Domov‎ > ‎Učitelji‎ > ‎Učitelji od 6. do 9. razreda‎ > ‎

Irena Kos

POZDRAVLJENI V NOVEM ŠOLSKEM LETU!!!

VELIKO SPREMEMB, VELIKO ZANIMIVOSTI, VELIKO IZIVOV, VELIKO....VELIKO....VELIKO....

IMAM NOVEGA SODELAVCA ( ANDREJ ŠALAMUN - UČITELJ ŠPORTA )

IMAM NOVE ŠPORTNE PREDMETE - ŠE VEDNO ŠPORT

IMAM ... SPLOH NE VEM KAJ NIMAM... PUSTITE OTROKOM IZBIRO... VERJEMITE, VSI SE UČIMO, VSI SI ŽELIMO VEČ GIBANJA, VSI HLEPIMO PO VEČ...

VERJAMEM V USPEH, VERJAMEM V ŠPORTNI DUH, VERJAMEM V NAŠE IN VAŠE UČENCE,,,VERJEMITE ŠE VI...

VSI UČENCI IN STARŠI,  PUSTITE SE PRESENETITI...


Športna tekmovanja

KOŠARKA ZA STAREJŠE DEČKE V LENARTU

18.10.2018 je bilo v OŠ Lenart tekmovanje v košarki za starejše dečke. Naši dečki so remizirali z OŠ SV. Ana, izgubili pa z OŠ Lenart in J.Dol. Po tekmah je bil učitelj Andrej s prikazanim zadovoljen.

NOGOMET ZA STAREJŠE DEČKE V BENEDIKTU

15.11. 2018 je bilo na OŠ Voličina in OŠ Benedikt tekmovanje v dvoranskem nogometu. Naši fantje so premagali učence z OŠ SV. Ana in OŠ Sv. Trojica. V finalu pa izgubili proti OŠ Voličina.


NAMIZNI TENIS

3.12.2018 je bili na OŠ Sv. Ana tekmovanje v namiznem tenisu. Naši štirje učenci  so osvojili skupno 1. mesto. Posamezno pa sta Karin Kocbek Bratina in Lovro Repič zasedla 2. mesto, Maja Repič 4. mesto, Benjamin Gungl pa 6. mesto.
KOŠARKA - VPRAŠANJA

Rdeča vprašanja za šesti razred, rdeča in modra za sedmi razred, vsa za osmi in deveti razred.

1. Koliko igralcev sestavlja ekipo?

2. Kako se začne tekma in koliko časa traja?

3. Kako dolgo traja napad?

4. Kaj pomenijo 3 sekunde?

5. Od kod se izvajajo napake (koraki, dvojno vodenje, nošena žoga...)

6. Kdaj je žoga zunaj igrišča?

7. Razloži napako KORAKI V KOŠARKI !

8. Kaj je to NOŠENA ŽOGA?

9. Razloži napako DVOJNO VODENJE !

10.Kaj to pomeni tehnična napaka?

11. Razloži proste mete, kdaj in koliko!

12. Kaj pomeni tehnična napaka ?.

13. Razloži delo časomerilca !

14. Tehnični elementi z žogo, naštej !

15. Tehnični elementi v obrambi, naštej !

16. Razloži consko obrambo in mož na moža obrambo !

17. Sodniški znaki !


ŠALAMUNOV MEMORIAL

V petek, 19.10.2018, smo se z učenci devetih razredov udeležili ogleda svetovnega prvenstva v gimnastiki. V dvorani Tabor je potekalo predtekmovanje, kjer je v tem letu nastopilo zelo malo tekmovalcev. V dveh urah smo vseeno videli vse gimnastične discipline.


KONEC KOŠARKARSKEGA TEKMOVANJA ZA SATAREJŠE DEČKE

V četrtek, 18.10.2018, so se naši fantje udeležili košarkarskega tekmovanja v Lenartu. Odigrali so tri tekme, od katerih so eno remizirali in dve izgubili. Zmagovalna šola Lenart je ponovno dokazala, da je košarka pri njih doma, in da tam kjer se trenira so tudi rezultati. Fantom čestitke za borbe.Obvestilo!

V četrtek, 18.10.2018, bo v Lenartu tekmovanje v košarki za starejše dečke. Tekmovanja se bodo udeležili: Lovro Repič, Rok Anžel, Benjamin Gungl, Timotej Hrastnik, Luka Lovrec, Jakob Rajšp, Sergej Šijanec, Gašper Šijanec, Timotej Merčnik, Nejc, Oprešnik, Nejc Zögling, Alen Šipek.

Izpred športne dvorane se odpeljemo ob 12.00, vrnemo pa se okrog 15.00 ( odvisno od razpleta tekem ). Učence bo spremljal Andrej Šalamun.


Obvestilo!

