7. TRADICIONALNI DAN ŠOLE NA OŠ BENEDIKT

objavljeno: 17. apr. 2016 09:49 avtor: Vesna Breznik   [ posodobil 17. apr. 2016 09:49 Osnovna šola Benedikt ]

Že sedmo leto zapored je zadonela šolska himna v pozdrav vsem obiskovalcem na tradicionalni prireditvi ob dnevu šole na OŠ Benedikt. Tokrat so se obiskovalci skupaj z nastopajočimi otroki vrtca in učenci OŠ Benedikt (čez 300 nastopajočih otrok) spustili v zmešan svet pravljic, kamor sta jih odpeljala glavna junaka Vanesa in Valentin kot razvajena mulca. Ob poskušanju prvega cigareta v samotni hiši, kamor pride k čarovnici na obisk g. Pahor s povsem nenavadno željo, da bi bil še lepši, ju čarovnica pošlje v narobe svet; svet, kjer pravljice ne potekajo tako, kot jih vsi poznamo. Tja ju pospremijo smrkastični otroci z vrtca. V zmešanem svetu pravljic je Rdeča Kapica  naveličana orehove potice, raje jo k babici odpelje volk; Pepelka je naveličana očetovih izbrank, zato se odloči, da bo poskrbela za novo mačeho, katero ji pomaga odstraniti sam Robin Hood. Tudi Sneguljčica ima »miniaturnih zverinic« (palčkov) vrh glave, zato se jih odloči kar zastrupiti, sama pa se odpravi na potovanje. Palčke reši dobra Pika Nogavička, ki pa sreča kar dva falota, dva Milana, ki sta z žvečilnim gumijem poškodovala drobno mravljico. Ker je nanju jezna, prvega (g. župana, Milana Gumzara) kar za ušesa pripelje na oder. Ob spremstvu strašnih gusarjev pa se odpravi iskat še drugega. Medtem naša dva razvajena mulca že kar obupujeta in si želita oditi domov. Ko pa se znajdeta še sredi pravljice Muce Copatarice, kjer otroci pridno pospravijo svoje copate, pa jih Muca Copatarica vseeno odnese; Bedanec in Pehta pa iščeta svojega novodobnega sina Kekca, obljubita, da se bosta poboljšala, se pridno učila, ubogala starše in učitelje, samo da se vrneta domov. Čarovnica ju tako pošlje nazaj domov, prepričana, da sta se s te izkušnje marsikaj naučila. Pika Nogavička je ob tem našla še drugega Milana (g. ravnatelja, Milana Gabrovca), ki ga je prav tako jezno pograbila za ušesa in pospremila na oder. G. ravnatelj je imel v svojem nagovoru prijetno dolžnost, in sicer razglasiti naj športnika ter naj učenca 2015/2016. Laskavi naziv naj športnika si je zaslužil Jernej Leva, učenec 9. a razreda, naj učenka 2015/2016 pa je postala Vanesa Tomberger, učenka 9. b razreda.

Celoten program so popestrili otroški in mladinski pevski zbor, šolska glasbena skupina, plesalci ter seveda bobnar Simon Škrlec. Za zaključek prireditve pa je poskrbel ansambel Donačka.

Tako obiskovalci kot naši gostje, ansambel Donačka, bobnar Simon Škrlec, so doprinesli neprecenljiv dar v naš šolski sklad. Namreč znesek od prodanih vstopnic je namenjen šolskemu skladu OŠ Benedikt, od koder se financirajo številne dejavnosti za učence socialno šibkih staršev.

Vsega tega pa ne bi bilo brez marljivega dela naših vzgojiteljev in učiteljev, ki so zadnji mesec v pripravo prireditve vložili veliko truda, časa in volje ter pripravili otroke in učence za nastop in poskrbeli za brezhibno izpeljano prireditev. Ponovno se je pokazalo, da timsko delo in dobra volja prinese uspeh, še večji pa je občutek zadovoljstva, da smo naredili nekaj dobrega za naše otroke in učence.

 

 

Zapisala: Vesna Breznik

Comments