Arhiv novic in obvestil

Šolsko leto 2018/2019

Obvestilo o dnevu OŠ Benedikt

sreda, 27. 3. 2019, 14:53, objavila Romana Slana

Spoštovani.

6. 4. 2019 bomo obeležili že 10. dan šole OŠ Benedikt. Ta dan je po sklepu Ministrstva za šolstvo delovni dan. Pouk se ne bo izvajal, je pa za učence naše šole obvezna prisotnost na dobrodelni prireditvi, ki bo ob 15.00 uri v športni dvorani Benedikt. Izkupiček zbranih prostovoljnih prispevkov je namenjen šolskemu skladu.

Učenci, ki nastopajo na odru in so ozvočeni (band, glavni igralci), pridejo v šolo ob 11.00 uri.

Učenci, ki so v OPZ (3., 4., 5. razred) in MPZ, pridejo v šolo ob 11.45 uri. Avtobus bo zanje peljal ob 10.45 uri s smeri Zagajski vrh–Trstenik–Ihova–Štajngrova–Trotkova–Benedikt in ob 11.15 uri s smeri Bačkova–Benediški Vrh–Ročica–Ženjak–Benedikt.

Za te učence bo v šoli po generalki organizirana malica.

Ostali učenci pridejo v šolo ob 14.20. Avtobus bo zanje peljal ob 13.20 uri s smeri Zagajski vrh–Trstenik–Ihova–Štajngrova–Trotkova-Benedikt in ob 13.50 uri s smeri Bačkova–Benediški Vrh–Ročica–Ženjak–Benedikt.

Po končani prireditvi bo za učence organiziran tudi prevoz domov.

Lep pozdrav,

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Proslava ob dnevu žena in materinskem dnevu

ponedeljek, 25. 3. 2019, 21:42, objavila Melita Kramberger

V nedeljo, 24. 3. 2019 ob 15. uri, je bila v Domu kulture Benedikt proslava ob dnevu žena in materinskem dnevu. Nekateri učenci naše šole so na tej proslavi nastopali in se več kot odlično odrezali. Vsem nastopajočim velik hvala. Na spodnji povezavi si lahko ogledate slike s prireditve.

Naravoslovni dan – Očistimo Zemljo

torek, 19. 3. 2019, 16:21, objavila Aleksandra Borovnik

Spoštovani starši in skrbniki.

V soboto, 23. 3. 2019, bo v skladu z Letnim delovnim načrtom OŠ Benedikt potekal naravoslovni dan pod naslovom Očistimo Zemljo. Učenci in delavci šole se bomo priključili akciji čiščenja okolja pod okriljem Občine Benedikt. Učenci od 2. do 9. razreda skupaj z učitelji spremljevalci se bodo udeležili čistilne akcije po predelih, kjer so učenci doma. Učenci prvih razredov se udeležijo čistilne akcije skupaj s svojimi starši oz. skrbniki. V šoli ne bo nobenih aktivnosti (jutranjega varstva, šolskih prevozov, podaljšanega bivanja, RAP). Za malico bo poskrbljeno na terenu, kjer bodo učenci čistili. Učenci se zberejo na svoji lokaciji čiščenja ob. 9.00 uri, kjer bodo dobili vreče in rokavice. Naravoslovni dan bo trajal predvidoma do 12. ure. Učenci, ki se ne bodo udeležili naravoslovnega dne, morajo do petka zjutraj odjaviti malico za ta dan.

Vodji tehniškega dneva: Aleksandra Borovnik in Suzana Zelko

Ravnatelj šole: Aljoša Bradač, mag. posl. ved

Šolski band OŠ Benedikt na »ŠANS 2019«

petek, 15. 3. 2019, 9:20, objavil Igor Koser

V petek, 8. 3. 2019, se je Šolski band OŠ Benedikt udeležil 2. vseslovenskega srečanja osnovnošolskih glasbenih skupin – ŠANS 2019. Na prireditvi, ki je potekala na OŠ Voličina, se je predstavilo 15 skupin iz različnih koncev Slovenije.

Naš bend so zastopali: Luka Tavželj, Nick Trojner, Alex Potočnik, Pia Zorman, Karin Kocbek Bratina, Sara Cerjak, Alja Družovec, Eva Ostojič in Nika Peklar ter mentorja Darjan Kocmut in Igor Koser.

Zaigrali so pesem Vrhovi od Neishe in pesem One of us od skupine ABBA. Na festivalu so se odlično odrezali, zato si zaslužijo "en velik aplavz".

Igor Koser, mentor Šolskega benda OŠ Benedikt

Tekmovanje iz ROBOsleda

ponedeljek, 11. 3. 2019, 9:44, objavila Suzana Zelko

V četrtek, 7. marca, je na SERŠ-u v Mariboru potekalo tekmovanje iz ROBOsleda. Učenci so sestavili robote, ki so se merili v hitrostnem dirkanju po pripravljeni stezi. Iz naše šole se je tekmovanja udeležilo 6 učencev: Rok Anžel, Benjamin Gungl, Alen Holc, Matic Perko, Žak Šaruga in Nejc Zögling. V kategoriji poznavalec je učenec Benjemin Gungl osvojil drugo mesto. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

Mentorica: Suzana Zelko

Vabilo na Lutkarije

četrtek, 7. 3. 2019, 11:51, objavila Viktorija Kukovec Potrč

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), območna izpostava Lenart, v sodelovanju z OŠ Benedikt in občino Benedikt Vas prijazno vabimo na Lutkarije 2019 - območno srečanje lutkovnih skupin iz občin Benedikt, Sveta Ana in Sveta Trojica v Slovenskih goricah, ki bo v četrtek, 14. marca 2019, ob 10.00, v Domu kulture Benedikt.

Prost vstop!

Poskusno preverjanje znanja v 3. razredu

četrtek, 7. 3. 2019, 10:02, objavila Romana Slana

Spoštovani starši oz. skrbniki.

V letošnjem šolskem letu smo bili izbrani v vzorec šol, kjer se bo izvajalo poskusno preverjanje znanja v 3. razredu. Na njem bodo sodelovali vsi učenci 3. razreda v OŠ Benedikt.

Poskusno preverjanje bo potekalo iz slovenščine 3. aprila 2019, iz matematike pa 9. aprila 2019.

Učenci za to preverjanje ne dobijo pisne ocene, pač pa ste starši oz. skrbniki obveščeni o rezultatih. Prav tako boste starši junija 2019 izvedeli, kako uspešen je bil vaš otrok v primerjavi z drugimi tretješolci v Sloveniji.

Ajoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Medobčinski parlament

četrtek, 7. 3. 2019, 9:10, objavila Marjana Zorko

V sredo, 6. marca 2019 je v Lenartu potekal 29. medobčinski otroški parlament, ki sta ga letos organizirali OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol in naša šola – OŠ Benedikt. Našo šolo je pod mentorstvom učiteljic Marjane Zorko in Renate Klemenčič zastopalo 5 učencev naše šole: Nika Peklar, Lana Režonja, Timotej Hrastnik, Karin Kocbek Bratina in Špela Lovrec, ki je zasedanje skupaj s še enim učencem iz Jurovskega Dola tudi vodila.

Na zasedanju smo razpravljali o sodelovanju in o povezovanju. Razpravljalci smo se aktivno vključevali v debato, nato pa smo v delavnicah delali aktivne načrte o tem, kako bi se lahko v okviru ideje o kulturnem avtobusu med šolami, ki so sodelovale na zasedanju, aktivno povezovali in sodelovali. Upamo, da bo naša ideja tudi zaživela.

Naši učenci so našo šolo več kot odlično zastopali. Lana je kot predstavnica vseh učencev, ki so se udeležili medobčinskega parlamenta v živo na Radiu Slovenske Gorice poročala o dogajanju, Timoteju pa je za las ušla uvrstitev na regijski parlament. Vsem – Niki, Lani, Timoteju, Karin in Špeli iskreno čestitamo za odlično opravljeno delo in se jim s ponosom zahvaljujemo za njihov prispevek k dobremu imenu naše šole.

Tudi letos nas bodo obiskali prijatelji iz Mehike

torek, 5. 3. 2019, 22:25, objavila Darja Stražišnik

14. maja 2018 so nas obiskali prijatelji iz Mehike. Dva učenca in dva učitelja iz Primary School GYM iz Pachuce (Hidalgo, Mexico) so nam predstavili tamkajšnji način življenja. Pridružili so se nam pri pouku in predstavili mehiško hrano, pijačo ter običaje. Naši sedmošolci pa so jih popeljali po Benediktu in jim razkazali lokalne znamenitosti. Učenci iz Mehike so se udeležili tudi našega pouka, kjer smo jih naučili o naših slovenskih običajih, jim pripravili slovenske dobrote, jih razgibali v telovadnici, pa še naučili smo jih nekaj plesnih korakov. Obisk so pri nas zaključili 22. maja in obljubili, da v juniju 2019 spet pridejo.

