Aktualno‎ > ‎

Obvestila


Mobilnost v Londonu

objavljeno: 9. jul. 2018 01:12 avtor: Mojca Ketiš

Za nami je še zadnja mobilnost v okviru Erasmus+ projekta Youth to Business Enterprise. Tokrat smo od 1.7. do 7.7. 2018 obiskali Nightingale Academy v Londonu. Tam nas je bilo šest osmošolk in štirje spremljevalci.
Učenke so več kot uspešno predstavile naše triletno projektno potovanje in kaj so se iz tega naučile. Imele pa so tudi predstavitev poslovnega načrta za tematski park v Benediktu. Tam so dobile nagrado za najboljše timsko delo, za kar jim še tukaj iskreno čestitam!

Ostali nam bodo nepozabni spomini na London in na prijatelje, ki smo jih tam dobili.

                                                                                                                                        Mojca Ketiš, koordinatorica projekta

URADNE URE v poletnih počitnicah

objavljeno: 26. jun. 2018 04:54 avtor: Romana Slana

V tajništvu šole v času poletnih počitnic

od 26. 6. do 31. 8. 2018 smo vam na voljo:

ponedeljek

od 8.00 do 12.00 ure

torek

od 8.00 do 12.00 ure

sreda

od 8.00 do 12.00 ure

četrtek

od 8.00 do 12.00 ure

petek

od 8.00 do 12.00 ure

                                                                  Aljoša Bradač, mag. posl. ved

                                                                                     ravnatelj

Obvestilo o kolektivnem dopustu

objavljeno: 26. jun. 2018 04:51 avtor: Romana Slana   [ posodobljeno 26. jun. 2018 04:52 ]

Spoštovani!

 

V času od 23. 7. do 27. 7. 2018 bo šola zaradi kolektivnega dopusta zaprta.

Prosimo za razumevanje.

Lep pozdrav!    

                                                                                                       Aljoša Bradač, mag. posl. ved

                                                                                                                             ravnatelj

OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA

objavljeno: 21. jun. 2018 13:54 avtor: Romana Slana


 

 


Drage učenke in učenci,

 

začetek počitnic je tu. Juhu!

 

Začetek brezskrbnosti, potepanj, raziskovanj, branja, morda kakšnih drobnih iskric, novih spoznavanj, novih prijateljstev. Zaslužili ste si to. Čestitam vam za dosežen uspeh. Vem, da ni bilo vedno enostavno. S trudom ste si priborili nova znanja in veščine. Izobrazba je najmočnejše orodje, s katerim lahko spreminjate svet. Znanje je tisto, česar vam nihče nikoli ne more odvzeti. In znanje je lastnost samozavestnih ljudi. Tistih, ki veste, kaj hočete. In tistih, ki si želite po tej poti naprej.

 

Šolsko leto je bilo dolgo, polno izzivov, lepih dogodkov, lepih ocen in tudi kakšnega razočaranja. Pričakovanja do vseh vas so bila velika, morda včasih tudi prevelika. Zato ostanite takšni, kot ste. Najdite pravo mero sami v sebi, ko govorimo o odličnosti in tudi sproščenosti, pa tudi pri uživanju v novih znanjih.

 

Kaj vam želim med počitnicami? Predvsem, da ne bi bili samo digitalni. Prisluhnite staršem, ko bodo rekli, da je bilo dovolj telefona, računalnika in tablice in da pojdimo raje v naravo ali pa med knjige.

 

Počitnice izkoristite za sprostitev, druženje s prijatelji. Želim vam veliko gibanja, zlasti na prostem. Privoščite si kakšen trenutek, ko ne boste počeli prav ničesar. Morda se vam prav takrat utrnejo kakšne dobre ideje.

 

Uživajte na počitnicah! Ne pozabite pa tudi na tiste, ki jih morda ne morejo preživljati tako brezskrbno.

