Aktualno‎ > ‎

Novice in obvestilaPojasnilo glede ureditve popoldanskih avtobusnih prevozov

objavljeno: 21. sep. 2018 02:28 avtor: Osnovna šola Benedikt

Spoštovani starši,

ker prihaja do nejasnosti in slabe volje glede ureditve popoldanskih avtobusnih prevozov učencev na vožnjah ob 13.55 (smer Trotkova) in 14.15 (smer Štajngrova), naj pojasnim sledeče – nobenemu otroku nismo in ne bomo prepovedali, da se domov odpelje z avtobusom. Vendar pa moramo zagotoviti varnost naših otrok. Zato v primerih, ko je število otrok večje kot je prostih mest na avtobusu, nekatere učence napotimo k organiziranim dejavnostim v okviru razširjenega programa (podaljšano bivanje ali "poskus Gibanje"), kjer lahko varno in aktivno počakajo na naslednjo vožnjo. Prednost na avtobusu imajo učenci, katerih bivališče je od šole oddaljeno več kot 4 km.

Hvala za razumevanje.

Aljoša Bradač, ravnatelj

Šola v naravi Kavka 2018

objavljeno: 20. sep. 2018 23:56 avtor: Irena Kos   [ posodobil 21. sep. 2018 00:40 Osnovna šola Benedikt ]

Naslednji teden se odpravljamo v šolo v naravi. Tukaj boste lahko sproti spremljali naše dogodivščine in si ogledali nekaj fotografij.


ŠOLSKI BAND NA PÜTA FESTU 2018

objavljeno: 20. sep. 2018 06:42 avtor: Igor Koser   [ posodobljeno 20. sep. 2018 06:50 ]

V soboto, 15. 9. 2018, je šolski band Oš Benedikt nastopil na koncertu v okviru tradicionalne prireditve Pütafest 2018 v Lenartu.

Za člane šolskega banda v zasedbi:
Sara Cerjak,
Karin Kocbek Bratina,
Eva Ostojič,
Aleks Fras,
Timotej Gungl,
Tjaša Tomberger,
Darjan Kocmut in Igor Koser,

je bil to nepozaben večer, kjer so naši mladi glasbeniki(in dva malo starejša) imeli priložnost spoznati rock legende kot so Šankrockovci, si pridobiti izkušnje nastopanja na velikem odru in ponosno predstavljati našo šolo, Oš Benedikt.

Ta večer nam bo vsem ostal v zeeeeeeeelo lepem spominu.


RODITELJSKI SESTANEK

objavljeno: 13. sep. 2018 01:57 avtor: Romana Slana   [ posodobljeno 13. sep. 2018 02:00 ]

Spoštovani starši oz. skrbniki. Prvi roditeljski sestanek bo v torek, 18. 9. 2018, ob 17. uri v jedilnici šole. Po uvodnem ravnateljevem nagovoru do predavanje o pomembnosti telesne dejavnosti in prehrane na celostni razvoj otroka izvedla Maja Pajek iz Športne unije Slovenije. Po predavanju bodo sestanki po oddelkih.
Veselimo se srečanja z vami.
                                                                                      Aljoša Bradač, mag. posl. ved
                                                                                                    ravnatelj

OBVESTILO O POJAVITVI UŠI

objavljeno: 12. sep. 2018 02:23 avtor: Romana Slana   [ posodobljeno 12. sep. 2018 02:24 ]

 Spoštovani starši.

Obveščamo Vas, da so se na šoli ponovno pojavile uši. Zato Vas prosimo, da svojim otrokom pregledate lasišče. V kolikor opazite sledi uši oz. gnid, Vas prosimo, da le-te odpravite z ustreznim šamponom, ki ga lahko kupite v lekarni. Ob tem operite vso posteljnino in otrok naj ostane dan ali dva doma.

Hvala za razumevanje.

 

Aljoša Bradač, mag. posl. ved.

                                                                                                     ravnatelj

 

Prvi športni dan s pohodno vsebino!

objavljeno: 7. sep. 2018 05:23 avtor: Romana Slana

V torek, 11.9.2018, bo prvi športni dan. Učenci od prvega do petega razreda se bodo rekreirali v okolici Benedikta, učenci od šestega do devetega razreda pa bodo malo bolj »trpeli«.

Obvezna je športna obutev in primerna oblačila, nahrbtnik s pijačo ( priporočam vodo ) in kakšno jabolko.

