Planinski izlet

objavljeno: 12. okt. 2015 12:34 avtor: Vesna Breznik   [ posodobil 13. okt. 2015 22:52 Osnovna šola Benedikt ]
V soboto, 10. 10. 2015, smo se planinci iz OŠ Benedikt in Oš Sveta Trojica odpravili na Miškov pohod po Lendavskih goricah.

Pohod smo pričeli v Veliki Polani, v rojstni domačiji Miška Kranjca. Po ogledu smo se z avtobusom odpeljali v center Lendave in pričakali prijazne vodnike iz PD Lendava. Zavili smo po kolovozu in se začeli vzpenjati za Lendavskim gradom do vinskih cest Lendavskih goric. Pot smo nadaljevali vse do novega stolpa - Vinariuma, kjer smo se okrepčali in že nestrpno čakali, da se lahko povzpnemo nanj. Na vrh stolpa lahko greš po 240 stopnicah ali z dvigalom. Sam stolp je visok nekaj čez 53 m. Ugotovili smo, da ga moramo še enkrat obiskat, saj nam današnje vreme ni ponudilo prečudovitega razgleda, ki ga stolp ponuja.

Po ogledu stolpa smo se napotili v dolino. Ob poti smo občudovali zidanice in s slamo krite hiše, prišli do najvišje točke Lendavskih goric, do Piramide (328 m) in se po Urbanovi poti spustili nazaj v Lendavo. Ob poti nas je pričakalo presenečenje, saj smo prišli do planinske točke, polne dobrot in pijače.

Melita Kramberger

Comments