 

 


Spoštovani učitelji in učiteljice, ravnatelji in ravnateljice, spoštovani strokovni delavci in delavke, spoštovani vsi zaposleni in zaposlene v vzgoji in izobraževanju,

 

hvala za veliko delo, ki ste ga opravili in ga opravljate vsako šolsko leto. Hvala za vaše znanje in tudi pogum, s katerim krepite Slovenijo. Brez vas ne bi bilo vseh teh znanj, ki jih prenašate na mlade rodove. Opravljate izjemno pomembno poslanstvo. Vem, da ni enostavno biti učitelj oz. učiteljica. Pričakovanja vseh nas so velika, včasih tudi prevelika. Ni enostavno povedati, pokazati in dokazati, kako pomembna je vaša vloga in kako prav je, da vam pri tem zaupamo.

 

Vem, da ste pri svojem delu deležni različnih pritiskov in da se soočate s številnimi izzivi. A ne dvomim, da ste jim kos. To se odraža tudi v tem, da ima Slovenija dober šolski sistem. Vi ga tvorite, ustvarjate, razvijate. Mi pa se bomo tudi vnaprej trudili, da bodo okviri jasno začrtani in da bo trdnost znanj oz. izobraževanja tista, ki bo vodilo razvoja Slovenije.

 

Vedno je še prostor za izboljšave, nove veščine, nova znanja, nove kompetence. Zato hvala vsem vam, ki se dodatno izobražujete in iščete prostor za rast, ki jo podajate naprej mladim. Hvala za vaš prispevek in za opravljeno delo.

 

Želim vam sproščen vstop v poletje. Privoščite si vse tisto, za kar niste našli časa med šolskim letom in počnite tisto, kar vam je najljubše. Naberite si novo energijo, potrebujemo jo.

 

Srečno!

 

 

Dr. Maja Makovec Brenčič

ministrica

Poizkus »Gibanje in zdravje za dobro psihično in fizično počutje«

objavljeno: 21. jun. 2018 12:31 avtor: Romana Slana

Spoštovani starši in skrbniki.

 

V šolskem letu 2018/2019 bo OŠ Benedikt vključena v izvajanje poizkusa »Gibanje in zdravje za dobro psihično in fizično počutje«, ki ga vodi ZRSŠ v sodelovanju z MIZŠ.

Današnji čas v mnogočem označujejo vse manjša gibalna dejavnost, naraščajoče socialne razlike, nezdrave prehranjevalne navade in svojevrstni, večkrat rizični načini preživljanja prostega časa (Kovač s sod., 2013). Otroci in mladostniki so igro na prostem zamenjali za igro na računalnikih, prehranjujejo se neredno in nekakovostno (energijsko bogata in hranilno revna živila), ob tem pa popijejo premalo tekočine. Izpostavljeni so različnim nepredvidljivim  situacijam v okolju, za katere nimajo ustreznih znanj in izkušenj.

Cilji poizkusa so sledeči:

Učenci-ke:

•          ozaveščajo pomen telesnega in duševnega zdravja za dobro počutje in kakovostno življenje,

•          izgrajujejo razumevanje pomena vsakodnevnega gibanja, uravnotežene prehrane, zdravega in varnega okolja, sprostitve in počitka,

•          spoznavajo in se aktivno vključujejo v različne gibalne dejavnosti, razvijajo navade zdravega prehranjevanja, sodelujejo z drugimi ter varno in odgovorno ravnajo v okolju,

•          pridobivajo znanja o preventivnem ravnanju v skrbi za zdravje in varnost (kemijska varnost, tvegana vedenja, preprečevanje nezgod in poškodb ter prva pomoč, higiena, varna in zdrava spolnost, varna mobilnost),

•          oblikujejo pozitiven odnos do gibanja, hrane in prehranjevanja, okolja, samega sebe in drugih ter razvijajo pozitivna stališča, navade in načine ravnanja.

Zato poizkus predvideva ponujanje dodatnih dejavnosti predvsem na področju gibanja, istočasno pa želi spodbujati tudi zdrav slog življenja, prehranjevanja in tudi varnosti na področju mobilnosti. Te dejavnosti se bodo izvajale v okviru razširjenega programa, ki ga izvaja naša šola, kar pomeni, da bo potrebna predvsem rekonceptualizacija oddelkov podaljšanega bivanja, jutranjega varstva in interesnih dejavnosti, ko se bodo te dejavnosti tudi izvajale. V poizkus bomo vključili dejavnosti iz projekta »Zdrav življenjski slog«, ki se z letošnjim šolskim letom zaključuje.

