6. TRADICIONALNI DAN ŠOLE NA OŠ BENEDIKT

objavljeno: 24. jan. 2015 11:47 avtor: Vesna Breznik   [ posodobil 2. feb. 2015 01:38 Osnovna šola Benedikt ]

Leto za letom hiti in na OŠ Benedikt je že šesto leto zapored zadonela šolska himna v pozdrav vsem obiskovalcem na tradicionalni prireditvi ob dnevu šole na OŠ Benedikt. Tokratna prireditev je bila presežek v vseh pogledih: 225 učencev ter 60 otrok vrtca se je izmenjalo na odru v kavbojsko obarvani predstavi. Trije nadebudneži (Maja, Martin in Karin) po ogledu nogometne tekme dobijo prav posebno karto, ki jih lahko popelje kamorkoli. Nezavedajoč čudežne moči karte lahkomiselno pomislijo na Divji zahod in glej: želja se jim uresniči, pristanejo med kavbojci in indijanci. Maja in Martin se znajdeta sredi revolveraškega spopada in pri tem obupano iščeta Karin, ki je izginila neznano kam. Ko se strasti poležejo, spoznata zanimiva kavbojca, ki ju odpeljeta v saloon k lepi »kelnarci«. Karin pa se medtem znajde v napačnem trenutku na napačnem mestu, saj pristane sredi indijanske poroke in mladoporočenec se nemudoma zaljubi vanjo in se želi poročiti z njo, »ki je poslana z neba od boga«. Ob ritmih kavbojskih pesmi, ki so jih vokalno in plesno popestrili naši učenci in najmlajši z vrtca, se je splet dogodkov razvozlal in naši nadebudneži so se na Divjem zahodu končno našli. Ker je bil že čas, da se njihove glave nekoliko ohladijo od vročega peska, jih čudežna karta ob nenadni želji popelje na hladno in znajdejo se sredi smučarske tekme za svetovni pokal, kjer je v skupnem seštevku vodilna naša Tina Maze. Ker je bila temperaturna razlika pa vendarle preočitna, si zaželijo udobnega domačega zavetja in karta jih varno pripelje nazaj domov, v Benedikt. Tam zbrano množico nagovorita g. župan, Milan Gumzar, ter ravnatelj OŠ Benedikt, Milan Gabrovec.

Vrhunec večera pa je bil seveda nastop glasbene skupine Čuki, ki so ne samo zapeli in zaplesali skupaj z našimi učenci, ampak razvneli vso občinstvo do te mere, da je športna dvorana Benedikt dihala kot eno, zlasti ob pesmi Daj mi poljub, s katero smo združeni v en glas našo prireditev tudi zaključili.

Tako obiskovalci kot naši gostje, glasbena skupina Čuki, so doprinesli neprecenljiv dar v naš šolski sklad. Namreč znesek od prodanih vstopnic je namenjen šolskemu skladu OŠ Benedikt, od koder se financirajo številne dejavnosti za učence socialno šibkih staršev.

Vsega tega pa ne bi bilo brez marljivega dela naših delavcev na šoli (učiteljev, vzgojiteljev, tehničnega osebja), ki so zadnji mesec v pripravo prireditve vložili veliko truda, časa in volje ter pripravili učence za nastop. Prav vsi zaposleni na OŠ Benedikt smo poskrbeli za brezhibno izpeljano prireditev. Nasmeh, aplavz in zadovoljstvo odhajajočega občinstva ter gostov, ki so na svoji spletni strani zapisali sledeče: »Na tako lepi šolski prireditvi kot danes v Benediktu pa že dolgo nismo bili«, nam je ponovno pokazalo, da timsko delo in dobra volja prinese uspeh, še večji pa je občutek zadovoljstva, da smo naredili nekaj dobrega za naše otroke in učence.

Comments