Zaključek Bralne značke

objavljeno: 22. maj 2014 04:48 avtor: Mihaela Ruhitel   [ posodobil 22. maj 2014 04:55 Osnovna šola Benedikt ]

Dne, 21. 5. 2014, je na naši šoli potekal kulturni dan z naslovom Zaključek bralne značke. Učenci so si najprej ogledali potopisno predavanje Dominike in Igorja Osvalda, ki sta sedem let potovala po svetu. Potovala sta kar z nahrbtnikom in javnimi prevozi. Predavanje je bilo zelo zanimivo. Dominika Osvald nam je predstavila tudi svojo knjigo o potovanju z naslovom Enosmerna vozovnica : sedemletna pot. Nato je sledila predstavitev gledališkega igralca Damjana Šebjana, ki je že od rojstva gluh. Z njim je bila njegova prevajalka, saj se sporazumeva z znaki. Tako so učenci spoznali življenje gluhih ljudi ter ovire, ki se pojavljajo v njihovem življenju. Sledil je kratek kulturni program folklorne skupine mentorice Marinke Juršnik. S harmoniko jih je spremljala Sandra Fišer. Nato je potekala podelitev priznanj za Prežihovo bralno značko, priznanj Naj bralec/ka v šolskem letu 2013/2014 ter Spominska priznanja za zvestobo knjigi in Bralni znački v osnovni šoli vseh devet let.

Spominsko priznanje so prejeli naslednji učenci:

Nino Buhinjak, Dona Golob, Nuša Gosarič, Barbara Gungl, Ana Pahler, Maša Repič, Katja Rošker, Katarina Kocbek, Martina Peklar, Sanja Rajter in Lara Zavšek.

Učenci so si ogledali še lutkovno predstavo z naslovom Nebesno gledališče lutkovne skupine Deteljice mentoric Viktorije Kukovec-Potrč in Mihaele Ruhitel.

Vsem prejemnikom priznanj čestitam ter želim, da še naprej ostanejo zvesti knjigi, naj postanejo vaše neločljive prijateljice.

                                                                                              Mihaela Ruhitel

                                                                                              mentorica

Comments