo ob 14.00, vračamo se okrog 18.30 ( ker nimamo štafet, bo za nas tekmovanje verjetno prej končano). Starše prosim, da pridete pred športno dvorano po učence.
Torbe lahko imate s sabo, ker bo g. Breznik čakal v MB.
NUJNO: športna oprema ( majica, hlačke, športni copati) Najboljše, da imate oblečene trenirke, ker je to na stadionu lažje sleči in obleči. Skakalci v daljino obvezno rezervne nogavice.
NUJNO: kosilo v šoli ali sendviči z nahrbtnika.
ZA VODO IN SADJE BOM POSKRBELA.
Za občutljive na sonce: sončna krema, pokrivalo
Seznam tekmovalcev po disciplinah lahko preberete v spodnjem sporočilu.
GLEJTE VREMENSKO NAPOVED...
LP IRENA

ATLETSKI MITING V MARIBORU - ISKANJE UČENCEV ZA DRŽAVNO TEKMOVANJE V ATLETIKI

Spoštovani učenci in učenke!
Pred prazniki sem vam povedala, da je v tem šolskem letu zelo malo časa za treninge atletike. Tako pač je .... 7. 5. 2018 je že tekmovanje za regijske rezultate v Mariboru. Po rezultatih športnega dne, ki smo ga uspešno speljali, vam sporočam
naslednje:
Mlajše deklice ( 5, 6, 7, razred):
VORTEKS: Ronja Premzl, Živa Juršnik
DALJINA: Laura Lissa Purgaj, Laura Horvat
60 m: Barbara Vogrin
VIŠINA: Daša Bratuša
300m: Anemari Lukavečki

Mlajši dečki:
VORTEKS:Gašper Šijanec,
DALJINA: Sergej Šijanec, Mihael Klobasa,
60m: Žan Purgaj, Luka Lovrec
300m: Kimi Lavrenčič, Matic Kager, Jakob Rajšp

Starejše deklice:
VORTEKS: Aleksanda Geratič
DALJINA: Karin Kocbek Bratina
VIŠINA: Kaja Letonja, Pia Senekovič, Sveva Vrbančič

Starejši dečki:
1000m: Klemen Geratič
DALJINA: Aleks Potočnik, Dominik Lorenčič Zorjan, Benjamin Gungl
KROGLA: Timotej Gungl, Timotej Karlo
60m: Lovro Repič, Rok Anžel

V kolikor se s čim ne strinjate, bomo v četrtek poskušali narediti kompromis. Verjamem v vas in v vaše rezultate...
LP Irena

REZULTATI ATLETSKEGA PETEROBOJA PO RAZREDIH IN NE PO RAZVRSTITVAH - ŠPORTNI DAN

DATOTEKA JE ČISTO NA DNU TEGA MOJEGA PROGRAMAREZULTATI ATLETSKEGA TROBOJA NA SV. ANI
Lepo nam je bilo na OŠ SV. Ana. Tekmovanje smo izvedli prvič in upam, da ne zadnjič. Vsi smo uživali ... Najlepše je bilo pri podelitvi: OŠ Benedikt skupno 1. mesto.
Vsi so se izkazali, še najbolj pa: Aleksanda Geratič 1. mesto, Aleks Potočnik 2. mesto, Klemen Geratič 3. mesto, Karin Kocbek Bratina 4. mesto, Timotej Gungl 4. mesto, Benjamij Gungl 7. mesto, Danaja Kocmut 14. mesto in Tina Motaln 18. mesto.Obvestilo!
 V sredo, 25.4.2018, je planiran športni dan z atletsko vsebino. Učenci morajo biti primerno oblečeni in obuti ( športni copati za zunaj), obvezno pa morajo imeti pokrivala, lahko pa tudi sončno kremo. Za vodo bo poskrbljeno.
LP Irena

Spoštovani!
Jutri, 24.4.2018 bo na Sveti Ani tekmovanje v troboju za pokal šole in posameznikov. Šolo bodo zastopali: Klemen Geratič, Aleks Potočnik, Timotej Gung, Benjamin Gungl, Danaja Kocmut, Pia Senekovič, Aleksandra Geratič in Karin Kocbek Bratina. Odhod okrog 12.00, prihod po 15.00 uri.
LP IrenaRdeča vprašanja so za šesti razred, rdeča im modra za sedmi razred, vsa pa za osmi in deveti razred.

