Aktualno‎ > ‎Novice in obvestila‎ > ‎

1. TEHNIŠKI DAN: MI MED SEBOJ

objavljeno: 9. okt. 2017 13:32 avtor: Vesna Breznik   [ posodobljeno 10. okt. 2017 00:07 ]
V petek, 6. 10. 2017, smo na šoli izvedli 1. tehniški dan za učence od 1. do 9. razreda. To je dan, ki je za našo šolo in za naše učence zelo pomemben, saj so na ta dan naši prvošolci sprejeti v šolsko skupnost učencev, dobijo svoje velike brate in sestre, kateri prihajajo iz vrst devetošolcev, vsekakor pa je to pomemben dan za vse naše kandidate za predsednika šolske vlade. Že kar nekaj let na naši šoli peljemo projekt šolske vlade in prav v mesecu septembru se izoblikujejo ministrstva (ministrstvo za splošne zadeve, ministrstvo za medsebojne odnose in ministrstvo za pomoč učencem) s svojimi ministri in namestniki ministrov ter se na volitve pripravljajo kandidati za predsednika šolske vlade. V ponedeljek, 2. 10. 2017, so potekale predstavitve vseh kandidatov, v torek, 3. 10., je bil predvolilni molk, v sredo, 4. 10., pa so se izvedle volitve. Volili so učenci od 6. do 9. razreda, volilna komisija je natančno preštela vse glasove in zavezala svoje jezičke vse do petka, 6. 10., ko je bila na prireditvi sprejema prvošolcev v šolsko skupnost slovesna razglasitev rezultatov volitev. Letos je prepričljivo zmagal učenec 9. a razreda, Martin Zorko, ki se je svojim volivcem iskreno zahvalil in nad Hišnim redom OŠ Benedikt tudi slovesno zaprisegel. 

Dan se je nadaljeval v sproščenem vzdušju po razredih, kjer so potekale številne delavnice na temo "team buildinga". Učenci 1. razreda so imeli dan zasnovan po svojem izboru, učenci od 2. do 5. razreda so prebirali pismo Bedenka, našega dobrega šolskega duhca, ki pa mu je nagajal nagajivi škrat Viljem in mu skrival naloge, ki pa so jih naši učenci z lahkoto premagovali in se tako na kocnu s skupnimi močmi dokopali do skritega zaklada. Učenci od 6. do 9. razreda pa so se spopadali z različnimi tematskimi igrami, ki so krepile medsebojno povezanost v oddelku ter skupinsko, timsko delo.

Na ta dan smo organizirali tudi množičen tek in se tako pridružili številnim osnovnošolcem po Sloveniji. Teklo je 86 otrok z vrtca ter 86 otrok prve triade. Množični tek je bil organiziran s strani Atletske zveze Slovenija, ki spodbuja otroke k atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja.

Dan je bil zares lep, idejno odlično zasnovan, prav vsi pa smo ponovno spoznali, da lahko zastavljeni cilj hitreje in bolje dosežemo s skupnimi močmi oz. s timskim, sodelovalnim delom.

Fotografije s tehniškega dneva pa si lahko ogledate tukaj.

Comments