Aktualno‎ > ‎

Obvestila in novice

OBVESTILO O POJAVITVI UŠI

objavljeno: 10. jan. 2018 11:15 avtor: Romana Slana   [ posodobljeno 10. jan. 2018 11:18 ]

Spoštovani starši.

Obveščamo Vas, da so se na šoli ponovno pojavile uši. Zato Vas prosimo, da svojim otrokom pregledate lasišče. V kolikor opazite sledi uši oz. gnid, Vas prosimo, da le-te odpravite z ustreznim šamponom, ki ga lahko kupite v lekarni, ob tem operite vso posteljnino in otrok naj ostane dan ali dva doma.

Hvala za razumevanje.


Večerni zimski pohod je ODPOVEDAN

objavljeno: 10. jan. 2018 02:01 avtor: Valerija Pernat

Pri planinskem krožku smo se nameravali v petek, 12. 1. 2018, podati na večerni pohod s svetilkami in lučkami po Arheološki cesti Benedikt. Žal nam vreme ni naklonjeno, zato bo pohod prestavljen. Učenci bodo pravočasno obveščeni o novem datumu, ki ga bomo skupaj s predstavnikom Planinskega društva Hakl in mentorico planinskega krožka na OŠ Sv. Trojica določili, ko bodo predvidene ustrezne vremenske razmere.

Lep planinski pozdrav,

Valerija Miklič, mentorica planinskega krožka

REZULTATI CANKARJEVEGA TEKMOVANJA

objavljeno: 5. jan. 2018 00:56 avtor: Vesna Breznik   [ posodobljeno 8. jan. 2018 03:13 ]

V torek, 12. 12. 2017, je potekalo šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Udeležilo se ga je 18 učencev od 4. do 9. razreda.

Bronasto Cankarjevo priznanje so osvojili naslednji učenci:
- Lorena Lovrec, 4. a 
- Nives Senekovič, 5. b
- Luka Lovrec, 7. a
- Timotej Gungl, 9. b

Učenec Timotej Gungl se bo udeležil še regijskega tekmovanja, ki bo v sredo, 24. 1. 2018, ob 14.00 uri na OŠ Sladki Vrh.

Vsem dobitnikom bronastih priznanja iskreno čestitamo.

ZAKLJUČEK KOLEDARSKEGA LETA 2017

objavljeno: 2. jan. 2018 07:20 avtor: Vesna Breznik   [ posodobljeno 2. jan. 2018 11:02 ]

Ob pričetku novega koledarskega leta radi pogledamo nazaj in prav je, da še mi pogledamo, kaj smo počeli zadnja dva šolskega dneva, preden smo se odpravili na zaslužene božično-novoletne počitnice.

V četrtek, 21. 12. 2017, so imeli učenci 1.-3. razreda pouka, saj so svoj dan dejavnosti izvedli že v začetku decembra z obiskom lutkovnega gledališča v Mariboru. Učenci 4. in 5. razreda so imeli tehnični dan: četrtošolci na temo Moje telo, petošolci pa so izdelovali voziček na pogon. Učenci od 6. do 9. razreda pa so v okviru naravoslovnega dneva v predstavitvah srednjih šolah razmišljali o svoji prihodnosti, kateri poklic bi bil komu najbolj pisan na kožo. 

Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo vsem 18 srednjim šolam s Ptuja in Maribora, ki so se prijazno odzvale našemu povabilu in se našim učencem predstavile. 

Fotografije naravoslovnega dneva z naslovom To bo moj poklic si lahko ogledate pod Aktualno - fotografije 2017/2018.

V petek, 22. 12. 2017, pa smo prav vsi uživali v kulturnem dnevu - jelkovanje. Pričeli smo ga s šolsko proslavo v športni dvorani. Proslave so se udeležili tudi g. župan, g. Milan Gumzar, predsednik kulturnega društva Atlantida, g. Mlasko, ter poslanec državnega zbora Republike Slovenije, g. Franci Breznik. Slednja sta šoli in našim učencem izročila nekaj slovenskih zastav ter koledarje kulturnega društva, ki jih bo prejela vsaka družina, ki ima otroke vpisane na našo šolo. 
Po zaključenem kulturnem programu, ki so ga popestrili mladi recitatorji, otroška pevska zbora, plesna skupina ter šolski band, so šolski radijci pripravili pregled letnih dogodkov tako na šoli kot širše v Sloveniji oz. svetu.

Dan je minil še v znamenju medsebojnega druženja in plesa ter v izražanju lepih želja za prihajajoče novo leto.

Na tem mestu bi radi zaželeli vse dobro v letu 2018 tudi vsem vam, ki si vzamete čas in nas spremljate tudi na naši spletni strani. Kdor jo redno spremlja, lahko najde marsikaj novega, zanimivega, poučnega, koristnega ...  Le hoteti videti je potrebno.

Srečno 2018!

Obisk starejših občanov občine Benedikt

objavljeno: 22. dec. 2017 03:37 avtor: Valerija Pernat

V okviru interesne dejavnosti Prostovoljstvo in v sodelovanju s predsednikom OO RK Benedikt, mag. Milanom Repičem, smo obiskali starejše občane naše občine, in sicer tiste, ki so stari 90 let in več. V tem letu je to kar 9 občank, zato smo obiske razdelili na dva četrtka, in sicer na 14. in 21. december. Devetošolci Neli Potočnik, Lara Štrekelj, Klemen Geratič, Lana Rajter in Barbara Tretnjak so zanje pripravili tudi vprašanja o njihovem življenju ter tako izvedeli marsikaj novega in zanimivega o "starih" časih. Prav tako smo jih razveselili z manjšimi pozornostmi, za katere je poskrbela OO RK Benedikt ter šola z izdelki učencev. Ob koncu smo jim voščili lepe božične praznike ter jim zaželeli polno zdravja in vse dobro v novem letu.