 1. Kaj pomeni zaključena menjava?

2. Naštej tehnične elemente odbojkarske igre!

3. Pokaži na igrišču cone v odbojkarskem polju in povej kako si sledijo( opiši potek igre ob dobljenem servisu oz. izgubljenem servisu)!

4. Kaj je obvezno po servisu pri mini in mali odbojki in pri starejših deklicah več ni pogoj za igro?

5. Ali je črta pri odbojkarski igri del igrišča?

6. Ali je dovoljen blok servisa?

7. Koliko time outov lahko zahteva trener na niz in kako dolgo trajajo?

8. Kakšen je obvezen servis pri mini in mali odbojki?

9. Koliko igralcev stoji na igrišči pri mini koliko pri mali odbojki?

10. Koliko je širok prostor serviranja pri odbojki?

11. Sodniški znaki.

12. Koliko igralcev mora biti na igrišču pri odbojkarski tekmi?

13. Koliko igralcev je lahko na rezervni klopi?

14. Kdo je to prosti igralec ali libero  in kakšne so njegove naloge (kaj sme delati v polju)?

15. Kaj pomeni taktična postavitev v igri odbojke?

16. Kakšen je rezultat odbojkarskega niza, da je ta niz dobljen in koliko nizov je lahko največ odigranih pri odbojkarski tekmi?

17. Kaj je tehnični time out? Kako dolgo traja?

18. Koliko menjav ima na voljo trener pri odbojkarski igri ( pazi kako boš odgovoril, če ti rečem, da ima trener v igri libera)?

19. Kdo se ne sme  in kaj se lahko dotakne mreže med obema antenama?

20. Ali je lahko pri odbojkarski igri igralec izključen in ali ekipa lahko dalje igra brez enega igralca?

 KONČANO TEKMOVANJE V MALI ODBOJKI

Deklice so v Lenartu odigrale tri tekme in zasedle tretje mesto. Napredovanje se nam je za malo izmaknilo. Bo naslednje leto bolje...


Sreda, 11.4.2018, bo v Benediktu tekmovanje v malem nogometu. Tekmujejo: Jakob Rajšp, Luka Lovrec, Gašper Šijanec, Filip Jodl, Timotej Merčnik, Nik Senekovič, Nejc Oprešnik, Aljoša Jančič, Amadej Plemenič, Kimi Lavrenčič, Anis Greifoner, Valentin Skrbinšek, Matic Kager.
Tekmovanje bo končano po 15.00 uri.
Irena

Torek, 10.4.2018, bo v Lenartu obmariborsko tekmovanje v mali odbojki. Tekmujejo:

Ana Krepek, Živa Juršnik, Tjaša Perša , Ronja Premzl, Lara Hajnžič, Ema Rajšp, Staša Pintarič, Nina Damiš, Laura Horvat, Vanessa Belna, Maja Repič, Daša Bratuša.
Domov se vrnemo po 15.00 uri.
IrenaODBOJKA NA OŠ SVETA ANA ZA DEKLICE USPEŠNO KONČANA, ZA DEČKE PA MALO MANJ
Dekleta so zasedla 2. mesto in tako vsako leto nekako zboljšujejo položaj. Prvo smesto je pripadlo OŠ Lenart, tretje pa OŠ Jurovski Dol.
Fantje so izgubili dve tekmi, tako da so nadaljevanje lahko le opazovali s tribun.


ODBOJKA ZA STAREJŠE DEKLICE IN DEČKE
Obveščam vas, da bo v sredo, 28.3.2018, ob 12.30 uri tekmovanje za starejše deklice in dečke na OŠ Sveta Ana. Ekipo sestavljajo: Ronja Premzl, Maja Repič, Daša Bratuša, Danaja Kocmut, Eva Ostojič, Vanja Perko, Žana Lavrenčič , Diana Jančič, Pia Senekovič, Aleksandra Geratič; Luka Lovrec, Gašper Šijanec, Sergej Šijanec, Jakob Rajšp, Lovro Repič, Dominik Lorenčič Zorjan, Aleks Potočnik, Rok Lukavečki, Klemen Geratič, Timotej Gungl.
LP IrenaTEKMOVANJE V MALI ODBOJKI

Z velikim veseljem vas obveščam, da nam je le uspelo. Deklice in fantje so pokazali dobre igre in končno priborili nazaj zasluženo prvo mesto.
Čestitam!