Odhod izpred športne dvorane je ob 8.20 uri, prihod pa ob 12.45.

Učitelja športa: Irena Kos in Andrej ŠalamunZDRAVNIŠKI PREGLED ZA 3. RAZRED

objavljeno: 5. sep. 2018 05:00 avtor: Romana Slana

SPOŠTOVANI STARŠI /SKRBNIKI.  Obveščamo Vas, da imajo učenci 3. razreda, v četrtek, 13. 9. 2018, sistematski pregled pri pediatrinji Bernardi Vogrin v Zdravstvenem domu Lenart. Ta dan pouka NI.

Vsak učenec ima dodeljeno uro in prosimo, da se tega držite.

 

S seboj naj imajo:

- zdravstveno izkaznico

- morebitne nove izvide

- zobno ščetko

- cepilno knjižico (cepljenje davica, tetanus, oslovski kašelj).

 

Želim Vam dobro opravljen pregled.

 

 

 

Razredničarka Doris Ficko                                                   

 

                                                                                       Aljoša Bradač, mag. posl. ved

                                                                                                                     ravnatelj

PRIJAVA ZA VKLJUČITEV V RAZŠIRJEN PROGRAM

objavljeno: 5. sep. 2018 04:57 avtor: Romana Slana

SPOŠTOVANI STARŠI.

V šolskem letu 2018/2019 ni več možno izvajati programa Zdrav življenjski slog, ki je omogočal učencem dodatne ure športa. Kot smo vas že obvestili junija, je bila naša šola izbrana, da v šol. letu 2018/2019 preizkusi nov koncept razširjenega programa (RaP) v osnovni šoli - področje Zdravje, gibanje ter dobro psihično in fizično počutje otrok. Redna telesna dejavnost, uravnotežena prehrana, skrb za varno okolje in sprostitev so ključni dejavniki, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje.

V sklopu tega programa moramo učencem omogočiti 5 ur gibanja na teden, kar je seštevek ur obveznega in razširjenega programa. Dodatne ure gibanja se ne ocenjujejo.

V okviru tega programa učencem ponujamo dejavnosti Gibanje, Žoga, Nordijska hoja, Smučanje, Atletika, Cirkuške spretnosti, Plesno navijaško skupino, korektivno telovadbo v jutranjem varstvu, Preživetje v naravi, Gasilski krožek, Varni na poti v šolo, Kemija v vsakdanjem življenju, Orientacija, Sprostitvene dejavnosti, Telesna vzdržljivost, Jutranje razgibavanje, Kultura prehranjevanja, rekreativni odmor, pa še kaj bi se našlo.

Dejavnosti se bodo odvijale pred, med in po pouku (tudi med podaljšanim bivanjem učencev).

Učence bodo o poteku dejavnosti obvestili učitelji izvajalci. Glavna nosilca dejavnosti sta športna pedagoga Irena Kos in Andrej Šalamun.

Prosimo vas, da izpolnite spodnjo prijavnico in svojemu otroku tako omogočite obiskovanje različnih dejavnosti.

__________________________________________________________________________________

PRIJAVNICA ZA VKLJUČEVANJE V RAZŠIRJENI PROGRAM - Področje Zdravje, gibanje ter dobro psihično in fizično počutje otrok za šolsko leto 2018/2019

Spodaj podpisani (ime in priimek starša/skrbnika) ____________________________________ , prijavljam sina/hči (ime in priimek učenca/učenke) ________________________________________, ki  v šolskem letu 2018/2019 obiskuje ______ razred, v razširjeni program (RaP). Obiskoval/-a bo različne dodatne ponujene ure dejavnosti.

 

Benedikt, ___________________                      Podpis staršev/zakonitega zastopnika: ________________

 

PROSIMO, DA PRIJAVNICO VRNETE RAZREDNIKU DO PETKA, 7. 9. 2018.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved

                                                                                                                        ravnatelj

Varno v promet

objavljeno: 3. sep. 2018 05:35 avtor: Osnovna šola Benedikt

Po zasluženih počitnicah, se učenci vračajo v šolske klopi. Učenci bodo tako spet bolj aktivno vključeni v promet. Za boljšo varnost otrok lahko poskrbimo prav vsi, tako učenci, kot odrasli. Pozorni bodimo predvsem zaradi prvošolčkov, ki se prvič znajdejo v takšnih situacijah. Na spodnjih povezavah je nekaj preventivnih filmčkov, ki si jih lahko pogledate.

