Aktualno‎ > ‎Novice in obvestila‎ > ‎

Humanitarna akcija "Drobtinica" 2016

objavljeno: 18. okt. 2016 05:02 avtor: Valerija Pernat   [ posodobljeno 7. nov. 2016 03:30 ]
Drobtinica je vseslovenska akcija ob svetovnem dnevu hrane. V našem kraju jo vsako leto organizira Območno združenje Rdečega križa Lenart v okviru Občinske organizacije Rdečega križa Benedikt. 

Tudi letos smo na ta dan z učenci 9. razreda v sklopu interesne dejavnosti Prostovoljstvo sodelovali v tej humanitarni akciji. Stojnice je organizirala Občinska organizacija Rdečega križa Benedikt v sodelovanju s Klubom krvodajalcev Benedikt.

Pred trgovino Mercator v Benediktu smo zbirali prostovoljne prispevke za kruh in druge pekovske izdelke ter sadje. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena plačilu toplih obrokov socialno ogroženih otrok Osnovne šole Benedikt.


Iskrena zahvala vsem, ki ste se ob naših stojnicah ustavili in prispevali denar za tople obroke naših otrok. Hvala tudi trgovini Mercator, ki nam je omogočila izvedbo Drobtinice in darovala kruh ter tudi vsem ostalim krajanom, ki so nam darovali sadje, kruh in ostale pekovske izdelke. 

Zbiranje sredstev pa ne bi bilo mogoče brez naših pogumnih in vztrajnih prostovoljcev: Maje, Maruše in Tilna. Hvala vam za vztrajnost in prijaznost!

Valerija Miklič,

mentorica prostovoljcev

Comments