5. TRADICIONALNI DAN ŠOLE NA OŠ BENEDIKT

objavljeno: 25. jan. 2014 00:33 avtor: Vesna Breznik   [ posodobil 25. jan. 2014 01:20 Osnovna šola Benedikt ]

V petek, 24. 1. 2014, smo ga le dočakali: tako prvi sneg kot našo že 5. tradicionalno dobrodelno prireditev ob Dnevu šole. Kljub snežnemu vremenu so naši obiskovalci potrdili že naše staro nenapisano pravilo, da skupaj zmoremo veliko, celo zelo veliko. Namreč znesek od prodanih vstopnic je namenjen šolskemu skladu OŠ Benedikt, od koder se financirajo številne dejavnosti za učence socialno šibkih staršev.

Obiskovalci so lahko uživali v cirkuški predstavi, ki so jo soustvarili tako otroci kot učenci OŠ Benedikt kot gostje. Letos se lahko pohvalimo z rekordnim številom nastopajočih otrok, saj se je na odru zvrstilo 204 malčkov in učencev.

Glavna v cirkusu sta bila veseli in žalostni klovn, ki sta s svojimi norčijami nagajala direktorici cirkusa pri vodenju prireditve. Ker je bilo njuno cirkuško znanje slabo, sta se poskušala naučiti marsikaj novega od brata Malek, ki sta izvedla odlične cirkuške trike; najtežjo vajo je žalostnega klovna naučila gimnastičarka Karin, veseli klovn pa se je naučil plesati »bip pop« (hip hop).  Kljub učenju novih cirkuških prvin sta ostala nagajiva in direktorica jima je že zagrozila s premestitvijo na šolo za poredne klovne. Zato sta poskušala prepričati g. župana, Milana Gumzarja,  in g. ravnatelja, Milana Gabrovca, da pregovorita direktorico, da ostaneta v cirkusu, ko sta nagovorila zbrano občinstvo.

Celotno cirkuško dogajanje so popestrili s svojimi pesmimi otroški in mladinski pevski zbor OŠ Benedikt ter šolski band, številne plesne skupine v sestavi otrok in učencev OŠ Benedikt, kakor seveda preostali gostje: Jure Ivanušič, ansambel Splet, Klapovühi, ansambel Alpen Karavans in glasbena skupina Yesterday.

Kot je že v navadi, smo našo prireditev zaključili s šolsko himno, ki smo jo zapeli skupaj z občinstvom. Nasmeh, aplavz in zadovoljstvo odhajajočega občinstva nam je ponovno pokazalo, da timsko delo in dobra volja prinese uspeh, še večji pa je občutek zadovoljstva, da smo naredili nekaj dobrega za naše otroke in učence.

 

Zapisala: Vesna Breznik


Pa še nekaj foto spominov:

https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=100915229312909727662&target=ALBUM&id=5972606102497318049&authkey=Gv1sRgCPi06ZztvNGdRQ&feat=email

Comments