V preteklem šolskem letu so nas obiskali šestošolci iz Primary School GYM (Pachuha, Hidalgo, Mexico). Imeli smo se čudovito in natkali kar nekaj spominov in prijateljskih vezi. Čudovite izkušnje se bodo nadaljevale tudi letos! Nova skupina šestošolcev je že napovedala svoj obisk in ne samo to-tudi pisali so nam! Pisem smo se zelo razveselili. V njih se predstavljajo naši novi prijatelji, ki nas bodo v začetku junija obiskali. Nestrpno vas pričakujemo in odštevamo dni ... do junija.

Zimska šola v naravi (peti dan)

ponedeljek, 4. 3. 2019, 10:35, objavila Irena Kos

Spoštovani starši in skrbniki!

Pošiljam vam še utrinke zadnjega dne šole v naravi. Učenci so po svojih močeh premagali progo, se po kosilu poslovili od svojih novih prijateljev z OŠ Raka in se z velikim veseljem odpravili domov.

Za nami je še ena šola v naravi, ki smo jo uspešno zaključili. Hvala učiteljici Barbari Wehrle in učitelju smučanja za pomoč. Zahvaljujem se tudi učiteljema iz OŠ Raka za prijetno sobivanje in osebju hotela Areh. V hotelu Zarja nam je vselej lepo.

Vpis novincev v vrtec

četrtek, 28. 2. 2019, 22:50, objavil Dani Sajtl

Vrtec Benedikt vpisuje novince za šolsko leto 2019/20. Vloga za vpis je dosegljiva tudi preko spodnje povezave.

Zimska šola v naravi (četrti dan)

četrtek, 28. 2. 2019, 21:20, objavila Irena Kos

Preživeli smo prečudovit sončen dan. Res smo želeli smučati v kratkih rokavih, pa smo se temu le odpovedali ... Popoldan nam je popestril lovec, večer pa smo si popestrili sami. Učenci obeh šol so se predstavili s svojimi duhovitimi točkami, nato pa je sledil utrujajoč ples. Slike s plesa so nekoliko slabše, bilo je temno, vroče in na poskok.

Jutri nas čaka še smučarsko tekmovanje. Doma nas pričakujte okrog 16.00 ure.

Lepo noč, Vaši smučarji

Zimska šola v naravi (tretji dan)

sreda, 27. 2. 2019, 22:15, objavila Irena Kos

Današnji dan nam je postregel z zelo lepo smuko. Kljub zelo toplemu vremenu že od jutra, smo imeli zelo lepo in trdo progo vse do 14.00 ure. Uživanje ...

Popoldan so nam postregli s predavanjem alpinista, zvečer pa še s predavanjem splavarja.

Lep pozdrav in ne skrbite, mi smo OK.

Šolsko tekmovanje v znanju fizike za Stefanova priznanja

sreda, 27. 2. 2019, 21:38, objavila Jelka Pulko

Šolsko tekmovanje je potekalo v sredo, 6. februarja 2019. Sodelovalo je 17 učencev 8. in 9. razreda OŠ Benedikt. Iz 8. razreda je sodelovalo 11 učencev in iz 8. razreda 6 učencev. Bronasto priznanje so prejeli:

 • Sara Cerjak, 8. razred,
 • Gašper Šijanec, 8. razred,
 • Benjamin Gungl, 9. razred,
 • Lovro Repič, 9. razred,
 • Karin Kocbek Bratina, 9. razred.

Regijsko tekmovanje bo 15. 3. 2019 na OŠ Sv. Ana. Udeležijo se ga Benjamin Gungl, Lovro Repič in Sara Cerjak. Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke.

Vodja šolskega tekmovanja: Jelka Pulko

Šolsko tekmovanje iz naravoslovja Kresnička

torek, 26. 2. 2019, 22:11, objavila Jožica Kovačič

V sredo, 6. 2. 2019, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz naravoslovja Kresnička. Tekmovanja se je udeležilo 11 učencev iz 4. in 5. razreda. Priznanja prejmejo naslednji učenci:

 • Luka Tavželj iz 4. a razreda,
 • Enej Huber iz 4. b razreda,
 • Žiga Ploj iz 4. a razreda,
 • Mihel Mai Leva iz 5. b razreda in
 • Aljaž Dvoršak iz 5. a razreda.

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke!

Vodja šolskega tekmovanja: Jožica Kovačič

Zimska šola v naravi (drugi dan)

torek, 26. 2. 2019, 20:45, objavila Irena Kos

Kljub smučanju skoraj v kopalkah, smo lepo preživeli današnji dan. Uspešno napredujemo in smo danes že vsi okusili, kaj pomeni beseda vlečnica. Popoldan smo se izobraževali in ponovili FIS pravila.

Zvečer smo napeli naše "sive celice" in ugotovili, da še delujejo. Ob dobri hrani in toplem sončku, bomo preživeli ...

Zimska šola v naravi (prvi dan)

ponedeljek, 25. 2. 2019, 21:45, objavila Irena Kos

Prvi dan zimovanja je za nami, vsaj kar se tiče smučanja in dejavnosti v naravi. Uspeli smo ... Danes nas je obiskal g. Franček in nam popestril večer z zgodbami s Pohorja.

Snega je zaenkrat dovolj, neke brzine ravno ne proizvajamo, počasi in sigurno ...

Lep večer.

-----------------

Učenci 6. a in b razreda so srečno prispeli na Areh in se že veselijo zimskih radosti.

Tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje

ponedeljek, 25. 2. 2019, 8:31, objavila Mihaela Ruhitel

V sredo, 23. 1. 2019, je na OŠ Borcev za severno mejo v Mariboru potekalo območno tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Tekmovanja sta se udeležili Sara Cerjak iz 8. a razreda in Eva Ostojič iz 9. b razreda mentorice Petre Cafnik Novak. Sara Cerjak je prejela srebrno priznanje. Dobitnici srebrnega priznanja iskrene čestitke.

Mihaela Ruhitel, organizatorka Cankarjevega tekmovanja

Srebrno priznanje Lovru Repiču iz znanja zgodovine na območnem tekmovanju

nedelja, 24. 2. 2019, 21:19, objavila Milena Salobir

Učenec 9. a razreda, Lovro Repič, je 5. 2. 2019 na OŠ Miklavž na Dravskem polju, na območnem tekmovanju iz znanja zgodovine na temo Ob 150-letnici prvega tabora na Slovenskem - od čitalniškega gibanja, besed, do taborov na Slovenskem dosegel srebrno priznanje.

Lovro, iskrene čestitke.

Obvestilo učencem in staršem 6. a in b za zimsko šolo v naravi

sobota, 16. 2. 2019, 16:54, objavila Irena Kos

Spoštovani!

Odhod v malo bolj zasnežene kraje je predviden v ponedeljek, 25. 2. 2019, ob 8.00 uri izpred športne dvorane Benedikt.

Oprema za učence, ki nimajo svoje, je urejena. Prosim, da v nedeljo pogledate na šolsko stran, če bi prišlo do kakšnih sprememb. V primeru, da otrok zboli v počitniških dneh, mi prosim, javite. Kontaktna številka: 040 327 429 (Irena).

Če vas bo zamikalo, da želite videti otroka, poglejte na šolsko spletno stran. Potrudili se bomo, da bomo vsak dan v stiku z vami. Lepo počitnice!

Irena

Uradne ure v tajništvu šole v času zimskih počitnic

četrtek, 14. 2. 2019, 8:43, objavila Mojca Fras

Uradne ure v tajništvu šole bodo v času zimskih počitnic od 18. 2. do 22. 2. 2019:

 • ponedeljek: ni uradnih ur
 • torek: od 8.00 do 14.00 ure
 • sreda: od 8.00 do 14.00 ure
 • četrtek: od 8.00 do 14.00 ure
 • petek: ni uradnih ur

Šport za sprostitev - dejavnosti v Mariboru

ponedeljek, 11. 2. 2019, 13:05, objavila Irena Kos

Spoštovani starši oz. skrbniki!

V sredo, 13. 2. 2019, bomo z učenci, ki so prijavljeni k predmetu Šport za sprostitev, obiskali dve športni dejavnosti v Mariboru. Odhod izpred športne dvorane je ob 14.45 uri, prihod pa ob 19.45 uri. Biljard je gratis, drsanje in avtobus pa sta za plačati. Drsanje in drsalke (2,5 € + 2,3 €), cena avtobusa pa je odvisna od števila udeležencev.

Irena Kos

Razvedrilna matematika

četrtek, 7. 2. 2019, 13:17, objavila Romana Slana

Učenec Benjamin Gungl se je v soboto, 26. 1. 2019, udeležil državnega prvenstva iz razvedrilne matematike. Dosegel je srebrno priznanje, za kar mu iskreno čestitam.

Mentorica Romana Slana

Nočni pohod z lučkami po občini Sveta Ana

ponedeljek, 4. 2. 2019, 22:59, objavila Melita Kramberger

V petek, 1. 2. 2019, so se mladi planinci iz OŠ Benedikt, vrtca Benedikt in OŠ Sveta Trojica podali na nočni pohod z lučkami po sosednji občini Sveta Ana. Zbralo se je okoli 120 pohodnikov. Po uri in pol hoje, ki je potekala večinoma po asfaltni cesti, so se ustavili v zeliščni zemljanki-čajnici, kjer jih je pričakala prijazna ga. Kolarič in otrokom ob toplem kaminu prebrala pravljico o Botri zimi, jim povedala nekaj zanimivosti o zeliščih ter jih postregla s čajem in pecivom, okrepčali so se tudi starši, izvedeli nekaj informacij o zgodovini zeliščnega vrta in njihovi dejavnosti, s katero se ukvarjajo. Polni novih vtisov so se vrnili proti domu. Naslednji predviden pohod bo konec marca v Haloze.