Učenci, ki so izbrali predmet Šport za sprostitev, imajo v petek, 19.10.2018 od 13.30 do 17.30 ogled svetovnega prvenstva v gimnastiki, ki bo potekalo v Mariboru. Ogled je prost, cena avtobusnega prevoza bo odvisna od števila prijavljenih. Denar bom pobirala na roko.

Irena Kos


Spoštovani starši!

Razpored tekem 2. DOL ženske vzhod ( tekme so ob sobotah ob 18.00 uri )

3.11.2018

17.11.2018

1.12.2018

15.12.2018

26.1.2019

2.2.2019

16.2.2019

9.3.2019

23.3.2019

Razpored tekem 1. nogometne futsal lige ( tekme so ob petkih ob 20.00 )

12.10.2018

26.10.2018

9.11.2018

30.11.2018

21.12.2018

25.1.2019

22.2.2019

Učenci devetih razredov, ki so si izbrali predmet Šport za sprostitev, morajo skozi celo leto obiskati štiri tekme nogometa in štiri tekme odbojke.ŠOLA V NARAVI - KAVKA 24.9. - 28.9.2018

Spoštovani starši!

Obveščam vas, da smo varno in uspešno prispeli na cilj. Ob lepem vremenu smo uživali v aktivnostih prvega dne. Ko se mi naložijo slike, boste del naših dogodivščin lahko pogledali.

Pot do Kobarida je bila vse prej kot prijetna. Deževalo je vso pot do Idrije, nato pa ja pokukalo sonce. V Kobaridu smo se odpravili do ribogojnice in se sprehodili po "kobariškem blatu". Tako se imenuje pot, ki je pod Unescovo zaščito. G. Breznik nas je zapeljal še na Livške Ravne, kjer smo se nastanili in po kosilu opravili še drugi učni del. Ena skupina je raziskovala ob potočku, druga skupina pa se je pomerila v spretnosti z lokom. Spoznali smo se tudi z učenci iz Ankarana, ki so naši sotrpini v tem tednu. Lepo je, ker je sonce in razgled je prekrasen.

Slike tukaj.https://photos.app.goo.gl/8BcaycgE14oBv4TH6

Ponovno se vam oglašam iz sončnega predela Slovenije. Čeprav nas je zjutraj pričakalo sonce, je bilo samo 6 stopinj. Dobro smo se oblekli in se podali na pot do Kolovrata. Ta je trajala cel dopoldan in nas je dodobra ogrela. Lep razgled, dobra razlaga za tiste, ki imajo radi zgodovino, po naporni poti pa je najbolj teknilo kosilo. Po zasluženem počitku pa smo malo oživljali Maksa, se pridno učili kako pomagati ponesrečencu, prosili učiteljico, naj ne fotografira...ha...ha.. Vsi smo še zdravi in polni energije. Danes nas čaka še družabni večer, nato pa zalužen počitek. Lep pozdrav domov!

Slike tukaj.https://photos.app.goo.gl/tH4YjGVXLprCw6bE7

Sporočam vam, da mi je nekaj zatajilo pri prenosu slik. Ko bom uredila, bom naložila. Če ne, pa so slike vseeno pri meni. Ali ne znam ali pa je krivo nekaj na sistemu. Se opravičujem. Zdaj grem hladit jezo k vašim nadobudnežem, ki so bolj zanimivi od te "škatle". LP Irena

Tretji dan šole v naravi je za nami. Dopoldan smo preživeli ob predavanju o prvi pomoči. Popoldan pa ob nabiranju zdravilnih rastlin in kratkem sprehodu po prelepi gozdni poti. Čas po večerji je, ob veselem kričanju, potekal na igrišču. Čeprav je zelo sveže, nas celi dan vseeno spremlja sonce in nam lepša tukajšnje dneve.

Slike tukaj.https://photos.app.goo.gl/Tvf8rWuMrsCZRhbYA

Danes naj govorijo slike. Bilo je čudovito, čudovito.... VRAČAMO SE OKROG 19.00 URE.

Slike tukaj

ŠE ZADNJI UTRINKI NAŠEGA DRUŽENJA V PRELEPI SLOVENSKI POKRAJINI.

Zadnji dan šole v naravi smo preživeli v muzeji v Kobaridu ( če še si ga niste ogledali, vam toplo priporočam ), nadaljevanje pa je bilo še lepše. Ogled slapa Kozjek, ki je prečudovit. Pot je nezahtevna, pokrajina lepa, druženje z našimi nadobudneži pa še lepše. V Piceriji so nam postregli z dobrimi ( poceni) picami ( pijača gratis). Kot da smo carji....

Dragi moji osmošolci: z učiteljico Jelko se vama zahvaljujeva za prelep teden. Ostanite takšni kot ste, verjamite vase, vse kar slišite in vidite se vam bo obrestovalo. Četudi sva včasih povzdignile glas, je to le v dobro vas. Hvala vam za vse lepe trenutke. PONOSNE SVA NA VAS!!!

Slike tukajĈ
Irena Kos,
17. okt. 2018 01:06
Comments