 

V upanju, da se bo poizkus pritegnil kar največje število naših učencev in da jih boste starši pri tem podpirali, Vas lepo pozdravljam in želim lepo poletje.

                                                                                                                 Aljoša Bradač, mag. posl. ved

                                                                                                                                         ravnatelj

POUK V PETEK, 22. 6. 2018

objavljeno: 19. jun. 2018 06:43 avtor: Romana Slana   [ posodobljeno 21. jun. 2018 12:29 ]

Spoštovani starši oz. skrbniki!  Zadnji šolski dan bo pouk za učence OŠ Benedikt potekal malo drugače:

·       PRVI DVE URI POUK PO URNIKU.

·       TRETJA URA RAZDELITEV OBVESTIL O USPEHU, DEJAVNOSTIH, …

·       ODHOD DOMOV OB 11.15 ZA UČENCE, KI NISO V OPB – KROŽNA VOŽNJA.

·       OPB SE PRIČNE OB 11.15.

·       KOSILO ZA UČENCE V OPB OB 12.30. Prijava na kosilo da srede, 20.6.2018.

·       Vožnja domov za učence iz OPB je ob 14.45.

Lepo pozdravljeni.

ŠTIPENDIJE ZA DEFICITARNE POKLICE

objavljeno: 17. jun. 2018 10:51 avtor: Vesna Breznik

Spoštovani,

 

s štipendijami za deficitarne poklice želimo spodbuditi mlade k vpisu v izobraževalne programe za deficitarne poklice in s tem zagotoviti ustrezno število mladih z znanji, potrebnimi za obstoj in razvoj posameznih gospodarskih panog. Dijaki, ki bodo v šolskem letu 2018/2019 obiskovali 1. letnik srednjega poklicnega izobraževanja, lahko vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice oddajo od 15. junija do vključno 20. septembra 2018. Čas oddaje vloge ni merilo za pridobitev štipendije.

 

Na novo lahko štipendijo pridobijo le dijaki 1. letnikov,  ki so prvič vpisani v izobraževalne programe za pridobitev deficitarnega poklica iz nabora deficitarnih poklicev za šolsko leto 2018/2019 in bodo s tem pridobili višjo izobrazbo od že pridobljene.

 

Nabor deficitarnih poklicev za katere je možno pridobiti štipendijo v šol. letu 2018/2019:

 

 

-       kamnosek/kamnosekinja,

-       mehatronik operater/operaterka,

-       izdelovalec/izdelovalka kovinskih konstrukcij,

-       instalater/instalaterka strojnih instalacij,

-       oblikovalec kovin orodjar/orodjarka,

-       elektrikar/električarka,

-       avtokaroserist/avtokaroseristka,

-       pek/pekarka,

-       slaščičar/slaščičarka,

-       mesar/mesarka,

-       tapetnik/tapetničarka,

-       mizar/mizarka,

-       zidar/zidarka,

-       klepar-krovec/kleparka-krovka,

-       izvajalec/izvajalka suho montažne gradnje,

-       tesar/tesarka,

-       slikopleskar-črkoslikar/slikopleskarka-črkoslikarka,

-       pečar/pečarka,

-       gozdar/gozdarka,

-       dimnikar/dimnikarka,

-       steklar/steklarka.

 

Dvojezični izobraževalni programi:

-       ekonomski tehnik/ekonomska tehnica (IS), ki se izvaja v italijanskem jeziku,

-       mehatronik operater/operaterka (DV), ki se izvaja v madžarskem jeziku,

-       strojni tehnik/strojna tehnica (DV), ki se izvaja v madžarskem jeziku,

-       kemijski tehnik/kemijska tehnica (DV), ki se izvaja v madžarskem jeziku.