 
 

  
 

 

 


ZAHVALA

objavljeno: 19. dec. 2017 13:37 avtor: Vesna Breznik

V torek, 19. 12. 2017, smo na OŠ Benedikt izvedli božični bazar. 

Kar nekaj časa v mesecu decembru so na šoli v okviru pouka, podaljšanega bivanja, jutranjega varstva nastajali različni izdelki. Izdelke so učenci prinašali tudi od doma, saj smo k sodelovanju povabili starše in stare starše in tako poskrbeli za prijetno medgeneracijsko druženje in povezali prijetno s koristnim. Nastali so čudoviti izdelki, izdelki neprecenljive vrednosti, ki smo jih ponudili na našem bazarju.

Piko na i je dodala prisotnost številnih obiskovalcev na današnjem bazarju, ki so poskrbeli, da ves naš trud ni bil zaman.

V vabilu na božični bazar smo zapisali: "Naši izdelki so neprecenljivi, vaš prostovoljni prispevek zanje pa bo pripomogel k izvedbi številnih dejavnosti na šoli in vrtcu, katere sofinanciramo s strani šolskega sklada." Ta trditev se je izkazala za več kot resnično, saj nam je s skupnimi močmi uspelo zbrati 1367,81 € prostovoljnih prispevkov.

Zato naj velja zahvala vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali tako pri pripravi kot pri izvedbi božičnega bazarja. Seveda se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki ste s svojim prispevkom pripomogli k izvedbi marsikatere dejavnosti v šoli in vrtcu.

Hvala.
Fotografija osebe Osnovna šola Benedikt.              Fotografija osebe Osnovna šola Benedikt.


                                Fotografija osebe Osnovna šola Benedikt.           


                     Fotografija osebe Osnovna šola Benedikt.


Fotografija osebe Osnovna šola Benedikt.     
              Fotografija osebe Osnovna šola Benedikt.

JELKOVANJE 2017

objavljeno: 19. dec. 2017 02:04 avtor: Vesna Breznik

V petek, 22. 12. 2017, bomo z 2. kulturnim dnevom za učence od 1. do 9. razreda zaključili koledarsko leto 2017 s šolsko proslavo v športni dvorani Benedikt s pričetkom ob 8.30.
Vabljeni.

TO BO MOJ POKLIC

objavljeno: 19. dec. 2017 01:47 avtor: Vesna Breznik

V četrtek, 21. 12. 2017, bo na naši šoli  potekal naravoslovni dan. Osrednja tema dneva je  To bo moj poklic.  Učenci šestega, sedmega, osmega in devetega razreda se bodo seznanili s programi, ki jih izvajajo  srednje šole in bodo prisostvovali  na različnih  delavnicah. Oglede  in predstavitve posameznih poklicev  v delavnicah  bodo predstavili predstavniki srednjih šol.

Ta dan bodo z nami naslednje srednje šole:

1.      Srednja elektro-računalniška šola Ptuj

2.       Srednja strojna šola Ptuj

3.       Srednja ekonomska šola Ptuj

4.       SERŠ- Maribor

5.       Srednja kemijska šola in gimnazija Ruše

6.       Izobraževalni center Piramida

7.       II. gimnazija Maribor

8.       Srednja prometna šola Maribor

9.      Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor

10.   Škofijska gimnazija Antona Martina  Slomška Maribor

11.   Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor

12.   Šolski center Rogaška Slatina

13.   Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor

14.   Srednja trgovska šola Maribor

15.   Srednja strojna šola Maribor

16.   I. gimnazija Maribor

17.   Srednja ekonomska šola Maribor

18.   Srednja biotehniška šola Maribor

VABILO NA BOŽIČNI BAZAR

objavljeno: 12. dec. 2017 02:28 avtor: Vesna Breznik   [ posodobljeno 12. dec. 2017 02:29 ]

Image result for božič

Učenci OŠ Benedikt vas vabimo na božični bazar, ki bo v torek, 19. 12. 2017, v jedilnici šole, od 17. do 19. ure v okviru popoldanskih govorilnih ur.

Pripravili smo božično-novoletne izdelke.

Naši izdelki so neprecenljivi, vaš prostovoljni prispevek zanje pa bo pripomogel k izvedbi številnih dejavnosti na šoli in vrtcu, katere sofinanciramo s strani šolskega sklada.

 

VLJUDNO VABLJENI!

 

Učenci OŠ Benedikt

 

Dan človekovih pravic

objavljeno: 11. dec. 2017 01:39 avtor: Valerija Pernat

Včeraj, 10. decembra, je bil Svetovni dan človekovih pravic. Na ta dan je bila leta 1948 v Parizu sprejeta splošna deklaracija človekovih pravic. To je še vedno pomemben in aktualen mednarodni dokument, na podlagi katerega so prav vsem ljudem zagotovljene človekove pravice.

Prostovoljci iz 9. razreda smo se priključili kampanji "maraton pisanja apelov Pišem za pravice", ki jo vodi Amnesty International Slovenije. V prihodnjih tednih bomo tej tematiki namenili pozornost ter izvajali delavnice po razredih. Pisali bomo apele in zbirali podpise ter s tem pomagali k odpravi kršitev.

Spoštujmo svoje pravice in pravice drugih!Amnesty International - Šola človekovih pravic

1-10 of 64