ZBIRAMO ODPADNE PLOČEVIKE

objavljeno: 2. sep. 2014 01:41 avtor: Vesna Breznik   [ posodobil 4. sep. 2014 13:06 Osnovna šola Benedikt ]
Že v mesecu juniju smo se prijavili k zbiralni akciji odpadnih pločevink Jaz, Ti, Mi za Slovenijo, ki jo organizira Tandem Zagorje, društvo za enake možnosti in celostni razvoj, medijski pokrovitelj akcije pa je revija Bogastvo zdravja. Organizatorji projekta Jaz, Ti, Mi za Slovenijo želijo opozoriti, da lahko večino odpadkov dandanes predelamo. Pri mladih želijo vzbuditi občutek za zdrav odnos do narave. Zato so povabili k sodelovanju nas osnovnošolce, da zbiramo odpadne pločevinke, na koncu pa bodo razglasili zmagovalca, ki jih je zbral največ. Vzporedno bo pod okriljem tega projekta potekala akcija zbiranja sredstev, ki bodo namenjena izključno za nakup inkubatorja v trboveljski porodnišnici.
 
Zbiranje pločevink bo potekalo med 1. 9. do 30. 9. 2014. V ta namen je pred šolo postavljen kontejner.
Zbirajo se IZKLJUČNO PLOČEVINKE OD PIJAČ! V primeru, da se v kontejnerju oz. vreči nahajajo tudi drugi odpadki (konzerve, plastika, karton ...), ki ne spadajo v zbiranje preko akcije Jaz, Ti, Mi za Slovenijo, bo šola avtomatično  diskvalificirana. Pločevinke morajo biti prazne in stisnjene.
Zbrane pločevinke (v kontejnerju) bo podjetje DINOS stehtalo ter organizatorju sporočilo prejeto težo pločevink. Zmagovalec bo šola, ki bo zbrala največ kg pločevink na posameznega učenca.
Zmagovalec bo prejel glavno nagrado - Polivalentne blazine - v vrednosti 1500 eur + ddv, ki jo podarja podjetje FX d.o.o. Nagrado bo pokrovitelj predal zmagovalni šoli na zaključnem dogodku. Nagrada ni vnovčljiva ali prenosljiva. Poleg glavne nagrade, zmagovalec prejme tudi prehodni pokal s svojim nazivom. Pokal naslednje leto zmagovalec preda  novemu zmagovalcu.
 
Torej: velikokrat smo že dokazali, da zmoremo narediti veliko dobrega. Tudi tokrat se potrudimo in zberimo največ pločevink, saj bomo s tem pomagali ne samo okolju, ampak tudi novorojenčkom v trboveljski porodnišnici, sebi pa si pridobili nove blazine.
Comments