Spoštovani starši in skrbniki!
Po zelo napornem tednu ( Erasmus+ ) se naša tekmovnja nadaljujejo. V ponedeljek, 12.3.2018, organiziramo v Benediktu tekmovanje v mali odbojki. Tekmujejo tako dečki kot deklice. Našo šolo bodo zastopali: Ana Krepek, Živa Juršnik, Tjaša Perša , Ronja Premzl, Lara Hajnžič, Ema Rajšp, Staša Pintarič, Nina Damiš, Laura Horvat, Vanessa Belna, Maja Repič, Daša Bratuša, Jakob Rajšp, Sergej Šijanec, Gašper Šijanec, Luka Lovrec, Filip Jodl, Patrik Keuc.
Tekmovanje bo potekalo od 12.30 ure do približno 15.30 ure.
LP IrenaTEKME V NOGOMETU ZA MLAJŠE DEKLICE
V četrtek, 15.2.2018, je bilo v Voličini in Lenartu tekmovanje v dvoranskem nogometu za mlajše deklice. Naša dekleta so se odlično odrezala in šoli priborila 3. mesto. Dve zmagi in en poraz so bilanca današnjega tekmovanja.
Čestitke!ZADNJE SPOROČILO O ZIMSKI ŠOLI V NARAVI

Spoštovani starši oz. skrbniki!

Še zadnjič se vam oglašam preko pisnih sporočil. Prosim, da upoštevate vsa navodila, ki ste jih dobili do sedaj.

KER JE TRENUTNO AREŠKO POHORJE Z DOVOLJ NARAVNEGA SNEGA, VAS PROSIM, DA V PONEDELJEK,  19.2.2018, OB 7.45 URI PRIPELJETE VAŠEGA OTROKA PRED ŠPORTNO DVORANO.

NA TEJ STRANI BODO TUDI DNEVNA JAVLJANJA IZPOD POHORSKIH STRMIN.

Predlagam, da so učenci oblečeni v popolno smučarsko opremo ( bunda, smučarske hlače, zimski čevlji, rokavice, šal in kapa). S tem boste prihranili prostor v potovalki.  Tisti, ki imate opremo doma, poskrbite, da so čevlji in čelada v vrečkah in označeni.

Kontaktna številka mobitela: 040 327 429 ( Irena)

Kličite, prosim, samo v nujnih primerih.  Če pa je že potrebno, pa pokličite okrog 19.00 ure. Imamo vse vaše kontakte in vas bomo o morebitnih nevšečnostih obvestili sami.

Prihod domov je predviden v petek, 23.2.2018 okrog  17.ure.

Ne pozabite: zdravstvena izkaznica, predvidena zdravila, naslovi za pisanje kartic…

Na tej strani ( nekoliko nižje ) je tudi še enkrat napisana vsa oprema, ki jo rabi vaš otrok pri bivanju v šoli v naravi.

Predvsem pa: NE SKRBITE, MI SE BOMO IMELI LEPO, PRAV PO ZIMSKO!TEKMOVANJE V MALEM NOGOMETU ZA MLAJŠE DEKLICE

V četrtek, 15.2.2018, bo v Voličini in Lenartu tekmovanje v malem nogometu za mlajše deklice. Barve naše šole bodo zastopale: Živa Juršnik, Sara Pelc, Vanessa Belna, Nuša Fridau, Tjaša Peršak, Nina Damiš, Ana Krepek, Ronja Premzl in Lara Hajnžič. V Voličino se peljemo ob 12.00 uri sprevozom Breznik, domov pa nas bo pomagal pripeljati Danilo Juršnik. G. Breznik ima namreč ta teden tudi prevoze na plavalne tečaje. Tekmovanje bo končano okrog 15.00 ure, odvisno od samih tekem na prizoriščih.
LP Irena

TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU USPEŠNO ZA NAŠE UČENCE

Učenca in učenki so z odliko opravili s tekmovanjem v namiznem tenisu. Skupno so zasedli DRUGO MESTO,
posamezno pa je bil LOVRO REPIČ prav tako DRUGI.
ČESTITKE!!!NAMIZNI TENIS V LENARTU!
Obveščam vas, da bo v sredo, 31.1.2018, ob 12.30 uri tekmovanje v namiznem tenisu v Lenartu. Le tega bi se naj udeležili: Pia Senekovič, Karin Kocbek Bratina, Timotej Gungl in Lovro Repič. Zaradi zdravstvenih težav dveh tekmovalcev se naj pripravita Benjamin Gungl in Martin Zorko.


OBVESTILO ZA ŠOLO V NARAVI

      Oprema in oblačilo za delo na snegu:

      smuči, smučarske palice, smučarski čevlji, čelada

      tople smučarske rokavice

      vrhnje oblačilo iz enega kosa ali bunda in smučarske hlače

      smučarska očala ali sončna očala

      topla kapa, šal

      hlačne nogavice, tople dokolenke

      puli, pulover ali topla srajca

      tople nepremočljive čevlje

      Dodatna in rezervna oblačila:

      za bivanje v domu trenirka

      copati, pižama, robci

      rezervno spodnje perilo ( rajši kakšen kos več)

      rezervne nogavice ( kakšne več kot je dni)

      rezervne rokavice

      Pribor za osebno higieno in zaščito:

      milo, dve  brisači

      zobna ščetka, zobna krema, glavnik

      zaščitno mazilo za ustnice

      zaščitna krema za obraz (zaščitni faktor )

      osebna zdravila ( obvezno nekaj proti vročini)

      Druga oprema:

       zdravniška izkaznica

      dogovorjen manjši znesek za vsakodnevne potrebe ( 20€)

      namizna ali druga družabna igra

      naslovi sorodnikov in prijateljev

      pisalni pribor

 


ZIMSKI ŠPORTNI DAN - DRSANJE


Obveščam vas, da bo v petek, 19. 1. 2018, tretji športni dan. Večina otrok na predmetni stopnji se je odločila za drsanje v Ledni dvorani Maribor. Pridružijo se jim tudi učenci petega razreda z razredničarkama.

Odhod izpred Petelinove kleti je ob 7.10 uri, vrnitev pa okrog 12.00 ure. V šolo pridejo učenci s prvo vožnjo. Po končanem športnem dnevu učenci gredo domov po ustaljenih voznih redih.

Prosim, da so otroci primerno oblečeni ( zimsko ). Obvezne so rokavice.

Po drsanju bo ob primernem vremenu ogled mestnega parka. V kolikor pa bo vreme neprimerno za hojo po mestu, pa se vrnejo v šolo, kjer se bodo nadaljevale aktivnosti do 12.30.

Cena drsanja in izposoje drsalk: 2€ +2€ ( denar pobiramo v šoli ).

Cena avtobusa: cena bo odvisna od števila udeležencev ( v šolo učenci prinesejo 5,5 € ).

 

Učiteljica športa: Irena Kos

     

VPRAŠANJA  - DVORANSKI NOGOMET

NA RDEČE OBARVANA VPRAŠANJA ODGOVARJAJO UČENCI-KE ŠESTIH IN SEDMIH RAZREDOV, NA VSA PA OSMI IN DEVETI.

1.       KOLIKO IGRALCEV JE PO ZAČETNE PISKU SODNIKA V POLJU?

2.       KDAJ JE ŽOGA V AUTU IN KAKO SE LE TA IZVAJA ( RAZLIKA VELIKI IN MALI NOGOMET)?

3.       KAJ POMENI V NOGOMETNEM ŽARGONU » LETEČA MENJAVA«?

4.       NAJSTOŽJA KAZEN ( RAZLIKA V MALEM IN VELIKEM NOGOMETU).

5.       RAZLIKA MED RUMENIM IN RDEČIM KARTONON, RAZLOŽI V MALEM IN VELIKEM NOGOMETU.

6.       ČASOMERILEC – OPIŠI.