Hvala vodnikom PD Hakl za organizacijo pohoda in učiteljicam spremljevalkam.

Melita Kramberger, mentorica planinskega krožka

Rezultati šolskega tekmovanje iz kemije

četrtek, 31. 1. 2019, 9:50, objavila Barbara Waldhütter

Dne 21. 1. 2019 je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz kemije. Tekmovanja se je udeležilo 7 učencev iz osmega in 8 učencev iz devetega razreda.

Bronasto priznanje sta dosegla: Sara Cerjak in Jakob Rajšp iz 8. razreda.

Na državno tekmovanje pa so se uvrstili: Sara Cerjak in Jakob Rajšp iz 8. razreda ter Alja Družovec iz 9. razreda. Državno tekmovanje bo potekalo 30. 3. 2019 na OŠ Maks Durjava v Mariboru.

Iskrene čestitam dobitnikom priznanj in uvrščenim na državno tekmovanje! Mentorica: Barbara Waldhütter

Tekmovanje v malem nogometu za mlajše deklice

četrtek, 31. 1. 2019, 9:40, objavila Irena Kos

V sredo, 6. 2. 2019, bo v Voličini tekmovanje v malem nogometu za mlajše deklice. Barve šole bodo zastopale: Živa Juršnik, Laura Horvat, Ana Krepek, Nuša Fridau, Staša Pintarič, Sara Pelc, Lara Hajnžič, Vanessa Belna. Domov se vrnemo po tretji uri.

Varno z internetom

ponedeljek, 28. 1. 2019, 22:06, objavila Vesna Breznik

Otroci in mladostniki so najbolj ranljivi uporabniki interneta, saj tehnično sicer računalnik in internet obvladajo do popolnosti, toda zaradi svoje mladosti in neizkušenosti, pa tudi pretirane radovednosti, se lahko kaj hitro ujamejo v skrivne pasti interneta.

Splet je za otroka velik, neznan prostor in za to je pomembno, da je nanj pripravljen. Otrok mora biti dovolj zrel, da bo znal prepoznati nevarnosti in se jih ubraniti.

Zato smo se v letošnjem šolskem letu odločili, da pričnemo izvajati šolski projekt Varno z internetom, ki je namenjen učencem od 3. do 9. razreda. Učenci so se lahko prijavili na delavnice, ki jih izvaja pedagoginja Vesna Breznik v dogovoru z učenci. Preko delavnic se učenci učijo smiselno uporabljati spletne strani, prepoznavajo pasti in nevarnosti ob uporabi družbenih omrežij, predvsem pa spoznavajo oblike pomoči v primeru, da so žrtve spletnega ustrahovanja ali česa podobnega.

Prav tako smo v ponedeljek, 28. 1. 2019, organizirali delavnice Safe.si za učence 3., 7. in 8. razreda. Tretješolci so se seznanjali z nevarnostjo interneta v delavnici Ne bodi ovčka na internetu, sedmošolci so spoznavali varovanje zasebnosti in uporabo družabnih omrežij, osmošolci pa zasvojenost s sodobnimi tehnologijami.

Posebno pozornost bomo 5. 2. 2019 namenili dnevu varne rabe interneta, ki v letošnjem letu poteka pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet«. Pravzaprav je cilj prihajajočih aktivnosti v okviru celotnega meseca varne rabe interneta spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike interneta.

Pri vsem tem oz. pri celostni vzgoji naših otrok glede digitalne tehnologije imajo pomembno vlogo tudi starši. Digitalne tehnologije in internet so prinesli številne nove izzive, s katerimi se pri vzgoji otrok staršem ni vedno lahko soočati. Vprašanja varovanja zasebnosti, spletnega nasilja, objavljanja vsebin in kdaj sploh začeti otroka vpeljevati v uporabo digitalnih tehnologij marsikomu povzroča skrbi. Pomembno je, da se starši z otrokom pogovarjate o nevarnostih na spletu, se skupaj učite varne uporabe spleta in pravilnega vedenja na družabnih omrežjih. Starši ste za svojega otroka odgovorni in zato je pomembno, da tudi vi postavljate pravila in ste jim v prvi vrsti tudi zgled.

Z roko v roki bomo skupaj poskrbeli za varnost vaših in naših otrok pri uporabi digitalne tehnologije in interneta.

Spoštovani starši oz. skrbniki učenk in učencev šestih razredov

ponedeljek, 28. 1. 2019, 9:58, objavila Irena Kos

Približuje se zimska šola v naravi, zato vas prosim, da se udeležite roditeljskega sestanka, ki bo v torek, 5. 2. 2019, v učilnici SLO (6. b) ob 16.00 uri. Lepo vabljeni! Irena Kos

Zimski športni dan

četrtek, 24. 1. 2019, 14:51, objavila Suzana Zelko

V sredo, 23. 1. 2019, so imeli učenci od 5. do 9. razreda športni dan. Urili so se v smučanju in drsanju.
Tisti, ki so se odločili za drsanje, so obiskali Ledeno dvorano Tabor v Mariboru, smučarji pa so uživali v zimski idili na Rogli.

Zimski športni dan

ponedeljek, 21. 1. 2019, 11:40, objavila Irena Kos

V sredo, 23. 1. 2019, bo zimski športni dan. Učenci od 5. do 9. razreda imajo smučanje (Rogla) in drsanje (Ledna dvorana MB).

Smučarji se boste prijavili v šoli ali na št. 040 237 429 (Irena). Cena karte je 14 €, cena avtobusa (okrog 7 €) pa je odvisna od števila prijavljenih na avtobusu. Pobiram na avtobusu. Odhod na Roglo je ob 8.00 izpred športne dvorane Benedikt.

Za drsalce je odhod je ob 7.15 izpred Petelinove kleti, po končanem drsanju so aktivnosti v šoli.

Vsi se pripeljete v šolo s prvo vožnjo. Za točne ure povprašajte šoferja. Drsalci se, prosim, primerno oblecite. Obvezne so rokavice.

Cena avtobusa bo odvisna od števila prijavljenih, plačilo po položnicah. Za drsalke in drsanje bomo pobirali denar v šoli. Cena drsanja: 2 €, cena drsalk: 2 €

Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2019/2020 (273. javni razpis)

ponedeljek, 21. 1. 2019, 11:11, objavila Maja Mencigar

Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Vlogo bo možno oddati od 15. 6. 2019 do 20. 9. 2019.

Dvoranski nogomet – dekleta

ponedeljek, 14. 1. 2019, 10:12, objavila Irena Kos

V petek, 11. 1. 2019, smo se udeležili nogometnega tekmovanja, ki je potekalo na OŠ Voličina. Po desetih tekmah je bil izplen sledeč:

 1. OŠ Voličina
 2. OŠ Benedikt
 3. OŠ Sv. Ana

Ekipo so sestavljale Živa Juršnik, Laura Horvat, Nuša Fridau, Lara Hajnžič, Staša Pintarič, Sara Pelc, Ana Krepek, Vanessa Belna, Daša Bratuša, Barbara Vogrin, Aleksandra Geratič in Mojca Petek.

Dekletom čestitam za odlične nogometne borbe.

Poročilo o šolskem tekmovanju iz razvedrilne matematike

ponedeljek, 7. 1. 2019, 18:36, objavila Romana Slana

Šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike je potekalo 3. decembra 2018. Sodelovalo je 37 tekmovalcev od 5. do 9. razreda OŠ Benedikt.

 • 5. razred: 11 tekmovalcev, bronasto priznanje: Tomaž Šijanec
 • 6. razred: 8 tekmovalcev
 • 7. razred: 6 tekmovalcev
 • 8. razred: 10 tekmovalcev, bronasto priznanje: Lana Režonja, Sara Cerjak in Jakob Rajšp
 • 9. razred: 2 tekmovalca, bronasto priznanje: Benjamin Gungl, ki se je uvrstil tudi na državno tekmovanje

Državno tekmovanje bo 26. 1. 2019 v OŠ Križevci. Čestitam dobitnikom priznanj in upam, da se srečamo na tem tekmovanju znova v naslednjem šolskem letu.

Mentorica Romana Slana

Obvestilo za plavalni tečaj

petek, 4. 1. 2019, 7:13, objavila Doris Ficko

Učenci 3. razreda bodo v času, od 7. 1. do 11. 1. 2019, obiskovali plavalni tečaj v Termah Ptuj.

Učenci pridejo v šolo ob 7.30, da se bomo pripravili na odhod, ki bo že ob 8.15, biti morajo točni. Otroci bodo v bazenu tri šolske ure, vmes bodo imeli počitek ter malico, ki jo bomo dobili v šoli. Kljub temu, naj imajo zraven še malico od doma (npr. rogljiček, štručka, voda, banana), ki jo bodo pojedli po končanem plavalnem tečaju. V Benedikt se vračamo okrog 13.00 tako, da bodo lahko še pojedli kosilo. Če ga kdo ne želi, naj ga v tajništvu ali na spletni strani odjavi. Učenci prinesejo v ponedeljek torbe v šolo in jih v petek odnesejo domov.