 

Pomembne informacije

 

  • Podelili bomo do 1000 štipendij v višini 100 EUR mesečno v celotnem obdobju izobraževanja.
  • Prejemanje štipendije za deficitarne poklice ne vpliva na višino otroškega dodatka in na višino plačila dohodnine.
  • Dijak lahko istočasno prejema državno/Zoisovo štipendijo.
  • Štipendija za deficitarne poklice ni združljiva s kadrovsko štipendijo.
  • V primeru, da dijak ponavlja isti letnik oz. ne izpolnjuje pogojev za napredovanje v višji letnik, lahko štipendijsko razmerje miruje, vendar ne več kot eno leto.

 

Merila

 

V kolikor bomo prejeli več vlog, kot je na voljo sredstev, se bodo vloge razvrščale na podlagi naslednjih meril: 

 

  • višja povprečna ocena v zaključnem razredu osnovne šole,
  • višja povprečna ocena izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole.  

 

Vlogo, razpis in ostale informacije najdete na spletni strani sklada.

 

Za dodatne informacije za prijavitelje smo dosegljivi tudi po e-pošti: deficitarne@sklad-kadri.si in na telefonski številki 01 43 41 536.

OBVESTILO O ZAKLJUČNI PRIREDITVI OŠ BENEDIKT

objavljeno: 13. jun. 2018 02:22 avtor: Romana Slana   [ posodobljeno 13. jun. 2018 11:59 ]

Spoštovani.

19. 6. 2018  bo ob 17.00 uri v športni dvorani Benedikt zaključna prireditev OŠ Benedikt.

Učenci, ki nastopajo na odru in so ozvočeni (band, glavni igralci) in učenci, ki so v OPZ in  MPZ in nastopajo, pridejo v šolo ob 13.00 uri. Avtobus bo zanje peljal ob 12.00 uri s smeri Zagajski vrh - Trstenik–Ihova–Štajngrova-Trotkova-Benedikt in ob 12.30 uri s smeri Bačkova–Benediški Vrh–Ročica–Ženjak–Benedikt.

Ostali učenci pridejo v šolo ob 15.00. Avtobus bo zanje peljal ob 14.00 uri s smeri Zagajski vrh - Trstenik–Ihova–Štajngrova-Trotkova-Benedikt in ob 14.30 uri s smeri Bačkova–Benediški Vrh–Ročica–Ženjak–Benedikt.  

Za  učence bo v šoli organizirana tudi malica.

Za učence 1. razreda bo po potrebi organizirano jutranje varstvo, za učence od 1. do 5. razreda pa dopoldansko podaljšano bivanje. Otroka k jutranjemu varstvu in dopoldanskemu podaljšanemu bivanju prijavite do petka, 15. 6. 2018, pri razredničarki.


Po končani prireditvi bo za učence organiziran tudi prevoz domov.


Lep pozdrav,

 

                                                                                              Aljoša Bradač, mag. posl. ved

                                                                                                                      ravnatelj

                                                                       

Zadnji športni dan za učence od 6. do 8. razreda

objavljeno: 13. jun. 2018 02:20 avtor: Romana Slana

V ponedeljek, 18.6.2018, je zadnji športni dan s plavalno vsebino. V Male Moravce se odpravimo ob 8.20 uri in vrnemo ob 12.45. Cena bazena za tri ure je 3,80€, cena avtobusa pa je odvisna od števila otrok. Učenci morajo imeti pokrivala, sončno kremo in seveda primerna oblačila.

LP Irena

GASILSKI KROŽEK

objavljeno: 11. jun. 2018 07:21 avtor: Romana Slana

Spoštovani starši in skrbniki. 

PGD Benedikt  bo v sodelovanju z OŠ Benedikt organiziral še zadnjo uro gasilskega krožka v tem šolskem letu, ki bo v sredo, 13.6., ob 13.00  na šolskem igrišču.

Tudi tokrat se bodo lahko učenci preizkusili v različnih veščinah.

Vsi pa dobro vemo, da se lahko pri vajah otroci zmočijo,  zato prosimo, da imajo zraven rezervna oblačila.

Uro krožka  bodo vodili gasilci.

V upanju, da se vidimo, vas PGD Benedikt pozdravlja z gasilskim pozdravom

NA POMOČ!

1-10 of 127