7.       KAJ IMAJO SKUPNEGA KOT, GOL AUT IN AUTOGOL  ( RAZLOŽI VSE TRI SITUACIJE)?

8.       KAJ SO TO AKUMULIRANI PREKRŠKI?

9.       RAZLIKA MED DIREKTOM ( NEPOSREDNO ) IN INDIREKTOM ( POSREDNO )!

10.   TEHNIČNI ELEMENTI V NOGOMETU!

11.   TEHNIKA IN TAKTIKA V MALEM NOGOMETU ( OPIŠI RAZLIKO )!

12.   NAŠTEJ VSAJ PET RAZLIK MED VELIKIM IN MALIM NOGOMETOM!
  DEKLETA KONČALA NA ČETRTEM MESTU V MALEM NOGOMETU
Dekleta so v tekmi za tretje mesto klonila in po dolgem čakanju zasedla četrto mesto.
Čestitam!
 
                                                                                                                                                                       

Obvestilo!

Obveščam vas, da je v četrtek, 4.1.2018, tekmovanje v malem nogometu za starejše deklice. S puncami ob 12.00 odhajamo v Lenart ali pa v Voličino. Vrnemo se okrog 15.00 ure.
Ekipo sestavljajo: Aleksandra Geratič, Karin Kocbek Bratina, Vanja Perko, Diana Jančič, Špela Hamer, Mojca Petek,Neli Potočnik, Tina Motaln, Lana Rajter, Nika Rola.

Učiteljica športa: Irena Kos

OBVESTILO!

V ponedeljek, 4.12.2017, se bomo odbojkašice: Danaja Kocmut, Vanja Perko, Žana Lavrenčič, Eva Ostojič, Dijana Jančič, Aleksandra Geratič, Pia Senekovič, Maja Repič, Ronja Premzl, udeležile tekem obmariborskih občin v Hočah. Odhod izpred športne dvorane je ob 11.30 uri, prihod pa odvisen od razpleta tekem okrog 16.00 ure.

Učiteljica športa Irena Kos

DVORANSKI NOGOMET - STAREJŠI DEČKI

Končalo se je tekmovanje v dvoranskem nogometu za starejše dečke. Lanskoletna zmagovalna šola je bila ponovno najmočnejša, to je Sv. Ana, drugo mesto so si priborili OŠ Lenart in tretje OŠ Voličina, ki je po šestmetrovkah ugnala domačine iz Benedikta.


Nekaj slikovnih utrinkov z biljarda:
V četrtek, 23.11.2017, se bomo z učenci predmeta Šport za sprostitev odpeljali s prevozništvom Breznik v Maribor na brezplačen prikaz igre biljarda. Odhod izpred športne dvorane je ob 13.30 uri, prihod pa okrog 16.30.
Glede na število učencev bo znana tudi cena prevoza.

Učiteljica športa Irena Kos

TEKMOVANJE V MALEM NOGOMETU ZA STAREJŠE DEČKE

V sredo, 29.11.2017, bo v Benediktu ob 12.30 uri medobčinsko tekmovanje OŠ v dvoranskem nogometu. Končalo se bo približno ob 15.30 uri.
Učenci, ki bodo zastopali barve naše šole so: Klemen Geratič, Dominik Lorenčič Zorjan, Tilen Hoja, Aleks Potočnik, Rok Lukavečki, Martin Zorko, Rok Kocbek, Lovro Repič, Luka Lovrec, Jakob Rajšp, Timotej Merčnik, Gašper Šijanec, Filip Jodl in Sergej Šijanec.


VPRAŠANJA ZA KOŠARKO

Vprašanja z rdečo barvo so za 6. razred, rdečo in modro barvo za 7. razred, vsa vprašanja pa za 8. in 9. razred.

1. Koliko igralcev sestavlja ekipo v polju?
2. Kako se začne tekma in koliko časa traja?
3. Kako dolgo traja napad?
4. Kaj je žoga izven igrišča?
5. Od kod se izvajajo napake ( koraki, dvojno vodenje, nošena žoga...)?
6. Razloži napako KORAKI V KOŠARKI?
7. Kdaj je NOŠENA ŽOGA?
8. Razloži napako DVOJNO VODENJE?
9. Kaj pomenijo 3 sekunde?
10. Razloži delo časomerilca!
11. Razloži proste mete, kdaj in koliko!
12. Kaj pomeni tehnična napaka?
13. Tehnični elementi z žogo in brez nje!
14. Razloži consko obrambo in mož moža obrambo!
15. Sodniški znaki!