Za plavanje potrebujejo: kopalke, malo brisačo za lase, večjo brisačo in vrečko, v katero bodo po plavanju dali mokre stvari. Deklice naj imajo spete lase. Če kateri dan otrok česarkoli ne bo prinesel domov ali bo kaj zamenjal, nam to prosim sporočite. Tudi če je potrebno še karkoli sporočiti, nam to zaupajte.

Glede slabosti zaradi vožnje, nabavite otrokom tabletke proti slabosti. Imajo naj vrečko v dosegljivem žepu nahrbtnika v primeru, da do slabosti pride. Otroci bodo po prihodu v šolo lahko šli v podaljšano bivanje, na avtobus ali peš domov. Če ima kateri izmed otrok kakšno zdravstveno težavo, na katero moramo opozoriti vaditelje, nam sporočite.

Lep pozdrav! Učiteljica Doris Ficko

Tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje

četrtek, 3. 1. 2019, 14:55, objavila Mihaela Ruhitel

V torek, 11. 12. 2018, je potekalo šolsko tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Tekmovali so učenci od 4. do 9. razreda. Tekmovalo je 19 učencev.

Bronasto priznanje so prejele naslednje učenke:

 • Lana Gornik Koler iz 4. b (mentorica Antonija Zorko)
 • Lorena Lovrec iz 5. a (mentorica Jožica Kovačič)
 • Zala Kocbek iz 6. a (mentorica Petra Cafnik Novak)
 • Laura Horvat iz 7. b (mentorica Petra Cafnik Novak)

Območnega tekmovanja se bosta udeležili:

 • Sara Cerjak iz 8. a (mentorica Petra Cafnik Novak)
 • Eva Ostojič iz 9. b (mentorica Petra Cafnik Novak)

Vsem dobitnikom priznaj iskrene čestitke. Udeleženkam območnega tekmovanja pa uspešno tekmovanje. Območno tekmovanje bo potekalo, 23. 1. 2019 ob 14.00 uri, na OŠ Borcev za severno mejo v Mariboru.

Mihaela Ruhitel, organizatorka Cankarjevega tekmovanja

Obvestilo o pojavu uši

četrtek, 3. 1. 2019, 11:36, objavila Romana Slana

Spoštovani.

Obveščamo Vas, da so se na šoli ponovno pojavile uši. Zato Vas prosimo, da svojim otrokom pregledate lasišče. V kolikor opazite sledi uši oz. gnid, Vas prosimo, da le-te odpravite z ustreznim šamponom, ki ga lahko kupite v lekarni. Ob tem operite vso posteljnino in otrok naj ostane dan ali dva doma.

Več o ušeh in uspešnih načinih preventive in boja proti ušem najdete tukaj:

Hvala za razumevanje.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved., ravnatelj

Voščilo ob iztekajočem letu

ponedeljek, 24. 12. 2018, 17:09, objavil Dani Sajtl

Projekt "20 za 20" in Marko Soršak – Soki tudi na naši šoli

ponedeljek, 17. 12. 2018, 12:06, objavil Darjan Kocmut

Petek, 14. 12. 2018, nam bo vsem, tako učencem kot delavcem šole, ostal v posebej lepem spominu. Po malici smo se namreč vsi prisotni zbrali v športni dvorani, kjer nas je pričakalo presenečenje. Oziroma celo več njih. Po glasbenem uvodu, za katerega so poskrbeli člani šolske glasbene skupine, nas je vse prisotne pozdravil Marko Soršak – Soki, ki nas je obiskal v sklopu projekta "20 za 20".

Obdaril nas je z glasbeno opremo, ki nam bo prišla še kako prav, nam povedal marsikaj poučnega, nas vse nalezel s svojo pozitivno energijo in za konec zaigral še s šolskim bendom.

Projekt je bil realiziran tudi s pomočjo Študentskega kluba Slovenskih goric in šolskega sklada. Vsem, ki so nas podprli, iskrena hvala.

Športna tekmovanja

ponedeljek, 10. 12. 2018, 13:50, objavila Irena Kos

Namizni tenis

3. 12. 2018 je bili na OŠ Sv. Ana tekmovanje v namiznem tenisu. Naši štirje učenci so osvojili skupno 1. mesto. Posamezno pa sta Karin Kocbek Bratina in Lovro Repič zasedla 2. mesto, Maja Repič 4. mesto, Benjamin Gungl pa 6. mesto.

Nogomet za starejše dečke v Benediktu

15. 11. 2018 je bilo na OŠ Voličina in OŠ Benedikt tekmovanje v dvoranskem nogometu. Naši fantje so premagali učence z OŠ SV. Ana in OŠ Sv. Trojica. V finalu pa izgubili proti OŠ Voličina.

Košarka za starejše dečke v Lenartu

18. 10. 2018 je bilo v OŠ Lenart tekmovanje v košarki za starejše dečke. Naši dečki so remizirali z OŠ SV. Ana, izgubili pa z OŠ Lenart in J.Dol. Po tekmah je bil učitelj Andrej s prikazanim zadovoljen.

Božični bazar

četrtek, 29. 11. 2018, 11:17, objavila Vesna Breznik

V torek, 27. 11. 2018, je bilo na naši šoli že prav praznično vzdušje. Razstavili smo pripravljene izdelke in v veselem vzdušju pričakali starše in ostale obiskovalce našega božičnega bazarja. V kratkem uvodnem kulturnem programu smo prisluhnili našim učencem, ki so se izkazali s svojim glasbenim talentom, nato pa so se lahko obiskovalci sprehodili med razstavljenimi izdelki in si izbrane odnesli na svoje domove.

Izdelki otrok so neprecenljivi, prostovoljni prispevek zanje pa bo pripomogel k izvedbi številnih dejavnosti na šoli in vrtcu, katere sofinanciramo s strani šolskega sklada.

Zato naj ob tem velja zahvala vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali tako pri pripravi kot pri izvedbi božičnega bazarja. Seveda se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki ste s svojim prispevkom podprli delovanje šolskega sklada.

Hvala.

Sistematski pregled za učence 8. razredov

četrtek, 29. 11. 2018, 8:36, objavila Irena Kos

Sistematski pregled za učence 8. razredov v mesecu decembru bo po naslednjem razporedu:

8. a razred – četrtek, 13. 12. 2018

 • 8.00 – šest deklet
 • 9.00 – pet fantov
 • 10.00 – štirje fantje

8. b razred – četrtek, 20. 12. 2018

 • 8.00 – šest deklet
 • 9.00 – štirje fantje
 • 9.30 – štirje fantje

S seboj naj imajo:

 • zdravstveno izkaznico,
 • morebitne nove izvide,
 • zobno ščetko,
 • svež urin (posodice so dobili v šoli)

Razredničarki

2. tehniški dan – "Diši po praznikih"

ponedeljek, 26. 11. 2018, 22:39, objavila Vesna Breznik

V soboto, 24. 11. 2018, smo združili prijetno s koristnim. Nadomeščali smo namreč pouka prost ponedeljek, 24. 12., in dan preživeli v prijetnem ustvarjalnem in že kar božično-novoletnem duhu. Prav vsi učenci od 1. do 9. razreda so s svojimi učitelji ustvarjali božično-novoletne izdelke, ki jih bomo ponudili na božičnem bazarju v torek, 27. 11. 2018, ob 17. uri, v 1. nadstropju OŠ Benedikt. Prav tako pa smo čas namenili tudi druženju, izdelovanju okraskov za učilnice, avle in jedilnico šole, s katerimi si bomo polepšali čas pred novoletnimi prazniki.

Čeprav je bilo zjutraj težko vstati in se podati v šolo, pa smo domov odšli prav vsi veseli in zadovoljni, da je nastalo toliko lepih izdelkov, s katerimi bomo razveselili obiskovalce našega božičnega bazarja, ki bo postal stalnica dogajanja na OŠ Benedikt.

Kakšni izdelki vas pričakujejo v torek, 27. 11., si lahko ogledate v galeriji fotografij, še bolje pa bo, če se nam boste takrat tudi pridružili in s svojim prostovoljnim prispevkov dodali droben dar v naš šolski sklad.

Naravoslovni dan – Lokalno in tradicionalno

četrtek, 22. 11. 2018, 9:13, objavila Suzana Zelko

V petek, 16. novembra, smo na šoli imeli naravoslovni dan z naslovom Lokalno in tradicionalno. Začeli smo s tradicionalnim zajtrkom, kjer smo učence seznanili o pomenu zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.

Po zajtrku smo nadaljevali aktivnosti v matičnih razredih z delavnicami o obrekovanju in strpnosti.

Nato so se učenci porazdelili v že naprej pripravljene skupine, v katerih so pripravljali tradicionalne jedi iz lokalnih sestavin. Pri pripravi jedi nam je pomagalo tudi Društvo kmečkih žena iz Benedikta.

