Aktualno‎ > ‎Novice in obvestila‎ > ‎

9. TRADICIONALNI DAN ŠOLE

objavljeno: 8. apr. 2018 03:08 avtor: Vesna Breznik   [ posodobil 9. apr. 2018 02:20 Osnovna šola Benedikt ]

Osnovna šola Benedikt je v soboto, 7. 4. 2018, obeležila dan šole, tokrat že 9. zapovrstjo. Šolska himna je številne obiskovalce vpeljala v prireditev, na katero so se dalj časa skrbno pripravljali prav vsi učenci šole in starejše skupine vrtca Benedikt ter zaposleni v šoli in vrtcu.

Tokratna rdeča nit prireditve je bila seja občinskega sveta, na kateri so se poskušali dogovoriti, kako izpeljati županovo idejo za zimske olimpijske igre v Benediktu. Tako kot je to pogosto tudi v realnem svetu, so tudi tu občinski svetniki s številnimi zakaj-i in kako-ji imeli pomisleke za izvedbo le-teh. Vendar je na koncu, kakor je tudi prav,  le obveljala beseda župana in županove žene ob sprejemu kompromisa in so se izvedle zimske olimpijske igre kot modna revija, na kateri so predstavili vse zimske modne smernice za vsakdanjo rabo in večerno toaleto ob tako velikem dogodku.

Zgodbo so s svojim igralskim, pevskim in plesnim znanjem predstavili učenci od 1. do 9. razreda ter starejše skupine vrtca; vrhunec – modno revijo – pa so pripravili veliki bratje in sestre (devetošolci) s svojimi mlajšimi bratci in sestricami (prvošolci), za obleke in frizure pa so poskrbeli benediški butiki in frizerski studiji.

Timsko delo in sodelovanje z okoljem je dokazalo, da je v slogi moč in da lahko s skupnimi močmi marsikaj dosežemo, če le skupaj stremimo k istemu cilju. Tudi tokrat so zbrani prostovoljni prispevki neprecenljivi dar v naš šolski sklad OŠ Benedikt, od koder se financirajo številne dejavnosti za učence socialno šibkih staršev.

Vsak posameznik, ki je na kakršen koli način prispeval k pripravi in izvedbi letošnjega dneva šole na OŠ Benedikt, je dodal pomemben kamenček v mozaik prireditve, kakor tudi sleherni obiskovalec, ki si je v lepem spomladanskem dnevu utrgal čas in preživel popoldan z nami. Vsi ti kamenčki mozaika so drobci, ki gradijo veličino človeka, in če človek zna gledati in poslušati s srcem, ugotovi, da je svet poln mavričnih barv in da lahko največ toplih odda prav človek. To pa je veličina našega življenja.

Hvala.

Fotografije s prireditve

Comments