KolesarjiOpremaMoped


Pešci


Motor


Varnostni pas


AlkoholHitrost

Poslanica ministrice dr. Maje Makovec Brenčič ob začetku šolskega leta

objavljeno: 2. sep. 2018 09:16 avtor: Romana Slana

Dragi otroci v vrtcih, šolarke in šolarji, učenke in učenci, dijakinje in dijaki,

 

upam, da so bile vaše poletne počitnice polne lepih in zanimivih doživetij, takšnih, da jih boste že prvi dan delili s sošolkami in sošolci, z vašimi prijatelji in prijateljicami. Začenja se novo šolsko leto. Prihajajo nova spoznanja, različni izzivi, sklepali boste nova prijateljstva, osvajali nova znanja. Šolske hodnike in učilnice bo spet napolnil vrvež in razposajen smeh, in že v ponedeljek, ko boste hiteli drug drugemu pripovedovati, kaj vse ste doživeli med počitnicami, vas bodo zelo veseli tudi vaši učiteljice, učitelji, vzgojitelji, vzgojiteljice in vsi, ki skrbijo v šolah za vas.


Ne le sošolke in sošolci, pravzaprav kar vsi vam želimo, da dobro stopite v novo šolsko leto, da vam vsi prisluhnemo, da vam odgovarjamo na vaša radovedna vprašanja in še posebej, da učitelji, vzgojitelji spodbujajo vašo željo po znanju, vam pomagajo pri uresničevanju vaših idej, pa seveda novih znanjih. Zaupajte jim, kajti naši učitelji, naši vzgojitelji, naše učiteljice, vzgojiteljice, so dobre - tiste, ki jim res lahko zaupamo. Če bo kdaj kaj težko, povejte na glas, kajti šola ni samo šola za znanje. Šola je tudi šola za življenje in prav je, da si delimo njihova izkustva.


Šola niso samo obveznosti, ocene, učenje, domače naloge. Je zagotovo eden tistih prostorov, kjer preživite večino svojega dne, se družite, ste aktivni, ste ustvarjalni, si med seboj pomagate, pa tudi sklenete kakšno prijateljstvo, morda za celo življenje. Zato vedno pravim, da je šola pravzaprav naš drugi dom. Ima dobre, včasih tudi kakšne zanimive, drugačne lastnosti, ampak tisto, kar je pomembno je, da sprejmete šolo takšno kot je, predvsem pa kot prijateljico in ne zgolj kot obvezo. Še nekaj je pomembno. Upam, da se v šoli počutite varno. Zato bodite strpni, sodelujte, spoštujte drug drugega. Tudi pomagajte drug drugemu. Ni vsem enako lepo. Življenje izziva na različne načine, zato prisluhnimo drug drugemu.


In še nekaj je pomembno. Vedno opozorimo na prvi šolski dan, kako pomembno je, da varno vstopate na pot v šolo in domov. A to velja za vsak dan, ne samo tisti, ko greste v šolo in nazaj. Vedno poglejte kako prečkate cesto, bodite pozorni v prometu, pazite nase, pa tudi koga opozorite, kaj je prav in kaj ni prav v prometu.


Bo pa zagotovo prišel kakšen dan, ko vam bo domača naloga morda malo odveč, ko bo učenja preveč, ko vam morda ne bo do branja, tudi ne do kakšnega reševanja na primer zahtevnih matematičnih enačb. Takrat vas spodbujam, da greste v naravo, da se gibljete, da v športnem in zdravem duhu zaživite vsi skupaj, tudi z vašo družino. Pa še nekaj. Takrat imejte v mislih, da je znanje tisto bogastvo, ki vam ga res nihče ne more odvzeti. Je naložba za vaše življenje in kot izobrazba nekaj tistega ključnega za vašo rast, razvoj in prihodnost.

Včasih pa ni nič narobe, če vam je preprosto dolgčas. Tudi take trenutke potrebujete, kajti vem, da je v vas veliko dobre volje, smeha, tudi kakšnih idej za kakšno novo dejavnost, nov krožek, šport, kakšno knjigo, predvsem pa druženje. Pa ravno prav tehnologije. Nič preveč telefonov in računalnikov, kajne?


Želim vam, da bi vam bilo v novem šolskem letu lepo. Da bo veliko zadovoljstva, uspehov, tudi pri znanjih. Predvsem pa, da se boste dobro počutili.

 

Srečno!

1-10 of 138