Pripravljeni sta bili tudi dve delavnici v katerih so učenci izdelovali sveče ter rože iz krep papirja. Učenci 5. razredov so ob pomoči ekološke kmetije pri Fridi iz ovčje volne izdelali etuije za telefone.

Ob koncu naravoslovnega dne smo v avlah pripravili degustacijo pripravljenih jedi in ogled izdelanih izdelkov.

Pri sami izvedbi naravoslovnega dne so nam kot donatorji pomagali benediški čebelarji: Stanko Polič Drago Vogrin, Kralj M-T in Franc Požegar.

Govorilna ura v novembru in Bazar

četrtek, 15. 11. 2018, 22:05, objavila Romana Slana

Spoštovani starši oz. skrbniki.

V mesecu novembru bodo govorilne ure četrti torek v mesecu dne 27. 11. 2018 ob 17. uri. Istočasno bo potekal Božično-novoletni bazar v jedilnici šole, kjer si boste lahko izbrali in odnesli domov izdelke otrok in učencev OŠ Benedikt z vrtcem. Vaši dobrodelni prispevki pa bodo obogatili naš šolski sklad.

Veselimo se srečanja z vami.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Pouk v soboto, 24. 11. 2018

četrtek, 15. 11. 2018, 21:44, objavila Romana Slana

Spoštovani starši oz. skrbniki.

V skladu z Letnim delovnim načrtom OŠ Benedikt bo v soboto, 24. 11. 2018, potekal pouk. Nadomeščamo ponedeljek, 24. 12. 2018.

V soboto bo potekal tehniški dan Diši po praznikih. Učenci od 1. do 9. razreda pridejo v šolo ob 8.15. Konec tehniškega dne je ob 12.45.

Avtobus bo peljal ob 7.15 uri s smeri Zagajski vrh-Trstenik–Ihova–Štajngrova-Trotkova-Benedikt in ob 7.45 uri s smeri Bačkova–Benediški Vrh–Ročica–Ženjak–Benedikt. Za prevoz domov bo po koncu tehniškega dne organizirana krožna vožnja.

Jutranje varstvo in podaljšano bivanje se ne bo izvajalo. Učenci bodo imeli malico in, kdor se bo prijavil, tudi kosilo.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

2. naravoslovni dan – Lokalno in tradicionalno

torek, 13. 11. 2018, 7:53, objavila Jesenja Slana

V petek, 16.11.2018, bo za vse učence potekal 2. naravoslovni dan - Lokalno in tradicionalno. Dan bomo posvetili mednarodnemu dnevu strpnosti in spoznavanju lokalnih ter tradicionalnih jedi in običajev. Zbrali se bomo v matičnih razredih ob 7.30 in dan začeli s slovenskim tradicionalnim zajtrkom.

Obvestilo

četrtek, 8. 11. 2018, 15:12, objavila Vesna Breznik

Obveščamo vas, da smo bili opozorjeni, da bi naj bil v okolici šole opažen moški, ki kliče in vabi otroke, da pridejo do njega, saj ima za njih bombone. Učenci so bili o tem obveščeni v šoli, starše pa naprošamo, da se z otroki pogovorijo glede varnosti in komunikacije z neznanci.

Zahvala ob akciji zbiranja odpadnega papirja

petek, 26. 10. 2018, 21:04, objavila Vesna Breznik

Spoštovani starši.

V tednu od 22. 10. 2018 do 26. 10. 2018 smo imeli zbiralno akcijo odpadnega papirja. Akcijo smo več kot uspešno izpeljali, saj se je v teh 5 dneh zbralo nekaj manj kot 20 ton odpadnega papirja, samo danes, 26. 10., 6404 kg papirja.

Vsem staršem, učencem in zaposlenim, ki so prinašali papir, se iskreno zahvaljujemo za prispevek, še posebej pa se želimo zahvaliti vsem tistim, ki ste v času zbiranja papirja (vsak dan od 7.00 do 8.30 ure) pomagali pri odlaganju papirja v keson.

Hkrati pa vas že vabimo, da se pridružite spomladanski akciji zbiranja odpadnega papirja, ki bo potekala v času pred prvomajskimi prazniki. Upamo, da takrat presežemo sedanjo količino zbranega papirja.

Hvala.

Sistematski pregled za 6. a

petek, 26. 10. 2018, 12:11, objavila Mojca Ketiš

Učenci 6. a razreda imajo 8. 11. 2018 sistematski pregled v Zdravstvenem domu Lenart. S seboj morajo imeti:

 • zdravstveno izkaznico,
 • morebitne nove izvide,
 • zobno ščetko,
 • deklice cepilno knjižico (cepljenje proti raku na materničnem vratu),
 • izpolnjen vprašalnik.

Ta dan učenci nimajo pouka.

Tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje

četrtek, 25. 10. 2018, 19:10, objavila Mihaela Ruhitel

Tekmovanje v šolskem letu 2018/2019 ima naslov Dediščina identitete in temelji na naslednjih književnih besedilih:

1. VIO – MEHURČKI
Šolsko tekmovanje: 5. 4. 2019

 • 1. razred: Kajetan Kovič: Maček Muri (katera koli izdaja slikanice)
 • 2. in 3. razred: Ela Peroci: Moj dežnik je lahko balon (katera koli izdaja slikanice) in še dve kratki pripovedi iste avtorice po izbiri mentorjev.

2. in 3. VIO
Šolsko tekmovanje: 11. 12. 2018

 • 4. in 5. razred osnovne šole: Tone Seliškar: Bratovščina Sinjega galeba
 • 6. in 7. razred osnovne šole: Nataša Konc Lorenzutti: Avtobus ob treh in Prežihov Voranc: Solzice
 • 8. in 9. razred osnovne šole: Vinko Möderndorfer: Kit na plaži in Ivan Cankar: Moje življenje

Za 8. in 9. razred se tekmovanje nadaljuje na območni ravni, 23. 1. 2019, na državni ravni, 9. 3. 2019.

Veliko užitka ob branju.

Zimska šola v naravi

sreda, 24. 10. 2018, 10:22, objavila Irena Kos

Spoštovani starši.

V letošnjem šolskem letu se bodo vaši otroci udeležili zimske šole v naravi. Čeprav je organizacija le-te v sklopu nadstandardnih dejavnosti, je za učence zelo pomembna in dobrodošla, saj pridobijo veščine in sposobnosti, ki jih v okviru rednega pouka zelo težko, je želja vseh nas, da se zimske šole v naravi udeležijo vsi učenci. Vsekakor se razumejo zdravstvene težave, razumemo pa tudi finančne težave, saj za starše predstavlja kar velik strošek. V primeru, da so v družini prisotne finančne težave, vas prosimo, da se oglasite pri svetovalni delavki, ge. Vesni Breznik, da se pogovorite o možnostih pomoči pri plačilu zimske šole v naravi.

Hvala.

Šola v naravi bo potekala od 25. 2. 2019 do 1. 3. 2019. Do takrat je še veliko časa, vendar bi vam rada sporočila, da so se pričeli zimski sejmi rabljene opreme. Vsi tisti, ki nameravate otroku kupiti opremo ali zamenjati že obstoječo, je zdaj pravi trenutek.

Zelo ugodno in dobro opremo ponuja g. Alojz Smrke iz Žepovec 97a, Apače. Njegova telefonska številka: 040/310-479.

Za vse tiste, ki pa opreme ne boste kupili, pa vam sporočam, da bomo poskušali na šoli zagotoviti vse potrebno (smuči, pancerji, palice, čelada). Za smučarijo je dovolj en komplet smučarske bunde in hlač. Nujno potrebne so smučarske rokavice in smučarska očala.

Vsa obvestila o šoli v naravi bodo na šolski spletni strani pod Aktualno.

Rastem s knjigo

ponedeljek, 22. 10. 2018, 13:31, objavila Mihaela Ruhitel

V petek, 26. 10. 2018, bodo učenci 7. razreda obiskali Knjižnico Lenart. V knjižnico se bomo odpravili ob 10. 20 uri ter se vrnili do 12. 45 ure. Učenci bodo spoznali ureditev knjižnice ter njene storitve. Prejeli bodo knjigo Nataše Konc Lorenzutti Avtobus ob treh. Pred obiskom knjižnice in po vrnitvi imajo učenci pouk po urniku.

Karierni sejem

ponedeljek, 22. 10. 2018, 12:13, objavila Maja Mencigar

Spoštovani starši in učenci!

V mesecu novembru bo v Mariboru potekal karierni sejem, ki ga organizira Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico in Univerzo v Mariboru.

Vljudno ste vabljeni, da obiščete Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, ki bo v sredo, 14. novembra 2018 od 8. do 18. ure, v Športni dvorani Ljudski vrt "Lukna", Mladinska ulica 26 v Mariboru.

Priporočamo vam, da se izobraževalnega sejma udeležite po zaključku šolskega pouka vašega otroka.

Usklajenost podatkov

ponedeljek, 22. 10. 2018, 10:08, objavila Vesna Breznik

Spoštovani starši.

