Aktualno‎ > ‎Novice in obvestila‎ > ‎

8. DAN ŠOLE OŠ BENEDIKT

objavljeno: 12. apr. 2017 00:32 avtor: Vesna Breznik

V petek, 7. 4. 2017, je že osmič v uvodni pozdrav obiskovalcem tradicionalne prireditve ob dnevu šole OŠ Benedikt zadonela šolska himna. Nastopajoči otroci in učenci Vrtca in šole Benedikt (čez 300 nastopajočih otrok) so obiskovalce popeljali čez vodilno temo letošnje prireditve: ljubezen.

 

Ja, ljubezen je na OŠ Benedikt v zraku. Čuti se jo povsod, še posebej so jo začutili glavni igralci: Valentin Kocbek Bratina, Martin Zorko,  Karin Kocbek Bratina, Špela Lovrec in Eva Kebrič, ki so zaradi ljubezenskih prepirov v šoli dobili raziskovalno nalogo na to temo. Odločili so se, da raziščejo, kako so si ljudje izpovedovali ljubezen od kamene dobe pa vse do današnjih dni. Ugotovili so, da so v preteklosti znali ljudje biti romantični, si izpovedati ljubezen na tak ali drugačen način (od dogovorjenih porok na dvoru do romantičnih podoknic), da pa danes to poteka povsem drugače, na moderen način.

 

Kaj si mislita o ljubezni, sta povedala v svojih nagovorih tudi g. župan, Milan Gumzar, ter g. ravnatelj, Milan Gabrovec. G. ravnatelj pa je imel v svojem nagovoru tudi prijetno dolžnost, in sicer razglasiti naj športnika ter naj učenca za šolsko leto 2016/2017. Laskavi naziv naj športnika si je zaslužil Tilen Rajter, učenec 9.  razreda, naj učenec za šolsko leto 2016/2017 pa je postal prav tako učenec 9. razreda, Valentin Kocbek Bratina.

 

Celoten program so popestrili otroški in mladinski pevski zbor, šolska glasbena skupina, plesalci (otroci z vrtca ter učenci od 1. do 9. razreda) ter seveda duo Darjan Kocmut in Vlado Miljatovič. Za zaključek prireditve pa je poskrbel glasbeni talent Issac Palma.

 

Tako obiskovalci kot naši gostje so doprinesli neprecenljiv dar v naš šolski sklad. Namreč znesek od zbranih prostovoljnih prispevkov je namenjen šolskemu skladu OŠ Benedikt, od koder se financirajo številne dejavnosti za učence socialno šibkih staršev.

 

Vsega tega pa ne bi bilo brez marljivega dela naših vzgojiteljev in učiteljev, ki so zadnji mesec v pripravo prireditve vložili veliko truda, časa in volje ter pripravili otroke in učence za nastop in poskrbeli za brezhibno izpeljano prireditev. Ponovno se je pokazalo, da timsko delo in dobra volja prinese uspeh, še večji pa je občutek zadovoljstva, da smo naredili nekaj dobrega za naše otroke in učence.

Comments