Aktualno‎ > ‎Novice in obvestila‎ > ‎

ZAKLJUČEK KOLEDARSKEGA LETA 2017

objavljeno: 2. jan. 2018 07:20 avtor: Vesna Breznik   [ posodobljeno 2. jan. 2018 11:02 ]
Ob pričetku novega koledarskega leta radi pogledamo nazaj in prav je, da še mi pogledamo, kaj smo počeli zadnja dva šolskega dneva, preden smo se odpravili na zaslužene božično-novoletne počitnice.

V četrtek, 21. 12. 2017, so imeli učenci 1.-3. razreda pouka, saj so svoj dan dejavnosti izvedli že v začetku decembra z obiskom lutkovnega gledališča v Mariboru. Učenci 4. in 5. razreda so imeli tehnični dan: četrtošolci na temo Moje telo, petošolci pa so izdelovali voziček na pogon. Učenci od 6. do 9. razreda pa so v okviru naravoslovnega dneva v predstavitvah srednjih šolah razmišljali o svoji prihodnosti, kateri poklic bi bil komu najbolj pisan na kožo. 

Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo vsem 18 srednjim šolam s Ptuja in Maribora, ki so se prijazno odzvale našemu povabilu in se našim učencem predstavile. 

Fotografije naravoslovnega dneva z naslovom To bo moj poklic si lahko ogledate pod Aktualno - fotografije 2017/2018.

V petek, 22. 12. 2017, pa smo prav vsi uživali v kulturnem dnevu - jelkovanje. Pričeli smo ga s šolsko proslavo v športni dvorani. Proslave so se udeležili tudi g. župan, g. Milan Gumzar, predsednik kulturnega društva Atlantida, g. Mlasko, ter poslanec državnega zbora Republike Slovenije, g. Franci Breznik. Slednja sta šoli in našim učencem izročila nekaj slovenskih zastav ter koledarje kulturnega društva, ki jih bo prejela vsaka družina, ki ima otroke vpisane na našo šolo. 
Po zaključenem kulturnem programu, ki so ga popestrili mladi recitatorji, otroška pevska zbora, plesna skupina ter šolski band, so šolski radijci pripravili pregled letnih dogodkov tako na šoli kot širše v Sloveniji oz. svetu.

Dan je minil še v znamenju medsebojnega druženja in plesa ter v izražanju lepih želja za prihajajoče novo leto.

Na tem mestu bi radi zaželeli vse dobro v letu 2018 tudi vsem vam, ki si vzamete čas in nas spremljate tudi na naši spletni strani. Kdor jo redno spremlja, lahko najde marsikaj novega, zanimivega, poučnega, koristnega ...  Le hoteti videti je potrebno.

Srečno 2018!
Comments