V primeru sprememb osebnih podatkov (sprememba priimka, stalnega naslova prebivališča …) vas vljudno naprošamo, da spremembo čim prej javite v tajništvo šole ali v šolsko svetovalno službo. Šola namreč v skladu s Pravilnikom o šolski dokumentaciji vodi podatke o vpisanih učencih in podatki morajo biti usklajeni z dejanskim stanjem.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Šolsko tekmovanje iz sladkorne bolezni

ponedeljek, 22. 10. 2018, 10:00, objavila Suzana Zelko

V petek, 12. novembra 2018, je potekalo šolsko tekmovanje iz sladkorne bolezni. Tekmovali so učenci 8. in 9. razredov. Učenka Karin Kocbek Bratina je dosegla 34 točk od 40 možnih ter s tem osvojila bronasto priznanje. Udeležila se bo tudi državnega tekmovanja, ki bo 17. novembra 2018.

Šalamunov memorial

sobota, 20. 10. 2018, 20:08, objavila Irena Kos

V petek, 19. 10. 2018, smo se z učenci devetih razredov udeležili ogleda svetovnega prvenstva v gimnastiki. V dvorani Tabor je potekalo predtekmovanje, kjer je v tem letu nastopilo zelo malo tekmovalcev. V dveh urah smo vseeno videli vse gimnastične discipline.

2. roditeljski sestanek – Dan trajnostne mobilnosti

sreda, 17. 10. 2018, 20:04, objavila Jesenja Slana

Spoštovani starši oz. skrbniki.

Naša šola je bila v okviru projekta Trajnostna pot = moja izbira izbrana za dogodek Dan trajnostne mobilnosti, ki se bo izvajal samo na 5-ih šolah v Sloveniji. Zato bomo imeli drugi roditeljski sestanek v torek, 23. 10. 2018, ob 17. uri v jedilnici šole. Po uvodnem ravnateljevem nagovoru bo potekalo predavanje za starše in delavce OŠ Benedikt o trajnostni mobilnosti, ki ga izvajajo strokovnjaki Geodetskega inštituta Slovenije in društva Sobivanje. V času predavanja bodo za prijavljene otroke 1., 3., 5., in 6. razredov organizirane animacijske delavnice, po predavanju pa ste starši vabljeni na redne individualne govorilne ure.

Veselimo se srečanja z vami.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Mali simpozij 2018 – Obleka naredi človeka – kdo naredi obleko?

sreda, 17. 10. 2018, 19:23, objavila Milena Salobir

Učenec Lovro Repič iz 9. a razreda se je 16. oktobra 2018 pridružil mladim zgodovinarjem, raziskovalcem, v Pokrajinskem muzeju Maribor na Malem simpoziju 2018. Lovro je svojemu raziskovalnemu delu, referatu dal naslov Mešni gvant mojega pradeda. Celotno raziskovalno delo in sama predstavitev referata je učenčevo samostojno delo. Hvala Lovro, da deliš svoje raziskovalno delo z nami.

Sobotna šola za nadarjene učence

ponedeljek, 15. 10. 2018, 15:06, objavila Vesna Breznik

V soboto, 13. 10. 2018, smo na OŠ Benedikt izvedli eno izmed sobotnih šol za nadarjene učence, ki so v sklopu dopolnilnih dejavnosti na razpolago nadarjenim učencem osnovnih šol Slovenskih goric in se bodo do konca šolskega leta izvajale ob sobotah ali počitnicah na šolah, ki delavnice ponujajo v okviru Kataloga dopolnilnih dejavnosti za nadarjene učence. Z delavnicami želimo nadarjene učence spodbuditi k ustvarjalnemu mišljenju in delu na področjih, ki so jim še posebej blizu.

Sobotne šole za nadarjene učence na OŠ Benedikt se je tako udeležilo 25 učencev iz OŠ Benedikt, OŠ Sv. Trojica, OŠ Sv. Ana, OŠ Cerkvenjak in OŠ Voličina. Učenci so se razporedili v 4 delavnice. V delavnici Od čebele do sveče, ki je bila tudi številčno najmočnejša, so učenci spoznali svet čebel in nastajanje čebeljega voska, iz katerega so nato sami izdelali sveče. V Filmski delavnici so se z ogledom filma po resničnih dogodkih Kraljev govor podali na angleški kraljevski dvor v čas vladanja kralja Jurija V, katerega pa je moral po njegovi smrti naslediti Bertie in premagati svojo govorno težavo. Učenci so tako spoznali, kako lahko z vztrajnostjo in pogumom premagaš še tako velike ovire. V Športni delavnici so se preizkusili v spretnostih v igrah z loparjem, v Kuharski delavnici pa so se spretno zavrteli po šolski kuhinji in za vse sodelujoče pripravili degustacijo zdrave topfit pice in božanske zdrave sladice.

Dan se je tako zaključil ob prijetnem druženju vseh sodelujočih, ki so na svoje domove odnesli dobre vtise in nove izkušnje ter spretnosti.

Pohod ob reki Muri

nedelja, 14. 10. 2018, 20:20, objavila Melita Kramberger

V soboto, 13. 10. 2018, smo se mladi planinci iz OŠ Benedikt in OŠ Sveta Trojica podali na naš prvi pohod v letošnjem letu - POHOD OB REKI MURI. Zbralo se nas je več kot 70 pohodnikov iz obeh šol. Z avtobusom smo se ob 8.30 iz Benedikta odpeljali do Cmureka, od tam pa smo se peš odpravili po avstrijski strani po poti ob reki Muri. Videli smo mlin na Muri, občudovali prekrasno jesensko obarvano naravo in po dobrih 2,5 urah hoje smo prispeli do broda, ki nas je nato zapeljal nazaj na slovensko stran. Avtobus nas je čakal v Sladkem Vrhu pri Palomi, od koder smo se polni novih vtisov odpeljali nazaj proti Benediktu, kamor smo prispeli ob 13.15. Veselimo se našega naslednjega pohoda, ki bo predvidoma 11. 1. 2019 - Nočni pohod po Anini poti.

Lep planinski pozdrav.

Jesenska akcija zbiranja starega papirja

petek, 12. 10. 2018, 16:01, objavila Vesna Breznik

Obveščamo vas, da se bo pričela jesenska akcija zbiranja starega papirja, in sicer bo trajala od ponedeljka, 22. 10. 2018, do petka, 26. 10. 2018. Papir lahko oddate v keson, ki bo postavljen na parkirišču pred šolo, in sicer vsak delovni dan od 7.00 do 8.30.

Papir se bo tehtal in količina pripisala oddelku, ki ga obiskuje Vaš otrok, zato ob predaji papirja tudi povejte ime oddelka. V kolikor bi papir pripeljali izven določenega časa, označite, kateremu oddelku naj pripišemo količino pripeljanega papirja

Potrudite se in prinesite čim več odpadnega papirja.

Tehniški dan - Mi med seboj

petek, 12. 10. 2018, 10:07, objavila Valerija Miklič

V ponedeljek, 8. 10. 2018, je bil na naši šoli poseben dan. Prvošolčke in vse nove učence smo sprejeli v šolsko skupnost ter razglasili šolsko vlado (predsednika šolske vlade in predstavnike 3 ministrstev: ministrstva za splošne zadeve, ministrstva za pomoč učencem in ministrstva za medsebojne odnose). Predstavniki šolske vlade za šolsko leto 2018/2019 so:

 • Maja Repič (8. b) - predsednica šolske vlade
 • Eva Kebrič (9. a) - ministrica za splošne zadeve
 • Matic Perko (9. b) - namestnik ministrice za splošne zadeve
 • Karin Kocbek Bratina (9. a) - ministrica za medsebojne odnose
 • Špela Lovrec (9. b) - namestnica ministrice za medsebojne odnose
 • Pia Senekovič (9. b) - ministrica za pomoč učencem
 • Ana Hajnc (9. a) - namestnica ministrice za pomoč učencem

Po uradnem delu je sledilo je delo po razredih, in sicer delavnice na temo povezovanja in prijateljstva. Prva triada je imela najprej pravljično uro z go. Vesno Radovanovič, druga in tretja triada pa je v tem času izvedla socialne igre. Nato so vsi razredi izdelovali razredna peresa, ki smo jih na koncu oblikovali v "šolska krila". Slednja bodo na šolskem hodniku tudi simbolno prikazovala povezanost vseh učencev in učiteljev naše šole.

Povabimo besedo

četrtek, 11. 10. 2018, 11:02, objavila Mihaela Ruhitel

V ponedeljek, 8. 10. 2018, je na naši šoli potekal tehniški dan Mi med seboj. Prvošolci so bili sprejeti v šolsko skupnost učencev. Dobili so tudi svoje starejše brate ali sestre, to so učenci 9. razreda. Devetošolci se z njimi družijo v odmorih, pri podaljšanem bivanju, skupaj obiskujejo knjižnico, se z njimi igrajo in podobno.

Ta dan smo jim popestrili tako, da smo na naši šoli gostili knjižničarko, pravljičarko ter mladinsko pisateljico Vesno Radovanovič. Srečanje s pravljičarko je potekalo v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru programa Povabimo besedo, ki ga financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Organizirano je bilo za učence od 1. do 3. razreda.