OBVESTILO!

Vsi, ki bi radi zamenjali ali kupili smučarsko opremo, se lahko oglasite pri g. Smrkeju v Žepovcih. Zagotavljam vam, da je vsa rabljena oprema izredno dobro vzdrževana in pripravljena na novo zimsko sezono. Cene so ugodne. S 24.11. 2017 se odpravlja na prvi zimski sejem rabljene opreme, zato bo od takrat naprej izbira vedno manjša.

Spoštovani starši učencev šestih razredov!
V kolikor imate kakšno možnost, da kupite rabljeno opremo za šolo v naravi, vam priporočam obisk pri g. Smrkeju. To opremo lahko v naslednji sezoni tudi zamenjate za večjo.

Naslov: Alojz Smrke, Žepovci 97a, 9253 Apače
Telefonska št.: 040 310 479


SPOŠTOVANI STARŠI KOŠARKARJEV ŠOLSKE EKIPE!

V sredo, 18.10.2017, ob ob 12.30 uri tekmovanje v košarki za stareše dečke v OŠ Lenart. Odhod izpred šortne dvorane je ob 12.00 uri, prihod pa predvidoma okrog 15.00 ure. Vse je osvisno od razpleta tekem.
Ekipo sestavljajo: Dominik Lorenčič Zorjan, Klemen Geratič, Aleks Potočnik Kaučič, Rok Lukavečki, Martin Zorko, Timotej Gungl, Timotej Karlo, Aljaž Sraka in Lovro Repič.
LP, Irena

Spoštovani!

V torek, 17. 10. 2017, bo drugi športni dan. Pričetek športnega dne je ob 8.30 uri. Učenci se bodo pomerili v KROSU in ŠPORTNIH IGRAH.

Ker je po jutrih še mrzlo in mokro, prosim, da so učenci primerno oblečeni in obuti.

Kros bo na travnatem  terenu, zato bi bilo priporočljivo, da imajo učenci s seboj rezervne nogavice ali pa čevlje.

Vsak učenec mora imeti listek s svojim  imenom  in priimkom.

Pozdrav, Irena


DATUMI NOGOMETNIH IN ODBOJKARSKIH TEKEM V LETOŠNJI SEZONI ( prvi del):

NOGOMET - TEKME SO OB 20.00 URI
29.9.2017
13.10.2017
27.10.2017
10.11.2017
1.12.2017
22.12.2017

ODBOJKA - TEKME SO OB 18.00 URI
28.10.2017
11.11.2017
25.11.2017
8.12.2017
23.12.2017


ŠPORTNI DAN USPEL!

V toplem vetrovnem vremenu smo uspeli premagati okrog 15 km dolgo pot proti Sveti Trojici in nazaj. Precej glasna dolga kolona učencev in njihovih spremljevalcev se je v petih šolskih urah prebila od štarta do cilja brez kakšnih posebnosti.
Nekaj utrinkov s pohoda:
Spoštovani učenci in starši!

Sporočam vam, da bo v četrtek, 14.9.2017, prvi športni dan s pohodniško vsebino. Čaka nas okrog deset kilometrov dolg pohod proti Sveti Trojici in nazaj.

Zjutraj ob 8.30 uri krenemo izpred športne dvorane in se vrnemo ob 12.45 uri.

Pohod bo ob vsakem vremenu, zato morajo učenci imeti primerno obutev ( nekaj poti je tudi travnate), primerna oblačila ( tudi kaj za preobleči ), nepremočljivo vetrovko ali dežnik, vodo ali kakšno sadje. Malico dobimo v šoli in jo nesemo s sabo.

Prepovedane so gazirane pijače in vsa ostala neprimerna hrana za pohod. Prepovedana je tudi uporaba mobitelov.

Irena Kos, učiteljica športa

Ĉ
Irena Kos,
1. maj 2018 09:37
Comments