Pravljičarka se je najprej predstavila, povedala, da pripoveduje pravljice tako otrokom kot tudi odraslim ter da so pravljice namenjene vsem, ne glede na starost. Dobro je, če katero pravljico slišijo tudi večkrat, saj jo bodo potem znali tudi sami pripovedovati drugim. Najprej jim je predstavila svoje pravljice za otroke, nato jim je pripovedovala svoje pravljice o petelinčku. Učenci so izredno uživali ter sodelovali, saj so pomagali petelinčku kikirikati.

Prvošolci so prejeli tudi slikanico pisateljice Anje Štefan Kotiček na koncu sveta, ki jo podarja Društvo Bralne značke – ZPMS s pomočjo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije in sponzorjev, ki so označeni na knjigi. Knjigo jim je podelila naša gostja gospa Vesna Radovanovič ter jih navdušila za branje.

Učence je spodbudila k branju svojih slikanic ter drugih knjig. Druženje s pravljičarko je bilo prijetno. V šolski knjižnici je odprta tudi razstava njenih del.

Športni dan – Kros

četrtek, 11. 10. 2018, 9:15, objavila Suzana Zelko

V sredo, 3. oktobra je na šoli potekal športni dan za učence od 1 do 9. razreda. Učenci so opravili kros ter se sodelovali v različnih športnih igrah.

Prvo šolsko uro pa so se v športni dvorani predstavili kandidati za predsednika šolske vlade.

Naravoslovni dan – Med podzemljem in vesoljem

četrtek, 11. 10. 2018, 8:47, objavila Suzana Zelko

V torek, 2. oktobra, so učenci 6., 7., 8., in 9. razredov obiskali premogovnik v Velenju, kjer so si ogledali muzej v katerem so jim predstavili delo v premogovniku. Nato je sledil ogled Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju.

Množični tek

četrtek, 11. 10. 2018, 8:25, objavila Suzana Zelko

19. septembra smo organizirali vseslovenski množični tek za starejše skupine vrtca in 1. triado Osnovne šole. V goste smo povabili maratonska tekača Marjana Rihtariča in Branka Lehnerja.

Erasmus+ IC&B

četrtek, 11. 10. 2018, 8:02, objavila Suzana Zelko

V sklopu omenjenega projekta so nas obiskali učitelji partnerskih šol iz raznih koncev Evrope. Pripravili smo jim prijeten sprejem, tako da so se polni prijetnih vtisov odpravili k njihovi nalogi- pripravi zaključnega poročila.

Govorilne ure v oktobru

torek, 9. 10. 2018, 17:40, objavila Romana Slana

Spoštovani starši oz. skrbniki.

V mesecu oktobru bodo govorilne ure izjemoma četrti torek v mesecu po roditeljskem sestanku dne 23. 10. 2018.

Dobrodelna akcija "Drobtinica"

torek, 9. 10. 2018, 7:05, objavila Jesenja Slana

16. oktobra obeležujemo "SVETOVNI DAN HRANE". Na ta dan vrsta organizacij po svetu posebej opozori javnost na problem lakote in podhranjenosti.

Zato se bo v nedeljo, 14. 10. 2018, tudi v Benediktu odvijala dobrodelna akcija "Drobtinica", ki jo organizira Območno združenje Rdečega križa Lenart v okviru Občinske organizacije Rdečega križa Benedikt v sodelovanju z učenci OŠ Benedikt, ki se bodo udeležili akcije v sklopu interesne dejavnosti Prostovoljstvo.

Pred Mercatorjem bomo imeli postavljeno svojo stojnico od 7. do 12. ure, kjer bodo prostovoljci prodajali kruh, pecivo in sadje ter tako spodbujali solidarnost do socialno šibkejših. Denar, ki se bo zbral, bo namenjen toplim obrokom za socialno ogrožene otroke naše šole.

Vljudno vabljeni, da nas v nedeljo obiščete na stojnici pred trgovino Mercator.

Tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje

ponedeljek, 8. 10. 2018, 10:48, objavila Karina Ladinek

Tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje se hitro približuje. Obveščam vas, da bo tekmovanje potekalo v sredo, 17. oktobra 2018 ob 13.00. uri. Učenci bodo imeli čas tekmovalne pole reševati 45 minut, torej imajo eno šolsko uro časa za reševanje.

Še vedno potekajo ure priprav na tekmovanje, v sredo in petek ob 7.30. uri v BIO učilnici. Prosim, udeležite se jih, da se čim bolje pripravite. Če ste manjkali na pripravah, so učna gradiva pripravljena na pultu v učilnici!

Lep pozdrav in uspešno pripravljanje, učiteljica Karina Ladinek

Sobotna šola za nadarjene in ustvarjalne učence

četrtek, 4. 10. 2018, 21:04, objavila Maja Mencigar

V soboto, 13. 10. 2018, bo na naši osnovni šoli potekala sobotna šola za nadarjene in ustvarjalne učence od 5. do 9. razreda. Učenci, ki ste v programu nadarjenih, pridite na sobotno šolo.

Potek dneva:

 • 8.45–9.00: prihod
 • 9.00–10.30: delo v delavnici
 • 10.30–11.00: odmor – malica
 • 11.00–12.00: delo v delavnicah in zaključek
 • 12.00: odhod domov

Letošnji izbor delavnic vključuje različne aktivnosti, ki so zapisane v Katalogu dopolnilnih dejavnosti za nadarjene učence. Torej učenci, prijavite se s prijavnico, ki jo dobite in oddate pri šolski svetovalni službi. Izpolnjeno prijavnico morate oddati najkasneje do 11. 10. 2018. Na dejavnosti vas pripeljejo in odpeljejo starši. In ne pozabite šolskih copat.

Športni dan – kros

ponedeljek, 1. 10. 2018, 13:03, objavila Irena Kos

V sredo, 3. 10. 2018, bo drugi športni dan. Učenci se bodo pomerili v krosu in športnih igrah. Ker je travnik moker, so obvezni dvojni čevlji in dvojne nogavice. Obvezna so tudi primerna športna oblačila.

Naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razredov

sreda, 26. 9. 2018, 11:48, objavila Romana Slana

V torek, 2. 10. 2018, bomo v OŠ Benedikt izvedli naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razredov z naslovom MED PODZEMLJEM IN VESOLJEM. Obiskali bomo Rudnik Velenje in Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju.

Učenci naj bodo v šoli ob 7.05, vrnitev domov je okoli 16.00. Za vstopnini z rudarsko malico je potrebno plačati 13,50 €. Učenci naj denar oddajo razrednikom do ponedeljka, 1. 10. 2018. Plačilo za prevoz (okoli 8,60 €) bo preko položnice za prehrano.

Šola v naravi za 8. razrede

ponedeljek, 24. 9. 2018, 12:15, objavila Romana Slana

Učenci 8. razredov so srečno prispeli v Kobarid.

Pojasnilo glede ureditve popoldanskih avtobusnih prevozov

petek, 21. 9. 2018, 10:44, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši,

ker prihaja do nejasnosti in slabe volje glede ureditve popoldanskih avtobusnih prevozov učencev na vožnjah ob 13.55 (smer Trotkova) in 14.15 (smer Štajngrova), naj pojasnim sledeče – nobenemu otroku nismo in ne bomo prepovedali, da se domov odpelje z avtobusom. Vendar pa moramo zagotoviti varnost naših otrok. Zato v primerih, ko je število otrok večje kot je prostih mest na avtobusu, nekatere učence napotimo k organiziranim dejavnostim v okviru razširjenega programa (podaljšano bivanje ali "poskus Gibanje"), kjer lahko varno in aktivno počakajo na naslednjo vožnjo. Prednost na avtobusu imajo učenci, katerih bivališče je od šole oddaljeno več kot 4 km.

Hvala za razumevanje.

Aljoša Bradač, ravnatelj

Šola v naravi Kavka 2018

petek, 21. 9. 2018, 9:26, objavila Irena Kos

Naslednji teden se odpravljamo v šolo v naravi. Spremljanje naših dogodivščin in ogled fotografij bo na voljo na spodnji povezavi.

Šolski band na Pütafestu 2018

četrtek, 20. 9. 2018, 17:05, objavil Igor Koser

V soboto, 15. 9. 2018, je šolski band OŠ Benedikt nastopil na koncertu v okviru tradicionalne prireditve Pütafest 2018 v Lenartu.

Za člane šolskega banda v zasedbi: Sara Cerjak, Karin Kocbek Bratina, Eva Ostojič, Aleks Fras, Timotej Gungl, Tjaša Tomberger, Darjan Kocmut in Igor Koser je bil to nepozaben večer, kjer so naši mladi glasbeniki (in dva malo starejša) imeli priložnost spoznati rock legende kot so Šankrockovci, si pridobiti izkušnje nastopanja na velikem odru in ponosno predstavljati našo šolo, OŠ Benedikt. Ta večer nam bo vsem ostal v zeeeeeeeelo lepem spominu.

Katalog dopolnilnih dejavnosti za nadarjene učence 2018/2019

petek, 14. 9. 2018, 20:01, objavil Dani Sajtl

Učenci in starši. Pred vami je Katalog dopolnilnih dejavnosti za nadarjene učence 2018/2019, s katerim želimo, nadarjenim učencem osnovnih šol Slovenskih goric ponuditi raznolike dejavnosti, ki bi jih spodbudile k čim bolj kreativnem razmišljanju. V Katalogu so različne aktivnosti, ki jih boste lahko izbirali med počitnicami in v sobotnih šolah. Dejavnosti se bodo odvijale na posameznih osnovnih šolah in so brezplačne. Starše prosimo, da podpišejo soglasja, ki ga učenci oddajo koordinatorici za nadarjene učence, Maji Mencigar in da jih seveda na dogodek pripeljejo in odpeljejo.

Želimo si, da bo naše sodelovanje še naprej potekalo uspešno in da se bo vedno več nadarjenih učencev odločalo za sodelovanje na dogodkih, ki so jim namenjeni.

Roditeljski sestanek

četrtek, 13. 9. 2018, 11:02, objavila Romana Slana

Spoštovani starši oz. skrbniki.

Prvi roditeljski sestanek bo v torek, 18. 9. 2018, ob 17. uri v jedilnici šole. Po uvodnem ravnateljevem nagovoru do predavanje o pomembnosti telesne dejavnosti in prehrane na celostni razvoj otroka izvedla Maja Pajek iz Športne unije Slovenije. Po predavanju bodo sestanki po oddelkih. Veselimo se srečanja z vami.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved
ravnatelj

Obvestilo o pojavitvi uši

sreda, 12. 9. 2018, 7:18, objavila Romana Slana

Spoštovani starši.

Obveščamo Vas, da so se na šoli ponovno pojavile uši. Zato Vas prosimo, da svojim otrokom pregledate lasišče. V kolikor opazite sledi uši oz. gnid, Vas prosimo, da le-te odpravite z ustreznim šamponom, ki ga lahko kupite v lekarni. Ob tem operite vso posteljnino in otrok naj ostane dan ali dva doma. Hvala za razumevanje.

Prvi športni dan s pohodno vsebino

petek, 7. 9. 2018, 14:23, objavila Romana Slana

V torek, 11. 9. 2018, bo prvi športni dan. Učenci od prvega do petega razreda se bodo rekreirali v okolici Benedikta, učenci od šestega do devetega razreda pa bodo malo bolj "trpeli". Obvezna je športna obutev in primerna oblačila, nahrbtnik s pijačo (priporočam vodo) in kakšno jabolko. Odhod izpred športne dvorane je ob 8.20 uri, prihod pa ob 12.45. Učitelja športa: Irena Kos in Andrej Šalamun

Zdravniški pregled za 3. razred

sreda, 5. 9. 2018, 14:00, objavila Romana Slana

Spoštovani starši/skrbniki. Obveščamo Vas, da imajo učenci 3. razreda, v četrtek, 13. 9. 2018, sistematski pregled pri pediatrinji Bernardi Vogrin v Zdravstvenem domu Lenart. Ta dan pouka NI. Vsak učenec ima dodeljeno uro in prosimo, da se tega držite.

S seboj naj imajo:
- zdravstveno izkaznico
- morebitne nove izvide
- zobno ščetko
- cepilno knjižico (cepljenje davica, tetanus, oslovski kašelj).

Želim Vam dobro opravljen pregled.

Prijava za vključitev v razširjen program

sreda, 5. 9. 2018, 14:00, objavila Romana Slana

Spoštovani starši. V šolskem letu 2018/2019 ni več možno izvajati programa Zdrav življenjski slog, ki je omogočal učencem dodatne ure športa. Kot smo vas že obvestili junija, je bila naša šola izbrana, da v šol. letu 2018/2019 preizkusi nov koncept razširjenega programa (RaP) v osnovni šoli - področje Zdravje, gibanje ter dobro psihično in fizično počutje otrok. Redna telesna dejavnost, uravnotežena prehrana, skrb za varno okolje in sprostitev so ključni dejavniki, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje.

V sklopu tega programa moramo učencem omogočiti 5 ur gibanja na teden, kar je seštevek ur obveznega in razširjenega programa. Dodatne ure gibanja se ne ocenjujejo.

V okviru tega programa učencem ponujamo dejavnosti Gibanje, Žoga, Nordijska hoja, Smučanje, Atletika, Cirkuške spretnosti, Plesno navijaško skupino, korektivno telovadbo v jutranjem varstvu, Preživetje v naravi, Gasilski krožek, Varni na poti v šolo, Kemija v vsakdanjem življenju, Orientacija, Sprostitvene dejavnosti, Telesna vzdržljivost, Jutranje razgibavanje, Kultura prehranjevanja, rekreativni odmor, pa še kaj bi se našlo.

Dejavnosti se bodo odvijale pred, med in po pouku (tudi med podaljšanim bivanjem učencev).

Učence bodo o poteku dejavnosti obvestili učitelji izvajalci. Glavna nosilca dejavnosti sta športna pedagoga Irena Kos in Andrej Šalamun. Prosimo vas, da izpolnite spodnjo prijavnico in svojemu otroku tako omogočite obiskovanje različnih dejavnosti.

Prosimo, da prijavnico vrnete razredniku do petka, 7. 9. 2018.

Poslanica ministrice dr. Maje Makovec Brenčič ob začetku šolskega leta

nedelja, 2. 9. 2018, 18:16, objavila Romana Slana

Dragi otroci v vrtcih, šolarke in šolarji, učenke in učenci, dijakinje in dijaki,

upam, da so bile vaše poletne počitnice polne lepih in zanimivih doživetij, takšnih, da jih boste že prvi dan delili s sošolkami in sošolci, z vašimi prijatelji in prijateljicami. Začenja se novo šolsko leto. Prihajajo nova spoznanja, različni izzivi, sklepali boste nova prijateljstva, osvajali nova znanja. Šolske hodnike in učilnice bo spet napolnil vrvež in razposajen smeh, in že v ponedeljek, ko boste hiteli drug drugemu pripovedovati, kaj vse ste doživeli med počitnicami, vas bodo zelo veseli tudi vaši učiteljice, učitelji, vzgojitelji, vzgojiteljice in vsi, ki skrbijo v šolah za vas.

Ne le sošolke in sošolci, pravzaprav kar vsi vam želimo, da dobro stopite v novo šolsko leto, da vam vsi prisluhnemo, da vam odgovarjamo na vaša radovedna vprašanja in še posebej, da učitelji, vzgojitelji spodbujajo vašo željo po znanju, vam pomagajo pri uresničevanju vaših idej, pa seveda novih znanjih. Zaupajte jim, kajti naši učitelji, naši vzgojitelji, naše učiteljice, vzgojiteljice, so dobre - tiste, ki jim res lahko zaupamo. Če bo kdaj kaj težko, povejte na glas, kajti šola ni samo šola za znanje. Šola je tudi šola za življenje in prav je, da si delimo njihova izkustva.

Šola niso samo obveznosti, ocene, učenje, domače naloge. Je zagotovo eden tistih prostorov, kjer preživite večino svojega dne, se družite, ste aktivni, ste ustvarjalni, si med seboj pomagate, pa tudi sklenete kakšno prijateljstvo, morda za celo življenje. Zato vedno pravim, da je šola pravzaprav naš drugi dom. Ima dobre, včasih tudi kakšne zanimive, drugačne lastnosti, ampak tisto, kar je pomembno je, da sprejmete šolo takšno kot je, predvsem pa kot prijateljico in ne zgolj kot obvezo. Še nekaj je pomembno. Upam, da se v šoli počutite varno. Zato bodite strpni, sodelujte, spoštujte drug drugega. Tudi pomagajte drug drugemu. Ni vsem enako lepo. Življenje izziva na različne načine, zato prisluhnimo drug drugemu.

In še nekaj je pomembno. Vedno opozorimo na prvi šolski dan, kako pomembno je, da varno vstopate na pot v šolo in domov. A to velja za vsak dan, ne samo tisti, ko greste v šolo in nazaj. Vedno poglejte kako prečkate cesto, bodite pozorni v prometu, pazite nase, pa tudi koga opozorite, kaj je prav in kaj ni prav v prometu.

Bo pa zagotovo prišel kakšen dan, ko vam bo domača naloga morda malo odveč, ko bo učenja preveč, ko vam morda ne bo do branja, tudi ne do kakšnega reševanja na primer zahtevnih matematičnih enačb. Takrat vas spodbujam, da greste v naravo, da se gibljete, da v športnem in zdravem duhu zaživite vsi skupaj, tudi z vašo družino. Pa še nekaj. Takrat imejte v mislih, da je znanje tisto bogastvo, ki vam ga res nihče ne more odvzeti. Je naložba za vaše življenje in kot izobrazba nekaj tistega ključnega za vašo rast, razvoj in prihodnost.

časih pa ni nič narobe, če vam je preprosto dolgčas. Tudi take trenutke potrebujete, kajti vem, da je v vas veliko dobre volje, smeha, tudi kakšnih idej za kakšno novo dejavnost, nov krožek, šport, kakšno knjigo, predvsem pa druženje. Pa ravno prav tehnologije. Nič preveč telefonov in računalnikov, kajne?

Želim vam, da bi vam bilo v novem šolskem letu lepo. Da bo veliko zadovoljstva, uspehov, tudi pri znanjih. Predvsem pa, da se boste dobro počutili.

Srečno!